Ads Top

Nieuw toegangsscherm voor iOS 16

Apple heeft vandaag iOS 16 onthuld, met volgens Apple de grootste update ooit voor het toegangsscherm en nieuwe mogelijkheden voor delen, communicatie en machine learning.

Met iOS 16 wordt het toegangsscherm nog persoonlijker, mooier en handiger. In een nieuw gelaagd effect komen de onderwerpen op foto’s artistiek rondom de tijdsweergave van het toegangsscherm te staan, wat voor diepte zorgt. Met opvallende stijlen en kleuren kun je de weergave van datum en tijd aanpassen.  

Het toegangsscherm is voorzien van widgets. Daarmee zie je in een oogopslag allerlei informatie, zoals geplande afspraken, het weer, batterijniveau, alarmen, tijdzones, voortgang van Activiteit-ringen en meer.

Focus is nu handiger in te stellen en is nu ook verbonden met het toegangsscherm. De achtergronden en widgets van het toegangsscherm kun je nu aan een bepaalde Focus koppelen. Om een Focus te activeren hoef je alleen maar naar het desbetreffende toegangsscherm te swipen. Je kunt aangeven welke content van apps als Agenda, Mail, Berichten en Safari je bij een bepaalde Focus wilt zien. Allemaal voor een betere balans.

Je kunt e-mails nu van tevoren inplannen. Ook krijg je de gelegenheid om onlangs verstuurde berichten in te trekken voordat ze in de inbox van de ontvanger terechtkomen. Mail detecteert nu zelf of je iets belangrijks vergeten bent, bijvoorbeeld een attachment.

Met ‘Visueel opzoeken’ kun je je vinger op een foto houden, waarna het onderwerp van de foto uit de achtergrond wordt gelicht en naar een app als Berichten kan worden gesleept. Ook kan ‘Visueel opzoeken’ nu vogels, insecten en standbeelden herkennen.

De bètaversie van iOS 16 is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars binnen het Apple Developer Program. Komende maand komt de bètaversie voor alle iOS-gebruikers beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.