Ads Top

Compleet nieuw ontwerp voor macOS

macOS Big Sur, de software voor Macs, krijgt een nieuw design, dat volgens Apple toch meteen vertrouwd aanvoelt. Nieuw zijn een aanpasbare startpagina, elegant ontworpen tabbladen met meer mogelijkheden, snelle en gemakkelijke vertaling en een nieuw privacyrapport.

Met de vernieuwde Berichten-app kunnen Mac-gebruikers persoonlijkere en expressievere berichten versturen en ontvangen, en op een gemakkelijke manier groepsberichten gebruiken en bijhouden.

Kaarten, dat in macOS Big Sur eveneens een gloednieuw ontwerp heeft gekregen, heeft nieuwe mogelijkheden om de wereld mee te verkennen. ‘Kijk rond’ biedt een 360-gradenblik op een bestemming, en er zijn gedetailleerde plattegronden van grote luchthavens en winkelcentra. Op de Mac kan een route voor fiets of elektrische auto worden samengesteld, die dan direct naar iPhone kan worden gestuurd en onderweg kan worden gebruikt.

MacBooks en iPads zullen later dit jaar gaan draaien op eigen chiptechnologie van Apple, Apple Silicon. Daarmee neemt Apple afscheid van Intel. Alle software moet daarvoor worden herschreven, maar oude software kan met behulp van Rosetta 2 toch ook op de nieuwe Macs draaien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.