Ads Top

Lagere prijs belangrijkste reden om vast-mobiel te bundelen

Bijna twee derde van de Nederlanders neemt een bundel van vaste en mobiele diensten vanwege de kosten. Ongeveer de helft wil zich niet aan één aanbieder voor zowel vast en mobiel verbinden, maar hierin keuzevrijheid houden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in november 2019.

Een groeiend aantal telecomaanbieders biedt de mogelijkheid om vaste en mobiele diensten (fixed mobile convergence, kortweg fmc) in één pakket af te nemen. Van de zeven miljoen multi-play-abonnementen in Nederland bestaat al 41 procent uit een mix van vast en mobiel.

De belangrijkste reden om (eventueel) over te stappen op een gecombineerd vast-mobiel aanbod is een goedkoper totaalabonnement. 65 procent noemt dit als reden. Voor een iets kleinere groep is een bundeling van vast en mobiel interessant wanneer daar extra’s tegenover staan zoals meer mobiele data of gratis premium tv-kanalen.

Er zijn ook respondenten die een bundeling van vaste en mobiele diensten interessant vinden als zij de optie hebben om één of meer vaste diensten weg te laten uit het pakket. Bijvoorbeeld vaste telefonie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.