Ads Top

Telenet kiest voor gloednieuw Wifi-systeem

Telenet kiest voor een gloednieuw wifi-systeem. Telenet 360° Wifi bundelt verschillende componenten tot één straf geheel. Het maakt gebruik van zelfsturende en slimme hardware: de ‘wifi-pods’ zorgen steeds voor een optimaal Wifi-signaal en lossen problemen op voor je het zelf merkt. Ze staan steeds in verbinding met elkaar en met de nieuwste Telenet 360° Modem via mesh-technologie. En zowel de pods als de modem ondersteunt de nieuwste Wifi-technologie: Wi-Fi 6.

Een eerste component van Telenet 360° Wifi zijn de zogenaamde ‘wifi-pods’. Deze toestelletjes die je in het stopcontact of een verdeelstekker steekt, brengen het signaal doorheen je huis: 360° in het rond. ​ De wifi-pods bevatte slimme, zelflerende software. Deze hardware en software werden ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Plume.

Naast de wifi-pods met Wi-Fi 6 is er het nieuwe Docsis 3.1 modem met Wi-Fi 6, de “Telenet 360° modem”. Deze nieuwe technologie laat toe om meer data tegelijkertijd te versturen over de radiogolven. ​ De communicatie verloopt dus een pak efficiënter en sneller.

Het nieuwe Telenet 360° Wifi systeem is vanaf 27 maart verkrijgbaar bij elk Telenet-internetproduct. De wifi-pods kosten per stuk maandelijks 3 euro.

Klanten die nog gebruik maken van de vorige generatie wifi-boosters, de Telenet Access Points en Wifi-Powerlines, kunnen dit systeem blijven gebruiken. Beide systemen zijn niet compatibel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.