Ads Top

Tienjarigen Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland krijgen Micro:bit

Alle kinderen in Dongeradeel die tien werden tussen september 2017 en 2018 kregen van de Bibliotheek, de gemeente en Kabelnoord een Micro:bit cadeau, een mini-computer waarmee ze kunnen programmeren, spelletjes spelen en muziek, robots of apps maken.

Goed nieuws voor alle kinderen uit buurgemeenten Dantumadiel en Kollumerland: vanaf oktober zijn er ook feestjes in hun gemeente, mét Micro:bit natuurlijk. Ook in Dongeradeel gaat het project, dat als pilot is gestart, nog een jaar door.

Na het succes van de Micro:bit in Dongeradeel, heeft de Bibliotheek ook de buurgemeenten benaderd. Ook zij willen de digitale geletterdheid bevorderen. Na de zomer ontvangen daarom alle kinderen uit Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland die tien worden, in de maand dat ze jarig zijn een uitnodiging van de burgemeester. Op vertoon van de uitnodiging krijgen ze toegang tot het verjaardagsfeestje in de Bibliotheek. Daar is taart, er hangen slingers en ballonnen én het cadeau staat er op ze te wachten: een Micro:bit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.