Ads Top

Nederlandse iOS 10-gebruikers ondervinden accuproblemen

Uit een onderzoek van iPhoned blijkt dat een merkbaar slechtere accuduur het grootste iOS 10 probleem is onder Nederlandse gebruikers. Daarnaast speelt het mobiele besturingssysteem van Apple een opvallend grote rol bij de keuze voor een iPhone of iPad.

Uit het onderzoek onder meer dan 600 iPhone-gebruikers, blijkt dat de accu van 18,7 procent van de ondervraagden er na de installatie van iOS 10 merkbaar op achteruit is gegaan. Meerdere mensen laten als toelichting weten dat de iPhone of iPad er regelmatig spontaan mee ophoudt, zelfs als het accupercentage nog niet onder de 10 procent gedoken is. Door het toestel kort op te laden schiet het batterijpercentage vervolgens weer omhoog.

Daarnaast zegt ook meer dan 11 procent met een haperende camera-app te maken te hebben, wat resulteert in een zwart scherm als je de app opent. Andere klachten hebben betrekking op de gesprekskwaliteit en het slecht verbinden met WiFi-netwerken en Bluetooth-accessoires.

Deze bugs nemen overigens niet weg dat de meeste gebruikers erg enthousiast zijn over iOS 10. 72 procent zegt iOS 10 vernieuwend genoeg te vinden ten opzichte van iOS 9, met als grootste verbeterpunt het nieuwe widgetscherm, gevolgd door het vernieuwde bedieningspaneel en het feit dat Siri apps van derden nu ondersteunt. Opvallend: de grondig vernieuwde Muziek-app wordt door de minste mensen als grote verbetering gezien.

De problemen waar gebruikers tegenaan lopen zijn overigens niet genoeg om over te stappen naar Android. Slechts 13,7 procent slecht het te overwegen, waarvan 2,5 procent het sterk overweegt. Opvallend is hoe bepalend iOS is bij de keuze voor een iPhone in plaats van een ander toestel. Het kenmerkende design van Apple en het logootje op de achterkant spelen ongetwijfeld mee, maar liefst 77 procent van de ondervraagden liet weten dat iOS bovengemiddeld belangrijk is in hun keuze voor een Apple-product.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.