Ads Top

Simpel grootste virtuele telecomaanbieder

Simpel is sinds in het eerste kwartaal van 2019 de grootste MVNO van Nederland, oftewel een mobiele aanbieder zonder eigen netwerk. Dat blijkt uit het Dutch Mobile Virtual Operators rapport van Telecompaper. De no-frills aanbieder heeft de sterkste organische groei in de markt voor virtuele aanbieders laten zien, waardoor de Simpel concurrenten Lebara en Lycamobile qua marktaandeel heeft ingehaald.

Er waren in het kwartaal 8,2 miljoen simkaarten actief bij virtuele aanbieders, wat neerkomt op bijna 40 procent van de Nederlandse markt. De cijfers omvatten zowel onafhankelijke MVNO’s als virtuele second brands die eigendom zijn van één van de drie MNO’s (KPN, Vodafone, T-Mobile).
Het aandeel virtuele aanbieders groeide van 33 procent in het derde kwartaal van 2018 naar bijna 40 procent in het eerste kwartaal van 2019 doordat Tele2 nu weer deel uitmaakt van de virtuele markt. Tele2 had drie jaar een eigen mobiel netwerk, maar werd na de overname in januari 2019 een second brand van T-Mobile.

KPN heeft in januari aangekondigd dat het bedrijf haar second brands Telfort, Yes Telecom en XS4All geleidelijk uit gaat faseren, waardoor de markt voor virtuele aanbieders in de komende kwartalen onder druk zal komen te staan

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.