Ads Top

Slechts een klein deel van de Nederlanders wil 5G toestel kopen

Slechts een klein deel van de Nederlanders is van plan om direct actie te ondernemen – bijvoorbeeld door aankoop van een 5G-geschikte smartphone – zodra 5G-netwerken actief worden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder 1000 Nederlanders.

Een meerderheid van de Nederlanders is bekend met de komst van het 5G-netwerk. Slechts 13 procent is volledig onbekend met de opvolger van 4G. Het zijn vooral de senioren die vweinig weten over 5G, terwijl 16-35 jarigen vaker aangeven wel bekend zijn met de technologie.
85 procent van de Nederlanders die momenteel gebruikt van het 4G-netwerk is (zeer) tevreden over de snelheid hiervan (gemiddeld minimaal 40 Mbps download). Toch heeft 39 procent behoefte aan sneller mobiel internet.

Wanneer het echter aankomt op de investering die consumenten willen doen om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van het snellere 5G-netwerk, blijkt die bereidheid laag. Slechts 6 procent koopt direct een nieuwe 5G-smartphone, 2 procent wisselt direct van mobiele aanbieder wanneer de huidige aanbieder geen 5G aanbiedt. Vervolgens is er ook een grote groep die eerst afwacht en vervolgens (mogelijk) actie gaat ondernemen.

Ongeveer een derde van de Nederlanders is helemaal niet van plan een nieuwe 5G-smartphone te kopen of over te stappen van aanbieder.

Overigens loopt Nederland achter met de uitrol van 5G. De belangrijkste frequenties komen pas over twee jaar beschikbaar.

Slechts 7 procent van Nederlanders geeft aan zich veel zorgen te maken over de EM-(elektromagnetische) straling van dit nieuwe netwerk. Nog eens 27 procent maakt zich een beetje zorgen. Nederlander schatten andere gevaren hoger in als het gaat om een negatieve impact op de volksgezondheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.