Ads Top

Grote smartphone blijft populair

Grote smartphones winnen steeds meer aan populariteit. Mobiel.nl dook in haar klantdata van het afgelopen jaar en zocht het uit.

Meer mannen dan vrouwen Mannen kiezen 20 procent vaker voor een grote smartphone dan vrouwen. Van het aandeel grote smartphones werd 60 procent door mannen besteld. Wel is opvallend dat in de leeftijdscategorie 45-54 jaar tóch meer vrouwen dan mannen de keuze maken voor een grote smartphone. Overigens zijn mannen van deze leeftijd ook erg enthousiast over grote toestellen.

Millennials van 25 tot 34 jaar kiezen bij Mobiel.nl het vaakst voor groot. Uit deze leeftijdscategorie heeft 16,2 procent van de mensen een grote smartphone. De groepen van 18-24 jaar en 35-44 jaar genieten ook graag van een groot scherm. 65-plussers zijn minder enthousiast over grote toestellen. Slechts 10 procent van de klanten binnen deze leeftijdsgroep kozen een grote smartphone.

Een andere opvallende bevinding van Mobiel.nl is dat Randstedelingen een grote smartphone het vaakst een slimme keuze vinden. Grote toestellen zijn het meest populair in Rotterdam. 5,7 procent van de totaal bestelde toestellen van 6.2 inch en groter werden in deze stad besteld. Ook in de steden Amsterdam en Den Haag kiezen klanten massaal voor een flink beeldscherm.

Duidelijk is dat smartphones van Samsung en Apple het erg goed doen onder gebruikers van grotere toestellen. Het populairste grote toestel is de Samsung Galaxy S9+. De iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S8+ en iPhone Xr worden ook vaak gekozen door klanten van Mobiel.nl.

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een grote smartphone, was het overgrote deel van de bestelde toestellen in 2018 nog kleiner dan 6.2 inch. In 2018 viel 15 procent van de keuzes op een smartphone van 6.2 inch of groter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.