vrijdag 30 juli 2021

Zens lanceert nieuwe 4-in-1 magnetische en draadloze oplader

Zens lanceert een nieuwe 4-in-1 MagSafe-oplader.
De draadloze 4-in-1 oplader is voorzien van een 15W magnetische houder die elk MagSafe-compatibel apparaat op zijn plaats houdt tijdens het opladen. 

Daarnaast kan een tweede Qi-apparaat draadloos worden opgeladen op de 5W oplaadpad en is er de mogelijkheid om een Apple Watch in slaapmodus op te laden via de meegeleverde Apple Watch USB-stick. 

Bovendien beschikt de oplader over een geïntegreerde USB-A-poort aan de rechterkant van de oplader om een vierde apparaat mee op te laden.

De 4-in-1 MagSafe-oplader van Zens is vanaf donderdag 29 juli online verkrijgbaar en op korte termijn ook via resellers van Zens.

Google ontwikkelt ‘Switch to Android’-app voor iOS


Jaren na het verschijnen van de 'Stap over op iOS'-app lijkt er een tegenhanger aan te komen. Met 'Switch to Android' kun je van iPhone naar Android overstappen.

Tot voor kort was er maar één officiële manier om je data over te zetten van iPhone naar Android, namelijk door een backup van alles te maken op Google Drive en het vervolgens te downloaden op je nieuwe toestel.

Met de officiële ‘Switch to Android’-app voor iOS wordt het allemaal een stuk makkelijker.

donderdag 29 juli 2021

Einde van Galaxy Note lijkt zeker

Samsung bevestigt in een blogpost dat het dit jaar geen Galaxy Note meer zal uitbrengen, de smartphone met stylus. Op 11 augustus gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf nieuwe toestellen aankondigen, sommige met Note-functies.

Het ontbreken van een nieuwe Note, die standaard in augustus wordt aangekondigd, zou niet gepland zijn geweest, maar ook Samsung kampt met een tekort aan onderdelen. Er is echter grote kans dat het model niet meer terugkeert.

De stylus genaamd S Pen krijgt een bredere functie in het Samsung ecosysteem. Zo zal de nieuwe vouwbare Galaxy Z Fold ook met de pen kunnen worden bediend.

De nadruk op de presentatie van 11 augustus ligt zo goed als zeker op vouwbare smartphones. Vandaar de titel Unpacked: Get ready to unfold.








Infographic: zo verleng je de duur van je smartphone

In 2016 lieten Amerikanen hun telefoons na 23 maanden upgraden of vervangen, in 2019 was dat 33 maanden. Ook buiten de VS is die trend waarneembaar. Consumenten houden hun telefoon langer om drie belangrijke redenen: nieuwe functies zijn niet meer zo verleidelijk, luxe modellen worden steeds duurder en contracten met telecomaanbieders doorbreken de upgradecyclus van twee jaar.

Ben je voorzichtig, dan kun je je mobieltje heel lang gebruiken. Maar bijna de helft van de mensen gebruikte geen hoesje toen hun telefoon kapot ging. In de Verenigde Staten breekt er er elke seconde twee smartphoneschermen. Meer in deze infographic.

woensdag 28 juli 2021

Gerucht: Mini-LED display in iPad mini


De vernieuwde iPad mini 6, die in het najaar wordt verwacht, zou een groter scherm kunnen krijgen, dankzij de smallere bezels.

Volgens DigiTimes wordt de nieuwe Apple tablet geleverd met mini-LED display. Dit komt bovenop de geruchten over een USB C poort, Touch ID in de aan//uitknop, een snelle A15-chip en een Smart Connector voor accessoires.

Nini-LED biedt beter contrast, dieper zwart en meer helderheid.

Dure Sony Xperia 1 III krijgt twee jaar updates


De Sony Xperia 1 III, de nieuwe high-end smartphone die sinds kort in Nederland te koop is, krijgt slechts twee jaar aan Android-updates. En dat terwijl het toestel 1299 euro kost.

De Xperia 1 III krijgt hiermee waarschijnlijk zowel een upgrade naar Android 12 als 13. De kleinere (maar minstens zo belangrijke) Android-beveiligingsupdates verschijnen ook twee jaar lang en Sony brengt deze vaak maandelijks uit.

dinsdag 27 juli 2021

Nokia smartphone met duurzaamheidsbelofte

HMD Global voegt een nieuwe 5G-smartphone toe aan de X-series. Het toestel is bestand tegen onder andere extreme temperaturen van 55 graden Celsius tot -22 graden Celsius, een val van 1,8 meter en 1 uur onder water. Daarmee kan de smartphone omstandigheden aan die veel zwaarder zijn dan het 'tumult van het dagelijks leven'.

jaar. Het scherm is gemaakt van één van de sterkste glassoorten die er is - Corning Gorilla Glass Victus - en is vier keer krasbestendiger dan zijn concurrenten. Mocht het toch binnen een jaar vanaf gebruik onverwacht breken, dan wordt het gratis vervangen.

De levensbestendige telefoon met militaire standaard (Mil-STD-810H) heeft nochtans dezelfde kenmerkende Scandinavische uitstraling als andere Nokia smartphones.

De Nokia XR20 wordt geleverd met vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar Android OS-upgrades en een verlengde garantie van drie jaar.

De Nokia XR20 is uitgerust met een 48 MP + 13 MP ZEISS Optics dubbele camera met twee flitsers voor het maken van portret- en landschapsopnames, zelfs in de duisternis. Filmen wordt ondersteund door de geheel nieuwe SpeedWarp-modus, Action Cam-modus voor stabiliteit en audio van OZO voor windruisonderdrukking. OZO Playback biedt ondersteuning van extra luidsprekers.

OnePlus Nord 2 5G verschijnt deze week


OnePlus heeft de Nord 2 5G gepresenteerd. Het toestel krijgt een MediaTek Dimensity 1200-AI-processor, 6,43 inch-amoledscherm met 1080x2400 pixels en een verversingssnelheid van 90hz.

De primaire camera maakt gebruik van een Sony IMX766-module en telt 50 megapixels. Deze beeldsensor wordt ook gebruikt in de OnePlus 9 Pro, maar dan voor de ultragroothoekcamera.

Vanaf 28 juli is de Nord 2 te koop in Europa. Prijzen starten vanaf 399 euro.


maandag 26 juli 2021

XLoader malware kijkt mee met je scherm, toetsenbord en meer

Onderzoekers van Check Point waarschuwen voor een nieuwe variant van de malware XLoader. Nieuw is dat de Mac getroffen kan worden door de malware, maar alleen nadat je als gebruiker een kwaadaardig bestand opent.

De software kan ongemerkt screenshots maken, meelezen met wat je typt en andere privégegevens stelen.

Kwaadwillenden kunnen de software huren voor 49 dollar per maand.

De software is onopvallend en is lastig te traceren door onderzoekers.

OPPO introduceert innovatieve RAM-uitbreidingstechnologie


OPPO heeft een aantal van zijn smartphones opgewaardeerd met een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om het RAM-geheugen virtueel uit te breiden.

OPPO’s RAM-uitbreidingstechnologie zorgt ervoor dat gebruikers tijdelijk een deel van het beschikbare Read-Only Memory (ROM) kunnen converteren naar virtueel RAM-geheugen. Het vergrote RAM-geheugen ondersteunt een grotere dataverwerkingscapaciteit en vermindert frameverlies en fragmentatie. De handige functie is per direct beschikbaar voor o.a. de OPPO Find X3 Lite, OPPO A74 4G & 5G en OPPO A54 5G.

OPPO’s RAM-uitbreidingsfunctie kan, na het installeren van de laatste software-update, worden gevonden in het instellingenmenu onder ‘’Info over telefoon’’. Gebruikers worden vervolgens gevraagd om de hoeveelheid virtuele RAM te selecteren die moet worden toegevoegd. Eenmaal ingeschakeld, wordt het geselecteerde ROM-volume na het opnieuw opstarten van de OPPO-smartphone geconverteerd naar virtueel RAM-geheugen.

vrijdag 23 juli 2021

Twitter komt met nieuwe versie TweetDeck

 


Twitter lanceert binnenkort een nieuwe versie van zijn app TweetDeck.

De preview is voorlopig alleen beschikbaar voor een select aantal gebruikers in de Verenigde Staten, Australië en Canada.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe versie beschikbaar officieel uitkomt.

BASE maakt mobiel internet tijdelijk gratis

 

Vanwege de overstromingen biedt BASE zijn meer dan een half miljoen klanten met een abonnement kans om, via het mobiele netwerk, in contact te blijven met familie en vrienden door hen in heel België gratis toegang te geven tot hun mobiele data en dat met terugwerkende kracht vanaf zaterdag 17 juli tot en met 31 juli 2021.

Vooral in de provincies Luik, Luxemburg, Limburg en Vlaams-Brabant is de schade op heel wat plaatsen niet te overzien. BASE moedigt daarom ook donaties aan het Rode Kruis aan, maar wil de slachtoffers ook nu al helpen door hen de kans te geven om met elkaar contact op te nemen.

Alle BASE klanten met een residentieel en PRO abonnement hebben sinds afgelopen zaterdag automatisch gratis toegang tot mobiele data tot en met 31 juli. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen om gebruik te kunnen maken van dit gratis mobiel dataverbruik in Belgie.

donderdag 22 juli 2021

MagSafe Battery Pack nu verkrijgbaar


De MagSafe Battery Pack is vanaf deze week verkrijgbaar bij de Apple Store. Je kunt online bestellen en dan afhalen in de winkels in Haarlem of Den Haag (Amsterdam is gesloten vanwege corona).

De MagSafe Battery Pack (109 euro) plak je achterop toestellen uit de iPhone 12-serie. Hij is geschikt voor alle modellen, van de iPhone 12 mini tot en met de iPhone 12 Pro Max.

Nokia G-serie mogelijk uitgebreid

Er lijkt een Nokia G50 aan te komen, die is  prijziger wordt dan de onlangs gepresenteerde G10 en G20.

Begin april onthulde HMD Global de Nokia G10 en Nokia G20 met prijzen van respectievelijk 139 en 169 euro. Er lijkt dus nu een derde model aan te komen.

De nieuwe Nokia G-lijn staat niet bekend om al te krachtige prestaties. Die vind je eerder in de Nokia X-lijn, waarin ook al verschillende smartphones zijn gepresenteerd.

woensdag 21 juli 2021

Extra Galaxy S8-beveiligingsupdate


Voor de Samsung Galaxy S8 is nu toch weer een nieuwe beveiligingsupdate te downloaden.

Samsung bracht de Galaxy S8 in 2017 op de markt. Sinds 2020 kreeg het toestel niet meer maandelijks, maar elk kwartaal een nieuwe beveiligingsupdate.

Specifiek gaat dit om een beveiligingsupdate die afgelopen mei is uitgekomen, waar verschillende kwetsbaarheden mee worden gerepareerd.  

Nieuwe specs iPad mini 6 gelekt

Er zijn wederom specificaties van de aanstaande iPad mini 2021 gelekt. Volgens bronnen krijgt dit nieuwe model een A15-chip met een USB C poort en lijkt het design op dat van de iPad Air en iPad Pro.

Het huidige model is de iPad mini 2019, oftewel de vijfde generatie.

De iPad mini 6 wordt naar verwachting later dit jaar uitgebracht.

Er gaan al langere tijd geruchten over een iPad mini 6 voor de tweede helft van 2021.

dinsdag 20 juli 2021

Windows 3.1 tot leven op iPad


Ene Benj Edwards heeft op How-To Geek uitgelegd hoe je Windows 3.1 kunt draaien op je iPad. De installatie floppies van het besturingssysteem uit 1992 en de iDOS 2 app moeten het klassieke multi-window OS op je Apple tablet nieuw leven in blazen.

De app maakt een iDOS map aan in de lokale bestandsmap, waarna de Windows 3.1 installatiebestanden naar deze map moeten worden gekopieerd.

Na een succesvolle installatie kun je vervolgens nog meer Windows-programma's installeren, die bijvoorbeeld kunt verkrijgen via het Internet Archive.

WiFi 6E in de iPhone 13

Volgens nieuwe geruchten zou de volgende iPhone ondersteuning krijgen voor WiFi 6E. Dit toestel wordt in september 2021 verwacht.

WiFi 6E is de nieuwe standaard op het gebied van draadloos internet en borduurt verder op de WiFi 6 die de iPhone 11 al ondersteunt.

Met WiFi 6E kun je meer gegevens draadloos overdragen via de nieuwe 6GHz frequentieband. Dat werkt alleen goed op kortere afstanden zonder muren.

maandag 19 juli 2021

‘Oppo Reno 6Z krijgt drie camera’s op de achterkant’


De aanstaande Oppo Reno 6Z, een nieuwe midrange smartphone van het gelijknamige bedrijf, heeft drie camera’s op de achterkant. Het toestel heeft verder een vrij forse kin onder het scherm.

Oppo presenteert de Reno 6Z waarschijnlijk op 21 juli, maar er zijn al foto's uitgelekt. De smartphone heeft een klein gaatje voor de selfiecamera en onder het scherm zit een behoorlijk grote kin.

De smartphone draait op de MediaTek 800U, die we kennen van goedkopere telefoons als de Xiaomi Redmi Note 9T. Ook 5G wordt aangeboden.

Het scherm zou 6,43 inch groot zijn. Het betreft een amoled-display waardoor zwart ook echt zwart is.

Android-telefoons besmet met FluBot

De politie waarschuwt voor sms'jes over een ontvangen voicemailbericht. Criminelen proberen via zo'n sms-bericht malware te installeren zodat toegang krijgen tot telefoon- en bankgegevens.

De malware, ook wel FluBot of Cabassous genoemd, besmet smartphones. Na België worden dergelijke sms’jes nu ook in Nederland gesignaleerd.

Is FluBot eenmaal geïnstalleerd, dan heeft de malware volledige toegang tot de smartphone.

Om de malware geïnstalleerd te krijgen op telefoons, sturen criminelen sms’jes met een link. In deze nieuwe variant wordt een sms verstuurd met de melding dat er een voicemailbericht klaarstaat met een link naar het bericht. Wanneer op de link in het bericht wordt geklikt, komt het slachtoffer op een pagina terecht buiten de appstore waarin wordt gevraagd om een (namaak) app te downloaden om het voicemailbericht te kunnen beluisteren. Door daadwerkelijk op de link te klikken wordt de malware op de smartphone gedownload.

vrijdag 16 juli 2021

‘Samsung Galaxy S21 FE presentatie is op 11 augustus’


Op 11 augustus vindt de presentatie van de langverwachte Samsung Galaxy S21 FE plaats. De onthulling schijnt plaats te vinden tijdens het Galaxy Unpacked-evenement.

De FE is de voordeligere en iets minder rijk uitgeruste versie van het Samsung-vlaggenschip. De FE-editie van de Samsung Galaxy S20 (die vorig jaar uitkwam) zat qua prijs onder het ‘normale’ toestel en had een plastic behuizing, in plaats van glas.

Samsung heeft die dag nog meer nieuwe producten in petto. Volgens lekker Evan Blass gaat het bedrijf namelijk ook nieuwe opvouwbare smartphones, slimme horloges én oordopjes onthullen.

Magnetische powerbank voor iPhone 12


Apple heeft een eigen powerbank aangekondigd voor de iPhone 12. De MagSafe Battery Pack kan via het MagSafe-systeem aan de achterkant van de iPhone 12 worden vastgeklikt om de telefoon op te laden.

De MagSafe Battery Pack is beschikbaar op de website van Apple zelf voor de iPhone 12, de iPhone 12 mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone Pro Max.

De powerbank kost 109 euro en gebruikers hebben naast een iPhone 12 ook iOS 14.7 of nieuwer nodig om de MagSafe Battery Pack te kunnen gebruiken.

donderdag 15 juli 2021

Samsung werkt aan reuzenrablet


Samsung zou begin 2022 een nieuwe generatie tablets op de markt willen brengen.

Bij deze zogenoemde Tab S8-lijn zou er een nieuw model worden toegevoegd: een Tab S8 Ultra.

Vermoedelijk is deze tablet te vergelijken met Galaxy S21 Ultra bij Samsungs smartphones.

Er zou sprake zijn van een scherm van 14,6 inch, veel groter dan de 12 inch iPad Pro.

'Google geeft Pixel 6 en 6 Pro vijf jaar lang Android-updates'

Google zou de komende Pixel 6- en Pixel 6 Pro-smartphones vijf jaar lang van Android-updates willen voorzien. Dat is vrij lang, de meeste fabrikanten bieden hooguit twee updates aan.

Ook zou het toestel beschikken over een eigen ontwikkelde processor. Deze zou volgens de geruchten in varianten met codenamen ‘Raven’ en 'Oriole' verschijnen en in samenwerking met Samsung ontwikkeld zijn.

Niet bekend is wanneer Google de toestellen zou willen aankondigen, maar najaar 2021 lijkt voor de hand te liggen.

woensdag 14 juli 2021

iPad mini krijgt nieuw ontwerp

Het lijkt erop dat Apple in de herfst een nieuwe versie van de iPad Mini lanceert.

Volgens geruchten zou Apple de home-knop laten vallen en de randen dunner maken. Het aangepaste design zou vergelijkbaar zijn met een kleine iPad Air.

Apple zou verder werken aan een opvolger voor de 27 inch-iMac. Die wordt groter en krijgt een nieuw design. Uiteraard krijgt hij ook een volledig nieuwe chipset.

KPN snelste op 5G


Ookla heeft het mobiele netwerk van KPN wederom erkend als het ‘Beste Mobiele Netwerk’ van Nederland. Dat blijkt uit een onafhankelijke meting onder meer dan 400.000 gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken over de eerste helft van 2021.

Ookla analyseerde bijna een half miljoen speedtests van gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken vanaf circa 150 duizend unieke toestellen. Hieruit blijkt dat de gemiddelde mobiele download- en uploadsnelheid van KPN in de eerste zes maanden van dit jaar respectievelijk 108,1 Mbps en 23,92 Mbps bedroeg. Dat is hoger dan een half jaar geleden, toen Ookla KPN ook al uitriep tot het Beste Mobiele Netwerk van Nederland.

Ook op de kwaliteit van de mobiele dekking scoorde KPN in Nederland wederom het hoogst en met een coverage score van 822 punten op een maximum van 1000; de dichtstbijzijnde concurrent heeft een score van 626 punten.

dinsdag 13 juli 2021

Coolblue opent dit jaar 6 winkels in Nederland, België én Duitsland


Coolblue opent eind dit jaar zijn eerste winkel in Duitsland. Daarnaast vestigt de online retailer dit jaar nog eens vijf winkels in België en Nederland. Hierdoor staat de teller eind dit jaar op minstens 20 Coolblue-winkels.

De eerste Duitse Coolblue-winkel komt in hartje Düsseldorf, in het winkelcentrum Kö-Bogen II. Dit gebouw staat bekend om zijn gigantische groene gevel. Het is zelfs de groenste gevel van Europa, gemaakt van maar liefst 30.000 planten.

Naast de eerste winkel in Duitsland opent Coolblue dit jaar nog eens vijf winkels. Vorige maand werd de Coolblue-winkel in Almere al geopend en de komende maanden volgen er meer winkels, in onder andere Rotterdam Alexandrium, Kortrijk (België) en Nijmegen.

Android 11 voor meer Oppo toestellen

Fabrikant Oppo rolt Android 11 uit naar de Find X2-serie, Reno 4-toestellen en verschillende smartphones uit de A-lijn.

Het bedrijf geeft ook aan de versies van de Oppo A5 (2020) en A9 (2020) met 3GB werkgeheugen de update niet zullen krijgen. Die hebben domweg te weinig werkgeheugen.

maandag 12 juli 2021

Toch weer high-end smartphone Nokia

De meest recente high-end smartphone van Nokia stamt alweer uit februari 2019. Daar lijkt verandering in te komen met de Nokia X60, de opvolger van de Nokia 9 PureView.

De release van het toestel zou moeten plaatsvinden voor 11 november, net op tijd voor Singles Day in China, vergelijkbaar met Black Friday. Nokia richt zich mede op de Aziatische markt.

Qua display zijn er ook nog niet veel details bekend, maar het zou gaan om een amoled-scherm met gebogen schermranden.

KPN stopt eind maart 2022 met aanbieden 3G


KPN stopt 31 maart 2022 met het 3G-netwerk. De aanbieder wil de capaciteit inzetten voor 4G en 5G. Aanvankelijk was het de bedoeling dat KPN in januari 2022 zou stoppen.

3G werd in 2003 in Nederland in gebruik genomen en heeft bijna twintig jaar dienst gedaan.

Een zeer beperkt aantal klanten maakt op dit moment nog alleen gebruik van 3G.

Het oudere 2G blijft nog bestaan, want deze technologie wordt nog veel gebruikt voor spraakverbindingen en zakelijke toepassingen, denk aan slimme meters. Het 2G-netwerk van KPN blijft beschikbaar tot tenminste april 2025.

vrijdag 9 juli 2021

Samsung en Packaly starten ophaaldienst voor reparaties mobiele telefoons

Samsung en Packaly slaan de handen ineen voor het ophalen en wegbrengen van smartphones  die gerepareerd moeten worden.

Packaly haalt binnen een uur het toestel gratis op en brengt deze direct voor reparatie naar een lokaal Samsung Service Center in de buurt.

Als je toestel gerepareerd is, wordt je mobiele telefoon dezelfde avond of uiterlijk de volgende dag gratis teruggebracht.

Vivo toont schetsen smartphone met ingebouwde cameradrone

De Chinese fabrikant Vivo overweegt een smartphone met ingebouwde 'drone'.

De drone bevat twee openingen voor camera's, zo vermeldt de patentaanvraag op de Wipo-site.

De bedoeling is dat de gebruiker de dronemodule met de camera's los kan maken met een knop, waarna de minidrone uit het apparaat vliegt. De drone heeft infraroodsensors, rotoren en een eigen accu om zichzelf enige tijd in de lucht te kunnen houden.

donderdag 8 juli 2021

VPN-dienst LimeVPN lekt privégegevens


VPN-dienst LimeVPN heeft de privégegevens van ruim achthonderd gebruikers gelekt, waaronder namen, e-mailadres, factuuradres en mobiele telefoonnummers. De aanvaller biedt de gegevens te koop aan op internet. Er gaan ook berichten rond dat de gegevens van 69.000 gebruikers zijn gestolen.

LimeVPN meldt dat er geen aanwijzingen zijn van misbruik van de gestolen gegevens. Klanten hoeven niets te doen, maar worden wel aangeraden om hun accounts te monitoren.

OnePlus schijnt te werken aan tablet


OnePlus schijnt te werken aan een eerste tablet. De merknaam ‘OnePlus Pad’ is namelijk vastgelegd bij een Europese instantie.

De naam is gespot bij de European Union Intellectual Property Office.

OnePlus maakt vooral smartphones, maar het bedrijf heeft vaker uitstapjes gemaakt. Zo zijn er (in andere markten) enkele slimme televisies uitgebracht, naast accessoires zoals rugzakken en oordopjes.

woensdag 7 juli 2021

Nieuwe HP Pavilion Aero-laptop


HP heeft in de VS een nieuwe HP Pavilion Aero 13 aangekondigd, een laptop van minder dan een kilogram, die draait op een AMD Ryzen 7 5800U-processor.

De laptop is voorzien van een magnesium-aluminium behuizing en zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren: roségoud, goud, wit en zilver.

De nieuwe generatie HP Pavilion Aero 13 moet in juli uitkomen, in ieder geval in de VS.

Apple stelt OS X Lion en Mountain Lion kosteloos beschikbaar

Apple heeft de verouderde systeemsoftware OS X 10.7 Lion en 10.8 Mountain Lion kosteloos beschikbaar gesteld.

Tot nu toe kostten de upgrades 20 dollar, maar die prijs is te komen vervallen.

Na versie 10.9 Mavericks stopte Apple met betaalde upgrades naar nieuwe versies.

dinsdag 6 juli 2021

Sony Xperia 1 III half juli te koop

De Sony Xperia 1 III is binnenkort in Nederland te koop. Het toestel werd al enige tijd terug aangekondigd.

Het bedrijf meldt nu dat de high-end smartphone vanaf 15 juli te bestellen is in Nederland. De adviesprijs bedraagt 1299 euro en daarmee hoort de Xperia 1 III tot de duurste Android-telefoons van dit moment.

Andere vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro en Oppo Find X3 Pro, zijn goedkoper dan de nieuwste Sony-smartphone.

‘iPad Air krijgt OLED-scherm in 2022’


De Aziatische website The Elec bevestigt dat Apple in 2022 een iPad Air met OLED-scherm uit gaat brengen van 10,86-inch. Het zou dan gaan om de vijfde generatie iPad Air.

Sinds 2020 heeft de iPad Air al het design zonder thuisknop, maar nu wordt de tablet nog geleverd met een Liquid Retina LCD-display.

Microsoft Office krijgt Windows 11-look


Na Windows krijgt ook Office een nieuw ontwerp. In de praktijk betekent dit dat Office zich aanpast aan het toekomstige Windows 11-thema. Daarnaast wordt de donkere modus van 11 ondersteund.

Verder heeft Microsoft 64-bits Office-ondersteuning voor Windows op ARM aangekondigd. Dit is een belangrijke update voor Office voor pc's met ARM-processors.

Om de 64-bit versie van Office op ARM te installeren, zul je de eerst 32-bit versie moeten verwijderen en de nieuwste release via office.com installeren.

maandag 5 juli 2021

Netflix maakt gedeeltelijk downloaden mogelijk op Android


Netflix biedt Android-gebruikers de optie om series en films gedeeltelijk te downloaden.

De mogelijkheid komt als eerste exclusief naar Android-toestellen, waaronder smartphones, maar ook tablets die de nieuwste versie van de app draaien.

Op deze manier kunnen series en programma's offline worden bekeken.

De optie zal ook naar iOS komen.

Android-tablet fungeert als extern scherm


Lenovo presenteert de Yoga Tab 13, een Android-tablet met Snapdragon 870-processor en een 13 inch-scherm met een resolutie van 2160x1350 pixels.

Lenovo levert een Micro-HDMI-naar-USB-C-kabel mee, zodat de tablet aangesloten kan worden op laptops of systemen die ondersteuning hebben voor schermweergave via USB-C.

Lenovo introduceert ook de Yoga Tab 11, een goedkopere 11 inch-tablet met ingebouwde kickstand.

De Yoga Tab 13 is vanaf juni te koop voor een adviesprijs van 799 euro. De Yoga Tab 11 volgt in juli voor 349 euro.

vrijdag 2 juli 2021

Geen Windows 11 voor Macs


Windows 10 draaien op een Mac is mogelijk. Maar met Windows 11 wordt dat moeilijk.

De hardware van de Macs wordt officieel niet ondersteund door Windows. Daarom zal een Mac bij het installatieproces van Windows al aangeven dat het besturingssysteem niet kan worden geïnstalleerd.

Het andere obstakel is de vereiste van TPM 2.0, een chip waar cryptografische sleutels worden bewaard. Sommige recente Macs hebben die chip wel, maar oudere niet.

Appleinsider wijst wel op een manier om de TPM-verplichting en de hardware-ondersteuning te omzeilen. Daarbij moet je een bestand in het virtueel schijfbestand van Windows 11 bewerken.

18 procent van iPhone gebruikers vreest naam iPhone 13


18 procent van de iPhone gebruikers wil het volgende toestel niet kopen als de naam iPhone 13 wordt gebruikt.

Een op de vijf iPhone- en iPad-gebruikers (18,3%) zegt dat ze vrezen voor het ongeluksgetal. Daarbij zijn de mannen in de meerderheid.

Apple lanceert het nieuwe toestel pas in september. Of het versienummer zal worden gebruikt is niet bekend.

donderdag 1 juli 2021

Opera lanceert browser voor Chromebooks


Opera lanceert een browser speciaal voor Chromebooks. Het gaat om een verbeterde versie van de Android-app.

De browser ondersteunt een aantal nieuwe functies, waaronder sneltoetsen, een gratis ingebouwde VPN, advertentieblokkering en zelfs een crypto-portemonnee.

Daarnaast biedt Opera, net als de desktopversie, directe integraties met WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger. Er is zelfs een donkere modus.

'Apple verkent mogelijkheden grotere iPad'


Apple zou overwegen om iPads met nog grotere schermen te maken. Momenteel heeft de grootste iPad Pro een 12,9 inch-scherm.

In de afgelopen jaren zijn de schermranden dunner geworden, maar het schermformaat van de grootste iPad is ongewijzigd gebleven.

Het is onwaarschijnlijk dat er volgend jaar al grotere iPads uitkomen. Ook is niet bekend om welke afmetingen het gaat.

Hotspotverbinding iPhone werkt vanaf iOS 15 met WPA3

 


In iOS 15 zullen hotspotverbindingen voortaan gebruik maken van het WPA3 beveiligingsprotocol.

Tot op heden wordt gebruik gemaakt van het oudere WPA2-protocol.

Apple-apparaten kunnen al langer verbinding maken van bestaande WPA3-netwerken, maar de hotspotfunctie bood die mogelijkheid niet.

Aan de buitenkant blijft alles bij hetzelfde: je kunt vanaf je MacBook bijvoorbeeld je iPhone als WiFi-hotspot selecteren en vervolgens internetten.

Nederlander hamstert mobiele telefoons

Ruim de helft van de Nederlanders heeft een sim onlyabonnement: een abonnement zonder toestel. Onrust over het stukgaan van onze mobiele telefoon is niet meer nodig: we hebben in Nederland ruim 25 miljoen reservetelefoons. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Als antwoord op de stijgende vraag naar de beste sim only-abonnementen, heeft Pricewise een eigen sim onlyvergelijker toegevoegd aan de website.

Tegenwoordig gaan mobiele telefoons langer mee. Zo gebruikte ruim de helft van de
Nederlanders  hun vorige toestel drie jaar of langer. Dat is langer dan de maximale looptijd  van een abonnement, waardoor mensen vaker voor sim only kiezen. Deze langere levensduur van  mobiele telefoons is vooral te danken aan het gebrek aan interesse in nieuwe toestellen. Bijna 40 procent van de Nederlanders vond de smartphone-innovaties van vroeger interessanter dan die van
nu. Daarnaast vindt bijna de helft (46%) een goedkoper abonnement belangrijker dan een nieuwe telefoon.

Naast lage kosten, heeft sim only nog een groot ander voordeel. Hiermee voorkom je namelijk  een negatieve BKR-registratie, die je vaak wel hebt bij een abonnement met toestel op  afbetaling. De BKR-registratie is voor bijna een derde van de Nederlanders reden om te kiezen voor sim only.