Ads Top

Android 15 maakt je telefoon onbruikbaar voor dieven

Android smartphones gaan binnenkort proberen te herkennen of ze zijn gestolen. De telefoon wordt dan automatisch onbruikbaar voor de dief.

Daarnaast wordt de inhoud van alle binnenkomende notificaties onleesbaar gemaakt. De dief kan hierdoor niet bijvoorbeeld je sms’jes lezen om een eenmalig wachtwoord te ontfutselen.

Verder krijgt Android 15 een digitale kluis, waarin je apps kunt opbergen die je niet toegankelijk wilt maken voor anderen. Zo kun je bijvoorbeeld gezondheids- of bank-apps verbergen.

Bnnenkort kun je augmented reality (AR)-content direct openen in Google Maps op je telefoon, zodat je op een nieuwe manier meer te weten komt over een locatie. Deze AR-ontwikkelingen leggen de basis voor het XR-platform (Extended Reality) dat Google in samenwerking met Samsung en Qualcomm bouwt voor het Android-ecosysteem.

Later dit jaar gaat Google Play Protect gebruikmaken van AI om apps te identificeren die fraude of phishing kunnen plegen. Deze realtime bedreigingsdetectie analyseert hoe apps gevoelige machtigingen gebruiken en samenwerken met andere apps om verdacht gedrag te herkennen. Als Google Play Protect iets verdachts detecteert, wordt de app naar Google gestuurd voor verder onderzoek en worden gebruikers gewaarschuwd of wordt de app uitgeschakeld. Dit alles gebeurt zonder persoonlijke gegevens te verzamelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.