Ads Top

Nieuwe iPhones op 20 september verkrijgbaar

Apple heeft vanavond zijn nieuwste iPhones voorgesteld. Alle iPhone 16-modellen hebben een compleet nieuwe knop gekregen voor het maken van foto’s in liggende stand. Die knop zit aan de rechterkant van het toestel. Met die knop kun je desgewenst ook informatie opvragen over restaurants of affiches die je ziet. Daarnaast hebben nu alle modellen, en dus niet alleen de Pro modellen, een actieknop.

Sommige vernieuwingen zijn specifiek voor de camera van de iPhone 16 en iPhone 16 Plus. Deze toestellen krijgen voor het eerst ondersteuning voor macrofotografie: een speciale modus waarin je objecten van heel dichtbij en heel gedetailleerd kunt vastleggen. Daarnaast krijgt de groothoeklens een sneller diafragma van f/2.2, ten opzichte van f/2.4 van voorheen.

Het camera eiland is ook vernieuwd: Terwijl deze lenzen sinds de iPhone 13 diagonaal zijn opgesteld, staan ze met de iPhone 16 en iPhone 16 Plus onder elkaar.

De ultragroothoeklens krijgt ook een upgrade. Deze heeft nu nog een resolutie van 12 megapixels, maar met de iPhone 16 Pro stijgt dit naar maar liefst 48 megapixels.

De iPhone 16 kost 969 euro, de Plus 1119 euro.

De Pro-modellen zijn een paar millimeter langer en breder geworden en de schermranden zijn een stuk dunner. De iPhone 16 Pro meet nu 6,3 inch, tegenover de 6,1 inch van vorig jaar. De 16 Pro Max heeft een scherm van 6,9 inch.
De A18 Pro processor heeft 16 neurale kernen voor AI-taken, goed voor 35 biljoen berekeningen per seconde.

De binnen­kant is verbeterd met een onderliggend koel­systeem van 100% gerecycled aluminium en innovaties voor de warmte­afvoer van het glas aan de achter­kant.

Via de camera­regelaar heb je nu sneller toegang tot de camera­tools. Later dit jaar kun je met de camera­regelaar gebruik­maken van een tweestaps­sluiter. Vergrendel automatisch de focus en belichting, door er zachtjes op te drukken. Zo kun je je foto opnieuw kadreren zonder dat je de focus op je onderwerp verliest.

De Pro modellen zijn verkrijgbaar in zwart, wit, naturel en goudkleurig titanium (‘Desert’). De iPhone 16 Pro kost 1229 euro, de Max 1479 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.