Ads Top

Seconden worden minuten

In Nederland zijn er maar liefst 20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Da’s goed verdienen dus voor de providers. Helemaal door slimme trucs die niet echt opvallen maar gróte gevolgen voor uw telefoonnota hebben. De meerderheid van de mobiele telefoonproviders is namelijk overgegaan tot afrekenen per minuut in plaats van seconde. Dus als u 1 minuut en 2 seconden belt, betaalt u voor 2 minuten.
Kassa heeft berekend dat u gemiddeld zo’n 60% duurder uit bent als uw provider per minuut afrondt. U bent namelijk veel sneller door uw belbundel heen dan voorheen en daardoor belt u meer buiten de bundel tegen een hoger tarief. En men voert over het algemeen meer korte gesprekken, dus het is extra onvoordelig om op hele minuten af te ronden. U koopt dus een aantal belminuten tegen een bepaald bedrag, maar die minuten krijgt u vervolgens niet. Dat is een vorm van moderne diefstal.
Vroeger werd er ook per minuut afgerekend, maar toen zijn de providers na protesten al snel overgegaan naar de eerlijke afrekenmethode per seconde. Sinds 2006 wordt de 1ste minuut weer volledig berekend. Kassa heeft toen laten zien dat uw nota dan al gauw 27% hoger uitpakt, maar nu zijn we weer helemaal terug bij af. Het voor de consument uiterst ongunstige afrekenen per minuut is stilletjes  doorgevoerd bij nieuwe klanten en bij het verlengen van een contract door onder andere KPN en dochters Hi en Telfort en vanaf 6 september ook Vodafone.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.