Ads Top

Met iOS 17 wordt de iPhone persoonlijker en intuïtiever

Apple heeft vandaag iOS 17 aangekondigd, met vernieuwingen voor de communicatie-apps Telefoon, FaceTime en Berichten. Verder wordt delen met AirDrop makkelijker en is er een nieuwe manier om sneller en nauwkeuriger te typen. iOS 17 introduceert ook andere nieuwe ervaringen, zoals Dagboek, een app waarin je je dankbaarheid kunt uiten, en Stand-by, waarmee je handig informatie kunt blijven zien als je iPhone aan de oplader ligt.

Telefoon-app krijgt een grote update met persoonlijke posters van contacten, waarmee je je op een nieuwe manier kunt uiten. Je bepaalt zelf hoe je bij iemand anders in beeld komt, wat inkomende gesprekken een heel nieuwe look geeft.

Met Live Voicemail krijg je een realtime transcriptie te zien als iemand een voicemail achterlaat. Je kunt dan zelf bepalen of je het gesprek alsnog aanneemt. Oproepen die door een provider als ‘spam’ worden gezien, worden direct afgewezen en gaan dus niet naar Live Voicemail.

FaceTime ondersteunt nu berichten met geluid en video. Als je iemand belt die niet beschikbaar is, kun je voortaan een bericht delen dat diegene later kan bekijken of beluisteren.
Verder worden FaceTime-gesprekken expressiever met reacties in de vorm van hartjes, ballonnen, vuurwerk, laserstralen, regen en meer. Je activeert de nieuwe effecten met simpele gebaren, en ze zijn ook beschikbaar in apps van andere aanbieders.

De Berichten-app bevat nu ook ‘Check in’, een feature waarmee je vrienden of familieleden kunt laten weten dat je veilig je bestemming hebt bereikt. Wanneer je ‘Check in’ activeert, ontvangen vrienden of familieleden automatisch een melding zodra je aankomt. Als je je bestemming minder snel nadert dan verwacht, wordt er tijdelijk nuttige informatie gedeeld met de geselecteerde contactpersoon, zoals je precieze locatie, het batterijniveau van je device en de mobiele ontvangst. Alle gedeelde informatie wordt volledig versleuteld.

Met AirDrop kun je heel makkelijk een bestand delen met een collega of iemand foto’s sturen.  Zo kunnen gebruikers met NameDrop contactgegevens uitwisselen door simpelweg hun iPhones bij elkaar te houden – of een iPhone en een Apple Watch.1 Op dezelfde manier kunnen gebruikers content delen of SharePlay starten om naar muziek te luisteren, een film te kijken of te gamen als hun iPhones bij elkaar in de buurt zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.