Ads Top

Apple kondigt iOS 14 aan

Apple heeft vandaag iOS 14 aangekondigd, de systeemsoftware voor iPhones. Deze nieuwe versie bevat volgens Apple 'de grootste update ooit' voor het beginscherm met vernieuwde widgets, de App Library en App Clips om sneller de App Store te verkennen.

De nieuwe widgets bieden gebruikers in één oogopslag de laatste informatie en kunnen in verschillende formaten worden vastgezet op elke pagina van het beginscherm. Ook kunnen gebruikers een zogehetenm Smart Stack met widgets maken. Daarin komt de juiste widget op een slimme manier naar boven, afhankelijk van tijd, locatie of activiteit.

FaceTime-oproepen, telefoontjes en interacties met Siri hebben voortaan een nieuwe, compacte vorm. En nu ook Beeld-in-beeld ondersteund wordt, kunnen iPhone-gebruikers een video bekijken of een FaceTime-oproep beantwoorden terwijl ze een andere app gebruiken.

Nieuw is de app Vertalen voor gesproken en geschreven tekst in elf verschillende talen. Nederlands wordt nog niet ondersteund.

Browser Safari bevat nu een knop voor privacyrapporten, zodat gebruikers makkelijk kunnen zien welke trackers van welke sites worden geblokkeerd. Ook is er een functie waarmee gebruikers bewaarde wachtwoorden kunnen zien die mogelijk betrokken zijn geweest bij een hackpoging, en een mogelijkheid om hele webpagina’s te vertalen.

De app Weer en de bijbehorende widget houden gebruikers op de hoogte van extreem weer. Als er regen voorspeld is, laat de nieuwe regenradar per minuut zien hoeveel regen er in het komende uur valt.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.