Ads Top

Stage Manager ordent apps en vensters in iPad en macOS

MacOS en iPad OS groeien steeds meer naar elkaar toe. Stage Manager in macOS Ventura en iPad OS 16 ordent automatisch de geopende apps en vensters, zodat je je kunt concentreren op je werk en toch in één oogopslag alles kunt zien. Het venster waarin je werkt verschijnt in het midden, terwijl de andere geopende vensters aan de linkerkant staan. Zo schakel je snel en gemakkelijk tussen taken. Je kunt vensters ook groeperen als je werkt aan bepaalde taken of projecten waarbij je verschillende apps gebruikt. Stage Manager werkt samen met andere tools voor vensters in macOS, zoals Mission Control en Spaces.

Met de Continuïteitscamera kunnen Mac-gebruikers een iPhone gebruiken als webcam en daarmee dingen doen die eerder niet mogelijk waren. De Mac kan de camera van iPhone automatisch herkennen wanneer het in de buurt is. Ook kun je gebruik maken van de ultragroothoekcamera van iPhone om Desk View mogelijk te maken, waarbij tegelijkertijd het gezicht van de gebruiker en een bovenaanzicht van het bureau worden getoond, volgens Apple ideaal voor het maken van doe-het-zelfvideo’s, het tonen van tekeningen via FaceTime en nog veel meer.

Met gedeelde tabgroepen kunnen vrienden, familieleden en collega’s hun favoriete websites delen in Safari en live zien welke tabbladen anderen bekijken. Je kunt bladwijzers ook toevoegen aan een gedeelde startpagina en zelfs vanuit Safari een gesprek beginnen in Berichten of FaceTime.

De Weer- en Klok-app zijn geoptimaliseerd voor Mac. Systeeminstellingen, de nieuwe naam voor Systeemvoorkeuren, heeft een vernieuwd en gestroomlijnd ontwerp voor snellere navigatie.

Freeform is een krachtige nieuwe iPad app voor samenwerking met een flexibel canvas. Het is een centrale plek om te visualiseren, te delen en samen te werken, zonder te hoeven nadenken over lay-outs of formaten en met volledige ondersteuning voor Apple Pencil.  Wijzigingen van anderen zijn direct zichtbaar, dus samenwerken gaat soepeler dan ooit. In de Freeform-app, die later dit jaar beschikbaar is in iPadOS 16, kunnen gebruikers direct vanuit FaceTime een sessie starten en de updates van anderen bekijken in de berichtenreeks in Berichten.

Safari krijgt in iPad OS een grote update. De app wordt nog veiliger en geschikter voor samenwerking en kan meer worden aangepast. Met gedeelde tabgroepen kun je via een set tabbladen samenwerken met anderen. Wijzigingen zijn direct zichtbaar en je kunt tabbladen en bladwijzers delen. Ook kun je direct vanuit Safari een gesprek starten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.