Ads Top

Apple heeft macOS Sonoma onthuld

Apple heeft macOS Sonoma onthuld, de nieuwste software voor MacBooks en iMacs. Nieuw is dat je widgets voortaan op je bureaublad kunt zetten en met één muisklik kunt activeren. Verder maakt de magie van Continuïteit het mogelijk om allerlei iPhone-widgets te gebruiken op je Mac.

Er komen ook updates voor Safari. Gebruik profielen om je surfsessies voor verschillende onderwerpen of projecten gescheiden te houden en werk met web-apps om nog sneller favoriete websites te bezoeken.

Zo is de privémodus dit jaar sterk verbeterd om je nog beter te beschermen tegen trackers en mensen die mogelijk toegang hebben tot je device. De geavanceerde tracking- en vingerafdrukbeveiliging in de privémodus gaat nog verder om te voorkomen dat websites je volgen of je identiteit achterhalen. Bovendien worden vensters in de privémodus vergrendeld wanneer je ze niet gebruikt, zodat je tabbladen open kunt laten staan als je even niet in de buurt van je Mac bent.

macOS Sonoma bevat verbeterde features voor videovergaderingen waarmee je je werk in elke vergader-app effectiever kunt presenteren en delen. Het nieuwe video-effect ‘Presentator-overlay’ tilt je letterlijk naar een hoger niveau: je blijft namelijk als overlay in beeld over de content die je deelt. Met reacties kun je verder laten weten wat je ergens van vindt door ballonnen, confetti, hartjes en meer toe te voegen aan je videostream.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.