Ads Top

Eerste smartphone van koolstofvezel

Carbon Mobile, een Duitse start-up en ontwikkelaar van consumentenelektronica, introduceert zijn flagship smartphone Carbon 1 MK II. experimenteren als eerste producent ooit in geslaagd om een smartphone te produceren met een ‘monocoque’ design van koolstofvezel.

Het is het lichtste en dunste smartphone op de markt. Zo bevat deze smartphone zeven keer minder plastic dan de gemiddelde smartphone en is het design maarliefst 25 procent dunner en 35 procent lichter dan een iPhone 11.

Koolstofvezel wordt voornamelijk gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie, waaronder Formule 1 auto’s en de nieuwe Boeing 787 Dreamliner, vanwege de sterke structuur en het tegelijkertijd extreem lage gewicht. Door de elektromagnetische en signaal blokkerende eigenschappen van het materiaal bleek het tot nu toe lastig toe te passen op consumentenelektronica.

Aan de binnenkant doet de Carbon 1 MK II geen concessies. Het toestel draait op Android 10, maar rolt Android 11 over-the-air uit in mei, heeft een krachtige MediaTek Helio P90 Octa-Core-processor met 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen. Fotoliefhebbers komen aan hun trekken met het dubbele 4K camerasysteem van 16MP en de selfiecamera van 20MP aan de voorkant. Het 6,01 inch AMOLED-scherm heeft een resolutie van 2160 x 1080 pixels.
 
De smartphone is vanaf 12 maart verkrijgbaar via mobiel.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.