Ads Top

Multibandveiling 5G geëindigd

KPN, Vodafone en T-Mobile melden tegelijkertijd dat ze 5G spectrum hebben aangekocht in een veiling. De multibandveiling is vandaag formeel geëindigd.

KPN en Vodafone betaalden 416 miljoen euro. T-Mobile 400 miljoen. De startprijzen voor de veiling waren naar de mening van T-Mobile te hoog. Aangezien het dataverkeer nog altijd sterk groeit en daarmee de behoefte aan spectrum groot is, was de veiling erg concurrerend.

De nieuwe frequentievergunningen hebben een looptijd van 20 jaar. Daarbij gaat het om de 700, 1400 en 2100 MHz banden. De interessantste frequenties zullen later worden geveild. In de komende jaren worden ook 5G-frequenties in de 3.5GHz en 26GHz banden beschikbaar gesteld. Hiermee nemen de mogelijkheden en snelheden van het 5G-netwerk nog verder toe.

T-Mobile zet de 700 MHz band direct in voor haar 5G-netwerk. De 1400 MHz band biedt extra capaciteit en dekking, wat ook ten goede komt aan de klantervaring binnenshuis, zo zegt het bedrijf. Al voor de veiling beschikte T-Mobile over dezelfde hoeveelheid spectrum in de 2100 MHz band.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.