Ads Top

Apple licht iPadOS 15 toe

Met iPadOS 15, te verschijnen in het najaar wordt, multitasking volgens Apple nog intuïtiever. Het bedrijf toonde de nieuwe software vanavond op zijn virtueel ontwikkellaarscongres.

De Notities-app is nu overal te gebruiken dankzij Snelle notities. Samenwerken en lijstjes maken kan op nieuwe manieren, zowel met het toetsenbord als met Apple Pencil. Nieuwe widget-lay-outs voor het beginscherm en de appbibliotheek maken het gemakkelijk om de iPad te personaliseren en apps te ordenen.

En ook op iPad kun je nu apps bouwen voor iPhone en iPad met Swift Playgrounds. Verder bevat iOS 15 nieuwe privacyvoorzieningen in Siri en Mail, zodat je privégegevens ook echt privé blijven.

Bovenaan apps verschijnt een nieuw menu voor multitasking waarmee je met één tikje functies als Split View of Slide Over kunt inschakelen. Je kunt nu ook vanuit Split View bij het beginscherm, zodat je nog gemakkelijker de juiste app kunt kiezen. En met de nieuwe Appstrip kun je ook multitasken met apps die meerdere vensters gebruiken, zoals Safari en Pages, of snel e-mails bekijken.

Met een extern toetsenbord krijg je nu meer gedaan dankzij nieuwe toetscombinaties en een nieuw ontwerp voor de menubalk. Schakelen tussen Split View en Slide Over is makkelijker en de functies zijn ook sneller op te roepen dankzij nieuwe toetscombinaties voor handig multitasken met het toetsenbord.

Je kunt widgets nu tussen apps op het beginscherm plaatsen. De widgets zijn ook groter en daarom ideaal voor bijvoorbeeld video’s, muziek, games en foto’s op het grotere display van iPad. iPadOS 15 biedt ook volledig nieuwe widgets voor de App Store en daarnaast voor ‘Zoek mijn’, Game Center, Mail en Contacten.

Met iPadOS 15 wordt verder de appbibliotheek uit de iPhone beschikbaar voor iPad. Daarin worden apps automatisch in handige categorieën gesorteerd, zoals Productiviteit, Games en Onlangs toegevoegd, en kun je vanuit het dock snel bij al je apps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.