vrijdag 4 oktober 2024

Mozilla Thunderbird nu ook beschikbaar op Android

Mozilla heeft zijn aloude e-mailapplicatie Thunderbird uitgebracht op Android. Onderhuids is het een kopie van de populaire K-9 Mail-app.

Voorlopig is er nog geen stabiele versie van Thunderbird. Volgens het Mozilla-team biedt de K-9 Mail-app echter vrijwel dezelfde ervaring. Veel functies die voor de Thunderbird-app zijn bedoeld, zijn namelijk al beschikbaar in K-9 Mail.

Mozilla heeft overigens wel goed nieuws voor gebruikers die wachten op de stabiele release van Thunderbird voor Android; deze staat gepland voor de vierde week van oktober, mits de bètatest soepel verloopt.

VodafoneZiggo moet antenne op dak woongebouw van Aegon kunnen gebruiken

De Autoriteit Consument & Markt verplicht Aegon om VodafoneZiggo gebruik te laten maken van een antenneopstelpunt op een woongebouw in Alphen aan den Rijn. Dat is volgens de toezichthouder nodig om de kwaliteit van de netwerkdekking te waarborgen.

Verschillende telecomaanbieders, waaronder VodafoneZiggo, maakten al langer gebruik van het dak van het gebouw van Aegon als antenneopstelpunt.

Volgens het besluit van de toezichthouder is Aegon verplicht om in te stemmen met medegebruik van het opstelpunt, mits tegen marktconforme en niet-discriminerende voorwaarden en vergoedingen.

donderdag 3 oktober 2024

'HMD komt eindelijk met een écht vlaggenschip'

HMD richt zich vooral op goedkopere Android-telefoons, maar zou nu ook werken aan een high-end toestel.

Volgens de bron beschikt het verwachte HMD-vlaggenschip over een Snapdragon 8s Gen 3-processor. Dit is niet de állersnelste chip van dit moment, maar hij is wel heel veel sneller dan de processors die HMD normaliter in zijn telefoons stopt.

Daarnaast zou de HMD-telefoon een oled-scherm met een full-hd-resolutie krijgen.

Interessant is dat de HMD-smartphone over zogeheten ‘pogo pins’ zou beschikken. Deze pinnetjes, die ook op de vorige maand aangekondigde HMD Fusion zitten, maken het mogelijk om accessoires op het toestel te bevestigen.

HMD bracht eerder dit jaar al twee opvallende smartphones uit. De HMD Fusion is modulair en heeft een verwisselbare achterkant voor allerlei accessoires. De HMD Skyline is juist een telefoon die wil dat je ‘m minder gebruikt.

Microsoft Defender waarschuwt gebruikers voor openbare Wifi

Microsoft heeft nieuwe functies toegevoegd aan zijn Defender-app om gebruikers beter te beschermen bij het gebruik van openbare Wifinetwerken.

Wanneer een onveilig netwerk wordt gedetecteerd, krijgt de gebruiker een melding met de optie om direct een VPN-verbinding te activeren.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS. Microsoft gebruikt hiervoor eigen heuristieken om de veiligheid van wifihotspots te beoordelen.

Naast onveilige netwerken kan de app ook 'verdachte' wifiverbindingen herkennen.

woensdag 2 oktober 2024

Renders tonen onaangekondigde Pixel 9a

Nieuwe renders, gedeeld door OnLeaks, tonen de aankomende Google Pixel 9a. Google lijkt af te stappen van de camerabalk die eerdere Pixel-modellen kenmerkte.

De Pixel 9a lijkt een meer gestroomlijnd uiterlijk te krijgen. De camera's zouden nu vlak in de behuizing worden geïntegreerd.

Over de technische specificaties is nog niet veel bekend.

Motorola kondigt waterbestendige smartphone van 300 euro aan

Motorola heeft de moto g75 5G aangekondigd, een waterdichte midrangesmartphone die 300 euro kost.

De moto g75 5G is uitgerust met een 6,78 inch-full-hd+-scherm en draait op het Snapdragon 6 Gen 3-platform. Het camerasysteem bestaat uit een 50-megapixelhoofdcamera, een 8-megapixelgroothoeklens en een 16-megapixelselfiecamera.

Motorola belooft de telefoon te voorzien van vijf jaar Android OS-upgrades en zes jaar beveiligingsupdates. De telefoon is vanaf eind oktober beschikbaar.

dinsdag 1 oktober 2024

Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt upgrade naar 16GB RAM

Volgens de bekende tipgever Ice Universe wordt de Samsung Galaxy S25 Ultra uitgerust met 16GB RAM. Deze upgrade is een stap vooruit vergeleken met de 12GB RAM die momenteel te vinden is in de Samsung Galaxy S24 Ultra.

Niet alleen zal het totale RAM-geheugen toenemen, maar volgens SamMobile zal ook de kwaliteit van de RAM-modules zelf worden verbeterd.

Het is overigens niet de eerste keer dat Samsung een Ultra-model met 16GB RAM lanceert. De Galaxy S20 Ultra en Galaxy S21 Ultra, respectievelijk uitgebracht in 2020 en 2021, boden ook deze hoeveelheid RAM.

Het blijft afwachten of de extra RAM en verbeterde specificaties de prijs zullen opdrijven. De Samsung Galaxy S24 Ultra kostte bij lancering al minimaal 1.499 euro, oplopend tot 1.809 euro voor de duurdere varianten.

iPhone 16 Pro sneller op te laden

De iPhone 16 Pro en Pro Max zijn sneller op te laden dan hun voorgangers. Een nieuw onderzoek toont de verschillen in de laadsnelheid tussen de iPhone 16 Pro en de 15 Pro aan.

Die extra snelheid krijg je niet automatisch: je hebt hiervoor minimaal een 35W-oplader nodig. In dat geval kun je een verbetering van 20 procent verwachten ten opzichte van de iPhone 15 Pro.

De verschillen zijn opvallend te noemen, aangezien je met zowel de iPhone 15 Pro als de iPhone 16 Pro, aangesloten op een 20W-lader, net geen 19W als topsnelheid bereikt.

Voor sommigen kan dit op zijn minst een extra reden zijn om voor de Pro te kiezen in plaats van 'slechts' het basismodel.