Ads Top

Volop aansluitpoorten voor Chromebooks

Het idee dat Chromebooks uitgeklede laptops zijn met heel weinig mogelijkheden klopt uiteraard niet. Toch verschillen Chromebooks nogal waar het gaat om aansluitpoorten.

USB aansluitingen vind je bij nagenoeg alle Chromebooks, soms gaat het om een combinatie van USB-A en USB-C. Dat zijn al snel een stuk of drie of vier per apparaat.

VGA, Thunderbolt en DisPlayPort vind je vrijwel op geen enkele Chromebook, maar HDMI wil nog wel eens voorkomen, met name bij de meer dure modellen. 

Het is niet zo dat je per definitie meer aansluitmogelijkheden vindt op duurdere modellen. De Google Pixelbook heeft bijvoorbeeld maar twee USB-C poorten. waardoor je aardig wat adapters nodig zult hebben voor het aansluiten van externe harde schijven. 

De meeste Chromebooks hebben geen Ethernet poort. Dat komt omdat Wifi nagenoeg overal beschikbaar is. Via USB-C of USB-A zijn overigens wel Ethernet adapters aan te sluiten.

Bluetooth voor het aansluiten van draadloze muizen is vrijwel standaard en een geheugenkaartlezer kom je bij veel duurdere modellen bijna standaard tegen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.