Ads Top

Draadloos LAN voor veeleisende omgevingen

Netwerkspecialist LANCOM Systems breidt haar aanbod van draadloos LAN-producten uit met de LANCOM IAP-321. Dit 802.11n access point heeft een discrete, stofdichte metalen behuizing (IP 50-bescherming) met anti-diefstal bescherming. Het voldoet aan de stricte brandveiligheidseisen en ondersteunt een uitgebreide werktemperatuur van -20 tot +50°C. Dit maakt de IAP-321 ideaal voor installatie in publieke gebouwen, onder verlaagde plafonds, in extreem stoffige magazijnen of in koelingsfaciliteiten met temperaturen ruim onder nul.
De IAP-321 werkt in de 2.4-GHz of 5-GHz frequentie in overeenstemming met de IEEE 802.11agn WLAN-standaard. De twee aanwezige netwerkinterfaces (1x Gigabit en 1x Fast Ethernet) ondersteunen standaard PoE (IEEE 802.3af), voor stroomvoorziening via de netwerkkabel. Andere opties voor stroomvoorziening zijn een AC-stroomadapter of via een laag- stroomvoorziening voor 10 tot 28 volt DC. Met de drie mogelijkheden om de access point op te hangen – aan de muur, aan een mast of op een DIN-rail – kan het apparaat in iedere situatie en in iedere positie worden ingezet. De montageplaat met Kensington-slot voorziet de IAP-321 van effectieve anti-diefstal bescherming. Deze montageuitrusting zit inbegrepen bij het product.
Een breed aanbod van beveiligingsopties (802.11i, WPA, WPA2) zorgt ervoor dat de transmissies van de IAP-321 beveiligd zijn zonder hierbij performance te verliezen. 802.1x en TACACS+ bieden aanvullende beveiliging en professioneel beheer van beheerdersaccounts.
De IAP-321 ondersteunt acht (8) SSIDs voor het tegelijk draaien van meerdere aparte en beveiligde draadloze netwerken. Net als alle LANCOM access points werkt de IAP-321 in een stand-alone modus of kan hij beheerd worden door een LANCOM WLAN-controller.
De standaard bijgeleverde omni-directionele antenne kan worden vervangen door een sectorantenne uit de uitgebreide LANCOM-portfolio. Het access point ondersteunt ook de LANCOM ‘public spot’-optie voor gebruiksvriendelijke draadloze hotspots.
De LANCOM IAP-321 is eind februari beschikbaar voor een adviesprijs van 699 euro plus BTW. Een compleet pakket met vijf exemplaren zal 2.999 euro exclusief BTW kosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.