Ads Top

Surfen zonder afleiding vervangt Web Eraser

De omstreden Web Eraser van Apple is alsnog opgedoken in bètaversies van iOS en mMacOS. Her is een nieuwe Safari-functie voor het verbergen van wat Apple noemt afleidende onderdelen op een website (Distraction Control genoemd).

Gebruikers kunnen individuele onderdelen op een pagina verbergen, en ook weer zichtbaar maken. In theorie kun je hiermee ook advertenties verbergen, maar Apple waarschuwt dat het geen adblocker is.

Als een advertentie bijvoorbeeld een knop of tekst overlapt, kun je het hiermee verbergen. Voor het verleggen van advertenties, werkt dit slechts tijdelijk, bij het herladen is de advertentie gewoon weer te zien.

Toen de functie eerder dit jaar uitlekte, hebben honderden adverteerders en uitgevers bij monde van hun belangenbehartiger News Media Association hun zorgen aan Apple overgebracht. De uitgevers vreesden dat consumenten die iOS-functie gaan gebruiken om reclame weg te poetsen. Op 29 mei stuurde een groep Franse uitgeversverenigingen een brief naar Apple CEO Tim Cook, waarin werd gesteld dat Web Eraser 100.000 banen in Frankrijk zou kunnen bedreigen

Opvallend is dat Aople de functie niet aankondigde in juni op zijn ontwikkelaarscongres. Het lijkt er dan ook op dat het concept is afgezwakt. Vandaar kennelijk ook niet de naam Web Eraser wordt gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.