Ads Top

MacBook Pro met M1 Pro en M1 Max gelanceerd


Apple heeft speciale M1 chips PRO en Max ontwikkeld voor zijn nieuwste MacBook Pro laptops. Voor het eerst zijn deze nu ook verkrijgbaar in een 14-inch versie.

Voor het eerst in vijf jaar heeft Apple de MacBook Pro totaal vernieuwd. In 2016 onthulde Apple het vorige model, waar nogal wat commentaar op kwam vanwege het geplaagde vlindertoetsenbord, de Touch Bar in plaats van de functietoetsen en geen aansluitingen voor HDMI en SD-kaart.

De Touch Bar is verdwenen en al het andere is terug, zelfs de MagSafe oplader.

Nieuw is een cameranotch, zoals ook de iPhone die heeft. Verder hebben de nieuwe modellen een 120Hz ProMotion-scherm. De verversingssnelheid varieert al naar gelang de taken die uitgevoerd moeten worden.

De nieuwe MacBook Pro heeft ook een Liquid Retina XDR-display met een 1080p FaceTime HD-camera en volgens Apple 'het beste audiosysteem van alle notebooks'.

De nieuwe chips zijn varianten van de M1 met meer processorkernen en meer grafische kracht. De M1 Max is de snelste versie.

De MacBook Pro ondersteunt nu tot 64GB werkgeheugen, waar de grens bij de M1-MacBooks op 16GB lag.

De nieuwe 14‑inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf 2249 euro (voordeliger voor het onderwijs) en de 16‑inch MacBook Pro vanaf 2749 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.