Ads Top

'Samsung repareert vaak met opzet geen kapotte beeldschermen'

Samsung is vaak niet in staat gebroken beeldschermen van het type AMOLED te repareren. Sinds deze zomer wordt er veel geklaagd over de reparatieprocedure van Samsung, meldt VARA Kassa. Een schermbreuk is de meest voorkomende schade en ongeveer 10 procent van de Nederlanders heeft hier mee te maken. Deze schade valt bijna nooit onder de garantie en de consument draait dus zelf voor de hoge kosten op.

Wie zich meldt bij Samsung met beeldschermschade, krijgt het verzoek het toestel op te sturen ter reparatie, maar die vindt de laatste vier maanden zelden of nooit plaats. Samsung heeft namelijk vrijwel geen beeldschermen ter beschikking. Dat is een bewuste keuze van Samsung, want ze bestemt vrijwel de complete productie, dit jaar ongeveer 300 miljoen, voor nieuwe toestellen.


Wie het toestel naar Samsung of haar reparateur Dynafix heeft opgestuurd, krijgt dit kapotte toestel pas terug na betaling van de onderzoekskosten – bij een Samsung Galaxy S7edge is dat € 60,-. Weiger je deze kosten te betalen, dan ben je je toestel kwijt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.