Ads Top

iOS krijgt donkere modus

Apple heeft vandaag een preview gegeven van iOS 13. iPhone krijgt met de optie Donkere modus een nieuwe look, er zijn nieuwe mogelijkheden om door foto’s te bladeren en ze te bewerken, gebruikers kunnen op een nieuwe manier inloggen bij apps en websites en ook Kaarten is geheel vernieuwd. iOS 13 is ook sneller: apps starten sneller op, downloads van apps zijn kleiner en Face ID is nog sneller geworden.

iPhone heeft met een mooie nieuwe look gekregen met Donkere modus, een nieuw donker kleurenschema dat werkt voor het hele systeem en in alle apps van Apple zelf. Externe app-ontwikkelaars kunnen Donkere modus in hun eigen apps integreren. En de modus kan zo worden ingesteld dat deze automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang of op een bepaald tijdstip.


Door middel van machine learning deelt Foto’s de hele bibliotheek zodanig in dat de beste foto’s prominent zichtbaar zijn, overbodige en op elkaar lijkende foto’s worden verborgen en belangrijke gebeurtenissen van voorgaande dagen, maanden of jaren worden uitgelicht. Foto’s en video’s worden slim ingedeeld zodat het gemakkelijker wordt om erdoorheen te bladeren en favoriete herinneringen te vinden en herbeleven, en de bibliotheek wordt levendiger doordat video’s automatisch worden afgespeeld.

In Berichten kunnen gebruikers automatisch naam en foto of zelfgemaakte Memoji of Animoji delen. Van Memoji worden automatisch 'stickerpakketten' voor het toetsenbord van iOS gemaakt, zodat ze kunnen worden gebruikt in Berichten, Mail en andere apps. Verder zijn er nieuwe kapsels, hoofddeksels, make-up, piercings en accessoires voor Memoji. 

Siri heeft een nieuwe, natuurlijkere stem, en Siri-opdrachten ondersteunt nu Suggested Automations, waarmee gebruikers persoonlijke routines kunnen maken voor dingen als naar het werk of naar de sportschool gaan. 

De iPad krijgt zijn eigen versie van iOS, iPadOS. Het beginscherm is volledig nieuw ontworpen en bevat nu meer apps per pagina. Het kan nu bovendien worden aangevuld met de Vandaag-weergave, die snel toegang biedt tot widgets met directe informatie, zoals krantenkoppen, het weer, de agenda, evenementen, tips en meer.

Voor het eerst kunnen USB-stations en SD-kaarten worden aangesloten en de inhoud vanuit de Bestanden-app worden uitgelezen.
 





Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.