Ads Top

Veel nieuws in iPad OS 14

Veel apps op de iPad, waaronder Foto’s, Bestanden, Notities, Agenda en Apple Music krijgen dit najaar een vernieuwde werkbalk aan de zijkant voor verbeterde navigatie.

Binnenkomende FaceTime- en telefoongesprekken verschijnen voortaan als een strook en nemen dus niet meer het hele scherm in beslag. Gebruikers kunnen dan op de strook tikken om het gesprek aan te nemen of de strook uit beeld swipen om het gesprek te weigeren en rustig verder te werken.

Siri verschijnt nu onder in beeld, waardoor gebruikers het scherm kunnen blijven zien als ze iets vragen. Bij het openen van andere apps of het bedienen van muziek is Siri weer snel uit de weg.

De zoekfunctie van iPad is met iPadOS 14 helemaal opnieuw ontworpen voor het zoeken en starten van apps, het bekijken van contactpersonen, bestanden en beknopte informatie, of het stellen van vragen over mensen of plaatsen.

iPadOS 14 brengt Scribble met Apple Pencil naar iPad. Dit houdt in dat gebruikers in elk tekstvak kunnen schrijven. Hun handschrift wordt automatisch omgezet naar getypte tekst, waardoor ze bijvoorbeeld snel en makkelijk kunnen reageren op een iMessage of in Safari kunnen zoeken.

iPadOS 14 is vanaf het najaar te downloaden en inmiddels beschikbaar voor ontwikkelaars

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.