Ads Top

Slimmere mobiele applicaties


Op mobiele telefoons draaien steeds meer applicaties. De gebruiker daarvan beweegt zich typisch tussen verschillende soorten netwerken. Mobiele toepassingen kunnen worden verbeterd, stelt Arjan Peddemors, door rekening te houden met de beschikbaarheid en capaciteit van netwerken. Onder andere door te voorspellen wanneer welke beschikbaar zijn, de beste te kiezen en de datasnelheden aan te passen.
Omdat gebruikers mobiel zijn bewegen ze regelmatig in- en uit het bereik van één of meerdere specifieke netwerken. Een apparaat kan bijvoorbeeld thuis verbinden met een ultra-wideband access point, onderweg een Bluetooth netwerk en een UMTS netwerk gebruiken, en op het werk verbinden met een 802.11 'wireless local area network' (WLAN). Toepassingen op mobiele apparaten hebben daardoor te maken met onderbroken verbindingen en wisselingen in de beschikbare doorvoer capaciteit tijdens het communiceren met andere apparaten op het internet.
Novay onderzoeker Arjan Peddemors, die 20 oktober op het onderwerp promoveerde aan de TU Delft, ontwikkelde de afgelopen jaren een uitbreidbaar 'network resource model' (NRM) en een 'network abstraction layer'(NAL), die onzichtbaar voor de gebruiker samen de efficiency van het netwerkgebruik verbeteren. Daarnaast is Peddemors erin geslaagd om - op basis van gedrag van de gebruiker - te voorspellen wanneer deze over welke netwerken kan beschikken. Met de bevindingen van Peddemors kan beter met de dynamiek, die inherent is aan mobiel netwerkgebruik, worden omgegaan

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.