Ads Top

Apple onthult macOS Monterey


Apple heeft vandaag macOS Monterey onthuld, de systeemsoftware voor iMacs en MacBooks. Het is geen grote sprong voorwaarts, maar ook nu weer zijn er flink wat nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

In Safari hebben gebruikers voortaan meer controle over tabbladen met tabgroepen. Daarnaast ben je met Focus minder afgeleid van je werk en is de Opdrachten-app nu ook beschikbaar op de Mac, zodat je de dingen die je elke dag doet kunt automatiseren.

Verder zijn er nieuwe mogelijkheden voor Continuïteit, namelijk Universal Control en AirPlay. Hiermee kun je naadloos op meerdere Apple apparaten tegelijk werken. Je hebt maar één muis en toetsenbord nodig om tegelijkertijd op je Mac en je iPad te werken, zonder dat je dit hoeft in te stellen. Je kunt zelfs content verslepen tussen de twee apparaten.

Met Snelle notities kun je heel snel aantekeningen maken en deze met andere delen. Bovendien kun je links uit apps aan je snelle notitie toevoegen voor wat meer context, zelfs op een website in Safari of bij een adres in Kaarten. Als je in Notities met iemand anders aan een project werkt, kun je vermeldingen toevoegen of alle wijzigingen bekijken.

macOS Monterey zal in het najaar verkrijgbaar zijn, ook voor oudere Macs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.