Ads Top

Meerderheid Nederlanders belt onnodig buiten de bundel in het buitenland

Bellen of internetten over de grens kan kostbaar zijn. Uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat 58 procent van de Nederlanders wel eens buiten hun tegoedbundel belt in het buitenland. De kosten lopen gauw op. Voor wie deze meivakantie buiten Europa reist, kan het slim zijn om een eSIM aan te schaffen. Dit is een tegoedbundel voor het land van verblijf en voorkomt daarmee hoge kosten.  

De eSIM is de opvolger van de fysieke simkaart, maar dan digitaal. Hoewel eSIM zo’n acht jaar geleden al werd geïntroduceerd, is nog lang niet iedereen ermee bekend. Met eSIM kun je op één toestel meerdere abonnementen gebruiken zodat je op vakantie makkelijk overschakelt naar een voordelige, lokale databundel. Vorig jaar koos slechts 16 procent van de mensen voor de digitale simkaart, zo blijkt uit onderzoek van Pricewise.  
 
Nog niet alle providers bieden eSIM aan, je kunt op dit moment in Nederland kiezen voor een abonnement bij Odido, Simyo, KPN en Vodafone. Het hangt ook van je smartphone af of eSIM mogelijk is, niet alle toestellen zijn hiervoor geschikt.  

Daarnaast is het op de meeste telefoons niet mogelijk om twee eSIM's tegelijk aan te hebben staan, ook al heb je een dual-sim telefoon. Als je reguliere abonnement een eSIM is, kun je niet een tweede (buitenlandse) eSIM activeren. Het slimste is een gewone plastic sim voor je reguliere (Nederlandse) abonnement, met een eSIM voor op reis of op de zaak. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.