Ads Top

Nederlander hamstert mobiele telefoons

Ruim de helft van de Nederlanders heeft een sim onlyabonnement: een abonnement zonder toestel. Onrust over het stukgaan van onze mobiele telefoon is niet meer nodig: we hebben in Nederland ruim 25 miljoen reservetelefoons. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Als antwoord op de stijgende vraag naar de beste sim only-abonnementen, heeft Pricewise een eigen sim onlyvergelijker toegevoegd aan de website.

Tegenwoordig gaan mobiele telefoons langer mee. Zo gebruikte ruim de helft van de
Nederlanders  hun vorige toestel drie jaar of langer. Dat is langer dan de maximale looptijd  van een abonnement, waardoor mensen vaker voor sim only kiezen. Deze langere levensduur van  mobiele telefoons is vooral te danken aan het gebrek aan interesse in nieuwe toestellen. Bijna 40 procent van de Nederlanders vond de smartphone-innovaties van vroeger interessanter dan die van
nu. Daarnaast vindt bijna de helft (46%) een goedkoper abonnement belangrijker dan een nieuwe telefoon.

Naast lage kosten, heeft sim only nog een groot ander voordeel. Hiermee voorkom je namelijk  een negatieve BKR-registratie, die je vaak wel hebt bij een abonnement met toestel op  afbetaling. De BKR-registratie is voor bijna een derde van de Nederlanders reden om te kiezen voor sim only.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.