Ads Top

Een derde van de consumenten checkt 's nachts smartphone

Consumenten gebruiken hun telefoon gedurende de hele dag veelvuldig. Van de Nederlandse consumenten gebruikt 33 procent zijn of haar mobiele telefoon midden in de nacht. Vooral 18 tot 24-jarigen zijn ’s nachts mobiel actief; 54 procent van deze jongeren checkt dan hun mobiel. Dit concludeert Deloitte in haar jaarlijkse Global Mobile Consumer Survey.

Van de Nederlandse respondenten geeft 31 procent aan discussies te hebben gehad over het intensieve gebruik van hun smartphone, vooral met hun partner of ouders. Verder checkt meer dan 30 procent van de respondenten hun smartphone midden in de nacht. In de meeste gevallen om te kijken hoe laat het is, gevolgd door het checken van hun social mediaberichten en lezen van instant messaging.

Vooral 18 tot 24-jarigen kijken op hun telefoon wanneer zij eigenlijk horen te slapen. Dit geldt voor 54 procent van de respondenten in deze jongere leeftijdscategorie. Ter vergelijking: van de 45 tot 54-jarigen checkt 24 procent hun telefoon gedurende de nacht.

 Meer dan de helft van de Nederlandse respondenten checkt hun banksaldo en 43 procent maakt daadwerkelijk geld over via hun smartphone. Wanneer we mobiel bankieren vergelijken met het gebruik van deze apps in andere Europese landen, lopen de Nederlandse consumenten voorop. Alleen Zweedse consumenten bankieren intensiever op hun mobiele telefoon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.