Ads Top

Effecten van de coronacrisis zichtbaar op telefonie en dataverbruik

In het tweede kwartaal van 2020 zijn de effecten van de coronacrisis zichtbaar op telefonie en dataverbruik. Dat staat in de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert.

Nederlanders belden meer, zowel mobiel als met een vast toestel. Het dataverbruik steeg minder dan gebruikelijk, waarschijnlijk omdat veel mensen thuis waren en Wifi gebruikten in plaats van onderweg mobiele data.

Het aantal belminuten voor mobiel steeg met 23 procent in het eerste half jaar van 2020. Voor vaste telefonie nam het aantal belminuten in die periode toe met 19 procent. Dat is opvallend, omdat het aantal belminuten voorheen juist afnam. Het verbruik van mobiele data steeg licht, maar veel minder dan de kwartalen en jaren ervoor. De stijging was 6 procent in het eerste halfjaar van 2020, in totaal verbruikten Nederlanders 219 miljard MB.

Wat betreft het marktaandeel mobiele aansluitingen bezitten de drie grote providers ieder tussen 20 en 30 procent marktaandeel. Het marktaandeel van T-Mobile (inclusief Tele2) op basis van het mobiele dataverbruik bedroeg in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer de helft van alle data. Het marktaandeel van KPN op mobiel dataverbruik lag tussen de 25 à 30 procent en dat van VodafoneZiggo op 15 à 20 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.