Ads Top

Apple onthult iOS 15

Apple heeft vandaag iOS 15 aangekondigd, de systeemsoftware voor iPhones. In Wallet kun je voortaan je huissleutels en legitimatiebewijs kwijt, en internetten in Safari is dankzij de nieuwe tabbalk en tabgroepen nog makkelijker. Verder bevat iOS 15 nieuwe privacyvoorzieningen in Siri en Mail, zodat je privégegevens ook echt privé blijven.

FaceTime biedt ruimtelijke audio die uit de richting lijkt te komen waar diegene op het scherm te zien is. Verder kun je voor de microfoon instellen dat het achtergrondgeluid wordt weggefilterd.

iOS 15 bevat ook allerlei handige tools die afleiding moeten voorkomen, zodat je je beter kunt concentreren. Focus is een nieuwe tool die meldingen en apps filtert. Zo kun je een eigen Focus-optie instellen of een van de standaardopties kiezen.

De camera krijgt meer mogelijkheden die doen denken aan Google Lens. Met Live Text kan tekst op muren of posters worden herkend. Apple gebruikt ‘deep neural network’ om foto’s te analyseren. Ook objecten worden herkend. Evenals het wifi-wachtwoord dat in een koffietentje aan de muur hangt.

Identiteitskaarten en rijbewijzen kunnen voortaan worden opgenomen in de Wallet-app, vooralsnog alleen in de VS.

In Kaarten zijn stadswijken, winkelstraten en gebouwen tot in detail te bekijken en er is hoogte-informatie beschikbaar. Wegen hebben nieuwe kleuren en labels, herkenningspunten zien er anders uit en er is ook een nieuwe nachtmodus bij maanlicht.

De Weer-app bevat een nieuwe grafische weergave van de weersinformatie en heeft ook een dynamische lay-out die zich aanpast aan de omstandigheden. Op de nieuwe, bewegende achtergronden zie je nauwkeuriger waar de zon precies staat en welke neerslag er valt. Zodra het begint of stopt met regenen of sneeuwen, krijg je een melding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.