vrijdag 5 juli 2024

Nieuwste vouwtelefoons Samsung helemaal uitgelekt

Samsung houdt op 10 juli weer een groots Unpacked-evenement. Daarbij is weer een heleboel uitgelekt. Oer-lekker Evan Blass plaatste een hele rits plaatjes van de Samsung Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6 online.

Qua uiterlijk lijkt de Galaxy Z Flip 6 flink op zijn voorganger, met hetzelfde vreemd gevormde schermpje aan de buitenkant – om plaats te bieden aan de twee lenzen.

Voorgaande modellen waren alleen anders gekleurd op het achterpaneeltje, het enige grote oppervlak van de telefoon zonder scherm. Maar blijkbaar kan er meer kleur op, want bij de Flip 6 zijn ook de randen van het toestel, het scharnier en zelfs de randjes rond de lenzen allemaal meegekleurd.

Honor kondigt dunste vouwbare smartphone tot nu toe aan

Honor kondigt volgende week zijn dunste vouwbare smartphone tot nu toe aan. Dan kondigt het bedrijf de Magic V3 en V3s aan. Die laatste is vermoedelijk een goedkopere versie van die telefoon.

De Magic V3 is volgens Honor dunner dan de V2 van 9,9mm. Veel vouwbare smartphones zijn tussen 11 en 16mm dik.

Ook komt daar een Magic Pad 2-tablet en MagicBook Art 14-laptop.

donderdag 4 juli 2024

Originele AirPods en de eerste HomePod zijn nu 'vintage'

De eerste AirPods komen alweer uit 2016, en de iPhone X en HomePod verschenen in 2017. En nu zijn ze officieel vintage, en krijgen geen updates meer.

De iPhone X was de eerste iPhone zonder thuisknop, maar met een gezichtsscanner in een inkeping bovenaan het scherm. Zeven jaar later is het ontwerp van de X nog steeds leidend in de huidige toestellen.

De eerste AirPods staan ook op de vintage-lijst. Met de oordoppen ontketende Apple een kleine revolutie op het gebied van draadloze oordoppen. Die bestonden voor die tijd ook wel, maar werden door de AirPods plots veel populairder en elke concurrent speelde er op in.

Nieuwe OPPO Reno12 Series vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt

De langverwachte OPPO Reno12 Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Reno12 en de Reno12 Pro introduceert OPPO twee AI-telefoons met verschillende functies die de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Zo kan je met de nieuwe AI Eraser ongewilde mensen en objecten uit je foto’s verwijderen. Ook groepsfoto’s worden eenvoudig verbeterd en AI Clear Face herstelt details zoals gezichtscontouren, wenkbrauwen en haren. Zo staat iedereen helder en haarscherp op de foto. Ook mensen met gesloten ogen zijn verleden tijd dankzij AI Best Face.

Daarnaast zijn de Reno12 en Reno12 Pro uitgerust met functies die de productiviteit verhogen. Dankzij AI Toolbox creƫer je razendsnel content en vat je lange teksten snel samen. In de Recorder-app maak je slimme teksten van een spraakopname, die je handig organiseert.

De Reno12 biedt 256GB ROM en is verkrijgbaar in Black Brown en kost 549 euro.
De Reno12 Pro biedt 512GB ROM en is verkrijgbar in Nebula Black en kost 649 euro.
De OPPO Reno12 Series is verkrijgbaar in de webshop via oppo-nederland.store

woensdag 3 juli 2024

Apple Haarlem tijdelijk gesloten voor renovatie

De Apple Store in Haarlem is tijdelijk gesloten wegens renovatie. Medewerkers zijn tijdelijk overgeplaatst naar andere Apple Stores.

De komende zeven weken wordt gewerkt aan een nieuw interieur voor de kleinste Apple Store van Nederland, die sinds 2013 in de Grote Houtstraat in Haarlem te vinden is.

De Apple Store in Haarlem is een relatief kleine winkel voor Apple-begrippen en doet qua oppervlak meer denken aan een APR.

In Haarlem is nog wel een ‘klassieke’ Genius Bar aanwezig, maar dan wel in een moderne variant met lichtpaneel.

Samsung schrapt instapmodel Galaxy Tab S10-serie

Een instapmodel onder de noemer Galaxy Tab S10 komt er niet, zo meldt het Koreaanse Naver. Dat blijkt uit de formaten van de high-end tablets die Samsung binnenkort lanceert. Deze krijgen naar verluidt 12,4- en 14,9-inch-schermen.

Met de Tab S9-serie was er nog een instapmodel met een 11-inch-scherm; dat model verdwijnt nu.

Volgens Naver heeft de gewijzigde strategie te maken met de komst van de nieuwe iPad Pro-modellen, met oledschermen van 11 en 13 inch. Vandaar dat Samsung nu vol in wil zetten op grote schermen voor de high-end tablets, meldt de Koreaanse website.

Dit betekent ook dat de instapprijs van de Galaxy Tab S10 mogelijk een stuk hoger komt te liggen.

dinsdag 2 juli 2024

OnePlus kondigt Ace 3 Pro-smartphone aan

OnePlus heeft de Ace 3 Pro aangekondigd in China, zijn eerste smartphone met Glacier Battery. Die heeft een andere chemische samenstelling en behoudt na vier jaar 80 procent van zijn capaciteit.

De Ace 3 Pro heeft een Snapdragon 8 Gen 3-soc van Qualcomm, met maximaal 24GB aan geheugen en 1TB aan opslag. De standaardversie heeft 16GB aan geheugen en 256GB opslag.

De telefoon heeft een primaire 50-megapixelcamera met f/1,8-lens, een 8-megapixelsensor met ultragroothoeklens en een macrocamera. Er is geen camera met telelens.

De goedkoopste versie komt uit voor 3200 yuan, omgerekend momenteel ongeveer 410 euro.

maandag 1 juli 2024

KPN, Odido en VodafoneZiggo winnaars veiling Nederlandse 5G-netwerken

Drie bedrijven hebben vandaag frequentieruimte verworven bij de Nederlandse veiling van landelijke 5G-netwerken. KPN, Odido en VodafoneZiggo kunnen hierdoor al vanaf juli 2024 deze frequenties in gebruik nemen en daarmee snelle mobiele communicatie aanbieden aan bedrijven en consumenten. Via de veiling, die op 25 juni was gestart, heeft de Rijksoverheid nieuwe frequenties op de zogenoemde 3,5 Gigahertz-band beschikbaar gesteld om aan de nog altijd groeiende datavraag te voldoen.

De veiling heeft in totaal 174,4 miljoen euro opgebracht. De vergunningen kennen een looptijd van ruim zestien jaar tot en met 31 december 2040. Drie deelnemers waren tot de veiling toegelaten. Per deelnemer kon tot maximaal veertig procent van het totaal aan beschikbare frequenties worden binnengehaald. Dit gold ook bij de vorige veiling in 2020.

Bij de eerdere veiling in 2020 heeft het kabinet al hoogwaardige mobiele dekking vastgelegd met een dekkingseis op 98 procent van de oppervlakte van elke Nederlandse gemeente. Ook gelden daarin normen voor de minimale snelheid op de uiterste randen van een mobiel netwerk. Door deze eisen komt de Nederlandse mobiele internetsnelheid op gemiddeld meer dan 100 Megabit per seconde (Mbps) waardoor consumenten en bedrijven ongestoord kunnen werken, zakendoen en communiceren. De maximumsnelheid nabij een netwerkantenne ligt zelfs nog eens twintig keer zo hoog (boven 2 Gigabit per seconde).

Adresbalk Chrome slimmer

De mobiele versie van de Google-browser Chrome krijgt op zowel Android als iOS een aantal nieuwe functies.

Zo wordt de adresbalk in de Chrome-app verbeterd, waardoor je sneller de juiste suggesties krijgt.

Ook wordt de adresbalk slimmer bij het voorstellen van snelkoppelingen, door te letten op wat gebruikers meestal intypen om iets op te zoeken

Verder kun je voortaan live-sportkaarten toevoegen in de Discover Feed op Chrome, zodat je automatisch tussenstanden ziet van je favoriete sportteams.

Samsung Galaxy Z Fold 6 wordt 300 euro duurder

Voorafgaand aan het Galaxy Unpacked-event in Parijs zijn de prijzen van de Samsung Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 gelekt. Beide toestellen worden duurder dan hun voorgangers.

SmartPrix meldt dat we voor de Fold 6 eerder moeten rekenen op een prijsstijging van ongeveer 300 euro, waardoor die zo’n 2.200 euro gaat kosten. Daarvoor krijg je het instapmodel met 256 GB opslag.

Volgens MySmartPrix houdt Samsung de prijsstijging voor de Flip 6 beperkt tot 130 euro. Voor de variant met 256 GB opslag betaal je 1.330 euro.

De Z Flip 6 krijgt naar verluidt meer RAM (8 naar 12 GB), een nieuwe 50MP-hoofdcamera en een grote 4.000mAh-batterij, van 3.700 mAh in de Flip 5.