Ads Top

Pixel 8 ook in België

De vandaag aangekondigde Pixel 8 smartphone van Google zal ook in België verkrijgbaar zijn. Vorig jaar was Nederland aan de beurt. "De uitrol in een ander land is een hele operatie," zo vertelde een woordvoerder tijdens een toelichting voor de internationale pers.

Proximus, de grootste aanbieder van mobiele telefonie, hintte vorige week al op een Belgische introductie.

Google maakt al Pixel-smartphones sinds 2016, al werden de toestellen de eerste jaren gebouwd door HTC en LG. Die waren toen ook in de Benelux te koop, maar vanaf de Pixel modellen werd het aantal landen flink beperkt.

Zojuist werden behalve nieuwe slimme horloges ook de nieuwe Pixel 8 smartphones aangekondigd. De specs lagen al op straat. Zowel de reguliere als de Pro versie zijn uitgerust met de Tensor G3-processor, die wordt bijgestaan door 8 GB aan geheugen in het geval van de Pixel 8 en 12 GB voor de Pro.

De Pixel 8 Pro onderscheidt zich onder meer door zijn grotere accu en scherm, dat ook een hogere helderheid biedt. Ook het camerasysteem is weer verbeterd.

Beide smartphones hebben een vernieuwde 50 megapixel-hoofdcamera met een grotere sensor. De Pixel 8 heeft verder alleen een 12 megapixel-groothoeklens. De Pixel 8 Pro krijgt een verbeterde 48 megapixel-groothoeklens.

Al langer was bekend dat de Pixel 8 een 6,2 inch-oled-scherm heeft en de Pixel 8 Pro een 6,7 inch-display. De Pro wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass Victus 2, die krassen moet voorkomen. De goedkopere Pixel 8 heeft nog de eerste generatie Gorilla Glass Victus.

Meest opvallend is het nieuws dat smartphones zeven jaar lang ondersteund worden. De Pixel 7 en 7 Pro krijgen slechts drie nieuwe versies van het besturingssysteem en vijf jaar beveiligingspatches.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.