Ads Top

ACM Telecommonitor: grotere stijging dataverbruik in eerste helft 2019

De hoeveelheid data die Nederlanders met hun mobiele telefoon verbruiken blijft maar stijgen. Zij verbruikten in de eerste helft van 2019 18 procent meer aan data dan in de eerste helft van 2018.  Toename van dataverbruik is een trend die al langer zichtbaar is, maar deze stijging is groter dan voorheen.  Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Telecommonitor over het eerste en tweede kwartaal van 2019.

Het gemiddelde dataverbruik per mobiele aansluiting bereikte 3 gigabyte per maand in het tweede kwartaal van 2019.

Op het gebied van vaste telefonie dalen zowel de omzet als het aantal belminuten, een trend die al langer zichtbaar is. Gebruik van mobiel neemt verder toe. Het aantal bundels waarin een mobiel abonnement wordt gecombineerd met een vast abonnement blijft groeien. In zo’n bundel worden bijvoorbeeld televisie, vaste telefonie, internet en mobiel gecombineerd. Het aantal bundels dat alleen bestaat uit de vaste diensten internet, vaste telefonie en/of televisie daalt.

Bij de vaste diensten is een transitie van traditionele naar digitale diensten waarneembaar. Zo blijft het aantal traditionele telefonie-aansluitingen, zoals PSTN en ISDN, afnemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.