Ads Top

Er wordt nauwelijks nog gebeld met de smartphone

De telefoon wordt vandaag de dag weinig meer gebruikt voor zijn bekendste functie: bellen. Slechts 4 procent van de ondervraagden pakt de telefoon het meest om te bellen, zo blijkt uit onderzoek van van Smartphonehoesjes.nl.

De smartphone wordt door de Nederlanders het meest gebruikt voor social media. Voor 38 procent is social media de belangrijkste activiteit, gevolgd door Whatsapp/SMS (29%) en 17 procent besteedt die tijd aan het lezen of kijken van nieuws. De meeste mannen (27%) gebruiken hun smartphone voor het lezen van nieuws.

In tegenstelling tot bij de mannen gebruikt maar 9 procent van de vrouwen de smartphone vooral om te zien wat er speelt op de wereld. Waar vrouwen hun smartphone het meest voor gebruiken? Bijna de helft scrolt het liefst over sociale media en voor 31 procent is Whatsapp/SMS de belangrijkste activiteit.

Een digital detox waarbij je kunt afkicken van digitale media en apparaten is niet favoriet in Nederland. Slechts 9 procent van de ondervraagden heeft wel eens een digital detox gedaan. 19 procent overweegt een leven zonder telefoon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.