Ads Top

RAI Amsterdam eerste expo in Europa met privaat 5G-netwerk

RAI Amsterdam is de eerste beurs- en congresorganisatie in Europa met een privaat 5G-netwerk. Deze nieuwe technologie, die pas sinds 1 december 2023 beschikbaar wordt van 5 tot en met 9 februari voor het eerst gebruikt tijdens Cisco Live, een van de grootste IT-evenementen ter wereld.

Het private 5G-netwerk is een voortvloeisel van de digitale transformatie die RAI Amsterdam heeft ingezet. Een van de grote voordelen van een privaat 5G-netwerk is dat, in tegenstelling tot bij Wifi, overbelasting van het netwerk nauwelijks meer voorkomt. Daarnaast heb je voor 5G geen kabels nodig.

Met behulp van samenwerkingspartners NTT Data en Cisco is het nieuwe netwerk voor deze pilot in korte tijd aangelegd, namelijk zes weken.

Naast de potentie voor Cisco Live ziet RAI ook voor andere evenementen veel mogelijkheden: Bijvoorbeeld bij Intertraffic Amsterdam of IBC vindt er veel communicatie tussen apparatuur plaats. En tijdens schoonmaakevent Interclean rijden er veel schoonmaakrobots rond.

Zelfrijdende auto’s gaan in de toekomst ook gebruikmaken van 5G-netwerken. En ook voor televisie-uitzendingen, zoals al is gebeurd bij de kroning van Charles in Groot-Brittannië, gaat wordt 5G gebruikt om te zorgen dat er geen vertraging is bij het doorsturen van steeds zwaarder beeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.