Ads Top

Satellietcommunicatie, Dynamic island en crashdetectie in nieuwe iPhones

Met de nieuwste iPhones kunnen SOS berichten via de satelliet worden verstuurd. Voorlopig alleen in Noord Amerika. De functie is beschikbaar in zowel de reguliere als de professionele iPhones.

De antennes van de iPhone 14 maken verbinding met de satellieten in de lucht. Wel geeft de software aan in welke richting de iPhone moet worden gehouden.

Veel van wat Apple vandaag aankondigde was al uitgelekt. In plaats van een mini-model komt er een Plus-uitvoering voor de reguliere iPhone: de iPhone 14 Plus.

Nieuw is crashdetectie ontwikkeld voor botsingen met passagiersvoertuigen met een bepaalde massa, G-krachten en snelheidsprofielen, waardoor automatisch hulpdiensten kunnen worden gewaarschuwd. Crashdetectie is wereldwijd beschikbaar op iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE en vanavond gepresenteerde Apple Watch Ultra.

De meeste vernieuwingen zitten evenwel in de Pro modellen. Deze zijn nu uitgerust met het always-on display en met Dynamic Island.

Dynamic Island biedt laat realtime belangrijke waarschuwingen, meldingen en activiteiten zien op de plek waar normaal de notch zit. De notch is dit jaar vervangen door een langwerpig balkje.

De iPhone 14 Pro draait op de A16 Bionic, de snelste chip ooit in een smartphone, en heeft een nieuw type Pro-camerasysteem. Dat bestaat uit de eerste 48-MP hoofdcamera ooit op een iPhone, voorzien van een quad-pixel sensor, en uit Photonic Engine, dat aanzienlijk betere foto’s bij weinig licht oplevert.

De iPhone 14 Pro gaat hier voor 1329 over de toonbank zonder inruiltegoed, en een iPhone 14 Pro Max kost 1479 euro. Ze zijn vanaf 16 september te koop. maar nu al wel te bestellen.

De reguliere iPhone 14 kost 1019 euro zonder inruiltegoed en een iPhone 14 Plus 1169 zonder inruiltegoed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.