Ads Top

‘Specificaties van stevige smartphone Nokia gelekt’

HMD Global introduceert met de reeds eerder aangekondigde XR21 een telefoon die onder meer moet voorzien in gecertificeerde duurzaamheid en een accuduur van twee dagen.

Het toestel wordt gepositioneerd als de smartphone-versie van de Nokia 3310 en moet bestand zijn tegen een waterstraal met een druk van 100 bar en een watertemperatuur van 80°C.

De XR21 is gemaakt van een gegoten 100% gerecycled aluminium chassis en moet extra beschermd zijn door het gebruik van duurzame materialen en het Corning Gorilla Glass Victus-scherm. Het gaat om een smartphone met een stevige behuizing die bovendien tegen stof en water kan. Door de duurzame behuizing is de XR21 ook behoorlijk zwaar: 235 gram.

Onder de motorkap zit naar verluidt een Snapdragon 695-processor. Deze chip ondersteunt 5G-internet en kennen we van bijvoorbeeld de OnePlus Nord CE 3 Lite.

Het scherm van de Nokia XR21 is iets kleiner geworden en meet 6,49 inch. In het 120Hz-scherm zit een klein gat voor de 16 megapixel-selfiecamera.

Opvallend is dat de Nokia XR21 nog op Android 12 zou draaien. Deze Android-versie is inmiddels anderhalf jaar oud en Android 13 is al geruime tijd beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.