Ads Top

Draadloos bereik met access points van TP-LINK

TP-LINK brengt in de Benelux een aantal draadloze netwerkproducten op de markt waarmee gebruikers thuis of op kantoor een draadloos (WiFi) bereik kunnen realiseren. Het gaat om drie access points die zorgen voor de draadloze koppeling van computer, tablet of smartphone met het netwerk (internet), en een zogeheten ‘range extender’ waarmee het bereik van draadloze toegangspunten vergroot kan worden.

De drie nieuwe access points zijn de TL-WA901ND en TL-WA801ND 300Mbps Wireless N Access Points en de TL-WA701ND 150Mbps Wireless N Access Point. De TL-WA901ND werkt met de geavanceerde MIMO (Multi Input Multi Output) technologie en heeft drie antennes om interferentie en signaalverlies door muren tegen te gaan. Zelfs in gebouwen van gewapend beton zorgt dit access point voor een grote verbetering van het bereik en de draadloze prestaties. Daarbij maakt de TL-WA901ND gebruik van CCA (Clear Channel Assessment) om het radiokanaal te vinden met de minste storing. Door de data van drie afzonderlijke gegevensstromen te combineren ontstaat een robuust draadloos signaal, ook in omgevingen met veel interferentie, zoals appartementencomplexen en kantoorgebouwen. Behalve als access point kan de TL-WA901ND ook fungeren als AP Client, Universal/WDS repeater, Point-to-Point en Point-to-Multi Point. Bovendien ondersteunt dit apparaat ook Power-over-Ethernet (PoE) tot een afstand van dertig meter, wat goed van pas komt in ruimten zonder stopcontacten.

De TL-WA801ND is een iets eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de TL-WA901ND. Dit access point werkt met twee antennes, maar biedt verder de zelfde mogelijkheden als de TL-WA801ND.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.