Ads Top

HMD Global kondigt circulaire abonnementsformule aan


HMD Global, merkhouder van Nokia, introduceert Circular, een abonnementsformule waarbij duurzaamheid centraal staat. Circular is een nieuwe abonnementsdienst die gebruikers stimuleert om hun telefoon langer te houden met een reeks beloningen die het milieu ten goede komen.

HBinnen het abonnementsmodel worden Nokia-toestellen gerecycled, opgeknapt en opnieuw geabonneerd of gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen. Abonnees kunnen het abonnement zelf samenstellen en wijzigen. Eventuele schade, verlies of diefstal wordt afgehandeld zonder bijkomende maandelijkse kosten en indien nodig wordt vervanging geregeld.

Circular-abonnees ontvangen een beloning via het ‘Seeds of Tomorrow’-programma. Hoe langer iemand een toestel houdt, hoe meer 'seeds' men ontvangt om te besteden aan een reeks goede doelen gericht op duurzaamheid en liefdadigheid.

In samenwerking met Ecologi zullen seeds worden gebruikt voor het verantwoord planten van bomen of het verminderen van koolstof over de hele wereld. Seeds geplant met ClearRivers zullen plastic afval uit rivieren verwijderen. En in samenwerking met The Unconnected helpen seeds om connectiviteit te bieden aan degenen die dat het meest nodig hebben.

HMD lanceerde vandaag ook diverse duurzame toestellen. De Nokia X30 5G is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en de achterkant van 65 procent gerecycled plastic. Daarmee is de X30 5G HMD Global’s meest duurzame smartphone tot nu toe, zegt HMD.  

Voor het overige gaat het om een normaal toestel. De 50 MP PureView-camera maakt gebruik van optische beeldstabilisatie (OIS) en AI software om kwalitatieve groothoek- en levendige nachtopnames te maken. De camera wordt beschermd door krasbestendig Corning Gorilla Glass met DX+ dat 98 procent van al het licht de grote sensor laat bereiken.

Ook de Nokia G60 is duurzaam geproduceerd met een achterkant van 100 procent gerecycled plastic en een frame van 60 procent gerecycled plastic. De smartphone wordt geleverd met de '3-3-3'-belofte: drie jaar Android OS-upgrades, drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates, en een verlengde garantie van drie jaar zonder extra kosten.

De Nokia X30 5G is vanaf eind september verkrijgbaar via nokia.com in Cloud Blue of Ice White, in geheugen- en opslagconfiguraties van 6/128 GB en 8/256 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 519 euro (6/128) en 549 euro (8/256).
De Nokia G60 is vanaf vandaag verkrijgbaar via nokia.com in Pure Black of Ice Grey, in geheugen- en opslagconfiguraties van 4/128 GB en 6/128 GB, vanaf een gemiddelde prijs van 329 euro (4/128) en 369 euro (6/128).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.