vrijdag 29 januari 2021

Xiaomi Mi 10 krijgt opfrisbeurt


Vanuit China komen er berichten dat Xiaomi zijn Mi 10 smartphone gaat verversen met bijgewerkte specificaties.

Het nieuwe model krijgt naar verluidt een Snapdragon 870-chipset, dat verder weinig afwijkt van het oorspronkelijke model.

Het lijkt er op dat de telefoon als Anniversary Edition op de markt gezet zal worden, maar wereldwijde beschikbaarheid lijkt onwaarschijnlijk.

Acer TravelMate Spin B3 voor in en buiten de klas

Acer introduceert met de nieuwe convertible TravelMate Spin B3 (TMB311R-32) een laptop speciaal bedoeld voor het onderwijs.

Het apparaat beschikt onder meer over een full HD-webcam en Intel Wifi 6 naast de meest recente Intel Pentium Silver-processor.

De Acer TravelMate Spin B3 is in de Benelux in het tweede kwartaal van 2021 verkrijgbaar vanaf 429 euro. Dit model is alleen verkrijgbaar via channel partners.

Samsung Galaxy S21 heeft geen naadloze updates

De splinternieuwe Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra ondersteunen (nog steeds) niet de naadloze updates die al sinds 2016 in Android zitten.

Dit betekent dat de update niet op de achtergrond kan worden geïnstalleerd, en je tijdens dit proces gewoon je Android-telefoon kan blijven gebruiken.

Krijg je een update op deze smartphones binnen, dan zie je tijdens het installeren een updatescherm en kun je even niets meer doen met het toestel.

donderdag 28 januari 2021

Huawei ontkent dat het P- en Mate-series smartphones wil afstoten

Huawei ontkent dat het de P-serie en Mate-serie smartphones zou willen afstoten aan een consortium van de overheid van Shenzhen en Chinese retailers.

Huawei heeft geen plan om de smartphoneseries af te stoten, zegt de fabrikant in een reactie op een verhaal van Reuters. De fabrikant noemt de geruchten 'ongefundeerd'.

Eerder koppelde Huawei zijn dochter Honor af. Terwijl Huawei is getroffen door het handelsconflict tussen China en de VS, heeft Honor deals kunnen sluiten met onder meer MediaTek, maar ook met AMD, Intel, Micron, Microsoft, Samsung, SK Hynix en Sony.

Renders tonen compacte Sony Xperia-telefoon

Er zijn renders opgedoken van wat een nieuwe compacte Sony Xperia-telefoon zou moeten worden.
Sony had tot enkele jaren geleden de Compact-serie van kleinere telefoons, maar bracht afgelopen jaren geen nieuwe modellen uit.

De telefoon zou een 5,5 inch-scherm hebben. Daarin zit een inkeping met een 8-megapixelcamera. Aan de achterkant zit een 13-megapixelcamera en een onbekende secundaire camera.

woensdag 27 januari 2021

‘Nieuwe high-end MacBook Air 2021 met MagSafe’


Ook de MacBook Air krijgt mogelijk dit jaar weer een nieuwe versie. Wel met een paar belangrijke wijzigingen.

Afgelopen najaar kreeg de MacBook Air als één van de eerste een eigen M1-chip van Apple. Maar naast de betere prestaties en langere accuduur, ziet het model er aan de buitenkant hetzelfde uit.

Volgens bronnen werkt Apple namelijk aan een high-end MacBook Air met MagSafe, die dunner en lichter is dan de huidige variant. MagSafe voorkomt ook dat de MacBook van tafel of bureau meegesleurd wordt als iemand achter je oplaadkabel blijft hangen.

Alle Nokia 1.4-specificaties gelekt


De specificaties van de aanstaande Nokia 1.4 liggen op straat. Het aankomende toestel wordt – net als zijn voorganger – een echt instapmodel van waarschijnlijk rond de 100 euro.

De Nokia 1.4 krijgt volgens MySmartPrice een scherm van 6,51 inch met een hd-resolutie van vermoedelijk 1520 bij 720 pixels. Het toestel bevat mogelijk ook een kleine notch, waarin de vijf megapixel-frontcamera is verwerkt. Op de achterkant zijn twee camera’s te vinden van respectievelijk 8 en 2 megapixel.

Acer lanceert Chromebooks voor onderwijs

Acer heeft zijn nieuwste laptops en Chromebooks voor het onderwijs aangekondigd.

De Acer Chromebook 511 levert volgens de fabrikant dankzij het Qualcomm Snapdragon 7c platform 'duurzame prestaties' en heeft een uitzonderlijk lange accuduur.

De Acer Chromebook 311 is vooral bedoeld voor leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Dit model is uitgerust met een MediaTek MT8183-processor.

Acer heeft ook nog twee nieuwe convertible Acer Chromebooks gelanceerd met de nieuwste Intel-processors.

De Acer Chromebook Spin 512 heeft een scherm met een beeldverhouding van 3:2 voor een betere verticale weergave; de Acer Chromebook Spin 511 heeft een 11,6-inch beeldscherm in een compacte behuizing. 

De Acer Chromebook 511 (C741L) is vanaf maart verkrijgbaar in de Benelux vanaf 399 euro en de 311 (C722) vanaf maart verkrijgbaar in de Benelux vanaf 269 euro.

De Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) is vanaf april 2021 verkrijgbaar in de Benelux vanaf
399 euro. De Acer Chromebook Spin 511 (R753T) is vanaf maart te koop vanaf 369 euro.

Alle modellen worden via verkooppartners geleverd.

dinsdag 26 januari 2021

‘Deze iPhones en iPads zijn dit najaar geschikt voor iOS 15 en iPadOS 15’

iOS 15, de systeemsoftware voor iPads en iPhones, zou geschikt zijn voor een groot aantal toestellen. Alles vanaf iPhone 7 en iPad Pro eerste generatie.

Al eerder leek het erop dat de iPhone 6s en iPhone SE 2016 geen updates meer zouden krijgen en dat wordt volgens een nieuwe bron opnieuw bevestigd.

Bij de iPads vervallen de iPad mini 4, iPad 2017 en iPad Air 2.

Samsung stopt uitrol Android 11-update voor Galaxy S10

Samsung heeft de Android 11-update voor de Galaxy S10, S10 Plus en S10e tijdelijk stopgezet. De upgrade zou voor diverse problemen zorgen.

Er worden diverse problemen met de cameraprestaties gemeld. Foto's zouden niet altijd helemaal scherp zijn. Daarnaast zouden de S10, S10 Plus en S10e meer energie verbruiken.

Samsung heeft voor verschillende toestellen de Android 11-update uitgebracht. Die upgrades veroorzaakten geen problemen.

Motorola kondigt Motorola Edge S aan

Motorola presenteert vandaag 26 januari de nieuwe Motorola Edge S.

Het toestel lijkt de opvolger van de Motorola Edge te worden, die in april 2020 uitkwam voor 599 euro.

Motorola onthult alvast dat de Edge S draait op de Snapdragon 870-processor van fabrikant Qualcomm. Deze chip is recent aangekondigd en zit qua prestaties tussen de Snapdragon 865 Plus van vorig jaar en Snapdragon 888 van dit jaar in.

Elago lanceert HomePod-achtige MagSafehouder

Elago introduceert een nieuwe serie MagSafe-accessoires voor de iPhone 12. Het betreft twee nieuwe houders, waaronder een in de vorm van Apples HomePod Mini.

De MagSafe oplaadhouder met de naam MS2 is vooralsnog alleen in de VS te koop voor 24,99 dollar. Voor verzending naar Europa komt daar nog eens 19,99 dollar bij. Dat geldt ook voor de MS1-houder. Die heeft een meer verticaal design gekregen.

Verder heeft Elago ook een nieuwe all-in-one-oplader ontwikkeld waar je je iPhone mee kunt opladen en tegelijkertijd spullen in kunt opbergen zoals een portefeuille of sleutels. De Charging Tray is beschikbaar voor dezelfde prijs als de MS2 & MS1.

Huawei brengt nieuwe MateBook-laptops met Intel Tiger Lake uit

Huawei introduceert nieuwe versies van zijn MateBook X Pro, MateBook 13 en MateBook 14. Deze laptops krijgen allemaal een Tiger Lake processor van Intel.

De Huawei MateBook Pro X krijgt een 13,9 inch-aanraakscherm met een resolutie van 3000x2000 pixels.

De MateBook 13 en 14 zijn vergelijkbare modellen, maar stukken goedkoper.

De laptops komen op 20 januari 2021 beschikbaar in China.

vrijdag 22 januari 2021

Youfone gaat vaste en mobiele diensten aanbieden op de Belgische markt via het Proximus-netwerk

Proximus heeft een wholesaleovereenkomst gesloten met Youfone, een van de belangrijkste onafhankelijke telecomaanbieders in Nederland.  

Als gevolg van die overeenkomst gaat Youfone vanaf april 2021 vaste en mobiele diensten aanbieden op de Belgische markt.

Youfone is de grootste onafhankelijke operator in Nederland met meer dan 400.000 klanten, die zowel mobiele als vaste diensten afnemen.

Nieuwe Honor-smartphones krijgen weer toegang tot Google

De nieuwe smartphones van Honor krijgen toch weer toegang tot Google-software. Sinds 2019 mocht Honor geen toestellen met Google-goedkeuring uitbrengen vanwege het handelsconflict tussen China en VS.

Honor was namelijk van Huawei, maar heeft sinds kort een nieuwe eigenaar, en daarmee kan het merk het verbod omzeilen.

In de afgelopen anderhalf jaar brachten Huawei en Honor smartphones uit zonder Google-software (GMS) en met het zelfontwikkelde HMS.

donderdag 21 januari 2021

Meer dan helft Nederlandse zendmasten ondersteunt nu 5G

Meer dan de helft van de zendmasten in Nederland had eind vorig jaar 5G. Dat aantal is sinds de zomer van vorig jaar met 10 procentpunt gestegen.

In de tussentijd blijft 4G de dominante techniek; 96 procent van de zendmasten ondersteunt 4G. Ook 2G is nog ruim vertegenwoordigd: rond 93 procent, al neemt het percentage heel langzaam af.

LG stapt mogelijk uit de smartphonemarkt

LG, de Zuid-Koreaanse rivaal van Samsung, overweegt om de smartphonemarkt te verlaten, zo blijkt uit een brief verzonden door CEO Kwon Bong-seok aan werknemers.

Een woordvoerder van LG vertelt aan The Korea Herald dat de concurrentie in de smartphonemarkt steeds heviger wordt, waardoor LG keuzes moet maken. Het Koreaanse bedrijf onderzoekt alle opties, inclusief de verkoop, inkrimping of beëindiging van zijn mobiele activiteiten.

LG’s mobiele divisie heeft sinds het tweede kwartaal van 2015 alleen maar verlies geleden, oftewel 23 kwartalen op rij.

Nieuwe Chromebooks van ASUS


ASUS heeft twee nieuwe Chromebooks aangekondigd tijdens CES 2021, de Chromebook CX9 en de Chromebook Flip CX5.

De Chromebook CX9 heeft een chassis van een magnesiumlegering en een 14 inch-paneel. Het apparaat heeft verder een Thunderbolt 4-, USB type-A- en een HDMI-poort. Ook is een vingerafdrukscanner aanwezig.

Beide Chromebooks ondersteunen Wi-Fi 6, oftewel Wifi via het 802.11ax-protocol.

De Chromebook Flip CX5 krijgt een 15.6 inch-paneel dat omgeklapt kan worden. De Flip CX5 krijgt 16 GB werkgeheugen en een ssd van 512 GB voor opslag.

woensdag 20 januari 2021

Terugroepactie voor draadloze lader WIZ003

Belkin heeft een terugroepactie aangekondigd voor de Belkin Portable Wireless Charger + Stand Special Edition WIZ003. Deze werd onder andere in de Apple Store verkocht.

Door een fabricagefout in de voedingseenheid kan de lader defect en oververhit raken. Daardoor ontstaat het gevaar van brand en schokken.

Kopers krijgen het volledige aankoopbedrag terug.

Simpel vergroot data in bundels

Simpel heeft de datahoeveelheid in zijn bundels aangepast. De bundel van 2 GB en 250 belminuten bevat nu 2,5 GB en kost 7,50 per maand. De bundel van 4 GB en onbeperkt bellen bevat nu 4 GB en daarvoor betaal je 10 euro. De bundel van 6 GB en 250 belminuten bevat voortaan 7 GB en kost in plaats van 16,00 nu 13,50 euro per maand.

De 2,5 GB- en 7 GB-bundels zijn ook met onbeperkt bellen verkrijgbaar. In dat geval betaalt de klant 1,50 euro per maand extra.

dinsdag 19 januari 2021

Tele2-klanten melden verbindingsproblemen na overstap op netwerk T-Mobile

Sommige klanten van Tele2 melden dat zij sinds afgelopen weekend geen verbinding meer hebben met het mobiele netwerk. Sommige klanten moeten een nieuwe simkaart aanvragen.

De reden is dat Tele2 is verhuisd naar het mobiele netwerk van T-Mobile. Volgens Tele2 gaat het om een kleine groep klanten die niet op afstand gemigreerd kon worden. 'Doordat zij voor lange tijd de telefoon uit hadden staan, langer dan zes weken, of omdat zij een zeer oude simkaart gebruiken', legt de woordvoerder uit.

Lenovo onthult zijn dunste ThinkPad ooit

Lenovo onthult zijn dunste ThinkPad ooit: de ThinkPad X1 Titanium Yoga. De laptop is bekleed met titanium materiaal, is iets meer dan 11 mm dun en heeft een 3:2 verhouding 13,5-inch low power display, samen met Dolby Vision HDR ondersteuning en een Dolby Atmos Speaker System.

Aan het ThinkPad front was er deze week nog meer nieuws. De eveneens aangekondigde ThinkPad X1 Carbon Gen 9 en X1 Yoga Gen 6 zijn volgens Lenovo 'volledig herontworpen laptops' met een verbeterde gebruikerservaring, opgebouwd rond geheel nieuwe 16:10 aspectratio-displays met weinig blauw licht en een geïntegreerde vingerafdruklezer op de aan/uit-knop.

Daarnaast introduceert Lenovo de ThinkPad X12 Detachable, die de voordelen van een high-performance laptop combineert met de flexibiliteit van een 12,3 inch ontkoppelbare tablet. Hij wordt desgewenst geleverd met een   Lenovo Precision Pen of Lenovo Digital Pen.

De ThinkPad X1 Titanium is beschikbaar vanaf eind februari voor 2194 euro, de ThinkPad X1 Carbon komt in april 2021 (vanaf 1594 euro), de ThinkPad X1 Yoga is beschikbaar vanaf februari 2021 voor 1794 euro en voor de ThinkPad X12 Detachable ( beschikbaar vanaf half maart) betaal je 999 euro.

D-Link met USB-adapters voor 2,5Gbit/s-ethernet en Wi-Fi 6


D-Link kondigt een USB-C-naar-2,5Gbit/s-ethernetadapter aan. De adapter kan bijvoorbeeld gebruikt worden om laptops te voorzien van een snelle ethernetpoort.

De adapter werkt ook in USB 2.0-poorten, maar dan kan niet de maximale snelheid benut worden.

D-Link presenteert ook de DWA-X1850, een USB 3.0-dongle met Type-A-aansluiting die Wi-Fi 6 met WPA3-encryptie toevoegt aan bijvoorbeeld een laptop of pc.

maandag 18 januari 2021

Telenet/Base heeft snelste mobiele netwerk

De kwaliteit van de drie Belgische mobiele netwerken is van uitstekende kwaliteit volgens telecomregulator BIPT. Maar in absolute downloadsnelheid doet Base het opmerkelijk beter.

Bij Base, een dochter van Telenet, stelt het BIPT downloadsnelhedensnelheden van gemiddeld 99,5 Mbps vast. Bij Proximus is dat 74,1 Mbps en bij Orange 68,3 Mbps.

Ook bij de tien procent traagste metingen doet Telenet het met 16,3 Mbps opvallend beter dan haar concurrenten (beiden ongeveer 10 Mbps).

oor het verzenden van data scoort Orange (28,9 Mbps) het best, gevolgd door Proximus (26,3 Mbps) en Telenet/Base (24,1 Mbps).

Foto's Motorola Edge S-telefoon gelekt

Er zijn foto's opgedoken van wat mogelijk de Motorola Edge S-smartphone is. De codenaam van de telefoon luist Nio.

De foto's laten zien dat er een vingerafdrukscanner lijkt te zijn geïntegreerd in de knop om hem aan te zetten. Aan de achterkant zijn vier lenzen te zien, hoewel geruchten spraken over drie camera's: een 64-megapixelcamera, een 8-megapixelcamera met ultragroothoeklens en een dieptesensor.

Het is niet bekend wanneer Lenovo het toestel op de markt wil brengen.

Nxtpaper-tablet met reflectief kleuren-lcd

TCL heeft de Nxtpaper aangekondigd, een tablet met een 8,88 inch-lcd scherm zonder backlight.

De afwezigheid van een backlight maakt dat de tablet relatief licht is: 316 gram. Ook het verbruik ligt potentieel lager.

Net als bij e-readers zonder backlight is er omgevingslicht nodig om het scherm af te kunnen lezen. Door de gebruikte techniek is de helderheid lager dan bij traditionele lcd's.

vrijdag 15 januari 2021

Samsung-smartphone kost omgerekend slechts 100 euro

Samsung heeft een smartphone aangekondigd die omgerekend slechts 100 euro kost. Toch biedt het toestel Galaxy M02s een groot scherm, een forse accu en drievoudige camera.

Het display meet 6,5 inch, maar heeft wel een lage resolutie van 1560 bij 720 pixels.

In de notch zit een 5 megapixel-selfiecamera verborgen en de Galaxy M02s heeft ook een koptelefoonaansluiting voor bedrade headsets.

De smartphone wordt voorlopig alleen in India verkocht.

Microsoft brengt Surface Pro 7+ met 4G uit

Microsoft brengt een nieuwe variant uit van zijn Surface Pro 7-tablet, gericht op bedrijven en onderwijsinstellingen.

De Surface Pro 7+ wordt geleverd met Intel Tiger Lake-processors en er is een versie met 4G-modem.

Nieuw is ook dat de ssd nu ook verwijderbaar is, net als bij de Surface Pro X en Surface Laptop 3.

Alcatel met kindvriendelijk tablet

De op CES aangekondigde Alcatel 1T 7 tablet werkt op Android 11 (Go-editie) en is een apparaat met alleen Wifi.

De tablet ondersteunt ook personal assistant-toepassingen zoals Assistant Go en Google Go. S

De Alcatel 1T 7 wordt geleverd met een verbeterde Kids-modus en nieuwe functies om de ogen te beschermen. Er is ook een reeks leermiddelen beschikbaar om kinderen een topklasse onderwijservaring te geven.

De tablet zal later dit jaar beschikbaar komen in de kleuren Mint Green en Obsidian Black, met 16 GB aan opslagruimte.

donderdag 14 januari 2021

Samsung begint verspreiding Android 11 voor Galaxy S10

Samsung is begonnen met de verspreiding van de upgrade naar Android 11 voor de meeste Galaxy S10-modellen in Nederland en België.

Voor de S10 Lite was deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem al eerder beschikbaar.

Op het forum van Tweakers melden meerdere gebruikers dat ze de over-the-air-update donderdag hebben ontvangen, al lijkt dat vooral te gaan om bezitters van los bestelde S10-toestellen.

Samsung pakt uit met S-serie

 Samsung heeft zijn nieuwe vlaggenschepen in de S serie aangekondigd. Eigenlijk was ongeveer alles over de Galaxy S21 al uitgelekt. Ten opzichte van de vorige modellen Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra zijn er geen baanbrekende veranderingen te melden. De Galaxy S21-telefoons hebben opnieuw een voorkantvullend display met bovenin een klein gat voor de selfiecamera.

De Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra draaien verder op de nieuwe Exynos 2100-processor en hebben schermen met een hoge ververssnelheid van 120Hz.

De Galaxy S21-serie 5G introduceert  een Contour Cut Camera-behuizing die opgaat in het metalen frame.

Met een 6,8 inch Dynamic AMOLED 2X scherm is de Galaxy S21 Ultra 5G het grootste toestel van de Galaxy S21-serie. De refresh rate past zich automatisch aan de content die je bekijkt aan. In vergelijking met de Galaxy S20 biedt de Galaxy S21 Ultra 5G 25 procent helderder beeld bij een maximale helderheid van 1.500nits.

Het duurste toestel heeft een viervoudige camera aan de achterkant (ultragroothoek, groothoek en dubbele telelenzen) met een verbeterde 108 MP pro-sensor. Voor het eerst op een Galaxy-smartphone zijn opnames te maken met 60fps in 4K-kwaliteit met alle lenzen – inclusief vier lenzen aan de voor- en achterkant.

De goedkopere Galaxy S21 5G is volgens Samsung met name bedoeld voor gebruikers die een licht ontwerp met een compact 6,2 inch scherm willen. De Galaxy S21+ 5G heeft een 6,7 inch scherm en een grotere batterij.

De met AI uitgeruste camera van de Galaxy S21 5G en S21+ 5G heeft drie lenzen.

De S-Pen debuteert op de Galaxy S21 Ultra 5G in de Galaxy S-serie met de technologie van Waco. Deze pen werd eerder gebruikt voor Galaxy Note en Galaxy Tab. De S-Pen is los verkrijgbaar in een speciale case of je kunt een bestaande S-Pen van een Galaxy Note of Galaxy Tab gebruiken.

De Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G en Galaxy S21 Ultra 5G zijn vanaf 29 januari in Nederland verkrijgbaar. De Galaxy S21 5G en S21+ 5G zijn verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 849 euro voor de Galaxy S21 5G met 128 GB geheugen en 899 euro voor de Galaxy S21 5G met 256 GB geheugen. De Galaxy S21 5G komt beschikbaar in de kleuren Phantom Violet, Phantom Grey, Phantom Pink en Phantom White.

De Galaxy S21+ 5G met 128 GB geheugen kost 1.049 euro en de Galaxy S21+ 5G met 256 GB kost 1.099 euro. De Galaxy S21+ 5G komt beschikbaar in de kleuren Phantom Violet, Phantom Silver en Phantom Black. Daarnaast zijn de kleuren Phantom Red en Phantom Gold exclusief verkrijgbaar via de Samsung e-store.

De Galaxy S21 5G en S21+ 5G zijn eveneens vanaf 29 januari verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 849 euro voor de Galaxy S21 5G met 128 GB geheugen en 899 euro voor de Galaxy S21 5G met 256 GB geheugen. De Galaxy S21 5G komt beschikbaar in de kleuren Phantom Violet, Phantom Grey, Phantom Pink en Phantom White. De Galaxy S21+ 5G met 128 GB geheugen kost 1.049 euro en de Galaxy S21+ 5G met 256 GB kost 1.099 euro. De Galaxy S21+ 5G komt beschikbaar in de kleuren Phantom Violet, Phantom Silver en Phantom Black. Daarnaast zijn de exclusieve kleuren Phantom Red en Phantom Gold exclusief verkrijgbaar via de Samsung e-store.

Ook Tele2 klanten kunnen 5G krijgen

Vanaf vandaag kunnen Tele2 klanten gebruik maken van 5G via het netwerk van T-Mobile. Tele2 biedt haar klanten 5G op een geheel eigen manier aan; klanten kunnen zelf bepalen of ze toegang tot 5G willen activeren voor twee euro per maand en hebben de mogelijkheid om 5G maandelijks aan of uit te zetten. Om gebruik te kunnen maken van het 5G-netwerk moeten de klanten een 5G-telefoon hebben.

Sinds de fusie tussen Tele2 en T-Mobile in januari 2019, is er hard gewerkt om alle Tele2 klanten dezelfde mobiele netwerkervaring te bieden als T-Mobile klanten.

Yoga Slim 7i Pro-laptop krijgt oledscherm

Lenovo werkt aan een nieuwe versie van zijn Yoga Slim 7i Pro-laptop met een oledscherm. Eind vorig jaar kwam de laptop al uit met een LCD. Het oledpaneel heeft een resolutie van 2880x1800 pixels.

De specificaties zijn verder gelijk aan eerder uitgebrachte modellen. De laptop heeft een Tiger Lake-processor met Xe-gpu, of een optionele GeForce MX450-gpu.

Nieuwe HP Elite Folio


HP presenteert de Elite Folio, een 2-in-1 in de zakelijke laptop die is uitgerust met een Arm-processor.

De HP Elite Folio is als een tablet of laptop te gebruiken, maar in de laptopstand kan het scherm ook naar voren gehaald worden. HP spreekt over een pull-forward-ontwerp.

Volgens HP gaat de accu 24,5 uur mee bij het kijken van video's.

HP zegt dat de Elite Folio in februari uitkomt, maar noemt nog geen prijs.

‘iPad mini 6 komt in maart 2021’

De zesde generatie iPad mini komt mogelijk al in maart 2021 beschikbaar en beschikt over een groter 8,4-inch scherm met smallere schermranden.

De huidige iPad mini 5 (2019) heeft net als al zijn voorgangers een 7,9-inch scherm.

Er zit naar verluidt nog wel een Touch ID-knop in, met randen aan de boven- en onderkant en een Lightning-poort om op te laden.

woensdag 13 januari 2021

Delta komt met gratis Wifi

Delta kondigt aan nog dit jaar gratis wifi in te voeren. Al langer vindt Delta dat wifi aan boord gratis zou moeten zijn. Zonder concessies te doen aan de snelheid.

Zoals frequent flyers zullen beamen, is dat in de lucht nog steeds heel anders dan op de grond. Met de recente aankondiging is een compromisloze wifi verbinding aan boord nog dit jaar realiteit.

Deze belofte wordt waargemaakt dankzij een samenwerking met Viasat, een leverancier van supersnelle satellietbreedbanddiensten.

LG toont filmpje van oprolbare telefoon

Na de vouwbare smartphone mag je binnenkort de eerst oprolbare mobiele telefoon verwachten. De primeur is voor het Zuid-Koreaanse LG, dat op de (virtuele) CES-beurs deze week een kort filmpje van het toestel toonde.

‘MacBook Air krijgt in 2022 mini-LED display’

2021 wordt voor Apple waarschijnlijk het jaar van mini-LED. Het bedrijf wil de technologie onder meer naar de MacBook Air brengen.

Het lijkt erop dat de iPad Pro met mini-LED in het eerste kwartaal van 2021 komt, met later dit jaar ook de eerste MacBook Pro met deze schermtechniek.

Digitimes beweert nu dat ook de MacBook Air mini-LED kijgt, al moeten we daar langer op wachten.

De mini-LED-techniek zorgt voor een hogere helderheid, meer contrast en diepere zwarttinten.

Samsung claimt eerste QLED-Chromebook

Samsung lanceert de Galaxy Chromebook 2, het nieuwste lid van de Galaxy Computing-familie.

De Galaxy Chromebook 2 is volgens Samsung 's werelds eerste Chromebook met een QLED-scherm. Het 13,3 inch-scherm van de Galaxy Chromebook 2 kan meer dan een miljard verschillende kleuren weergeven.

De Galaxy Chromebook 2 wordt aangedreven door Intel-processors en Wi-Fi 6.

De Galaxy Chromebook 2 binnenkort verkrijgbaar vanaf 549,99 dollar.

dinsdag 12 januari 2021

LG introduceert laptops met 16:10-schermen

LG heeft vijf nieuwe zogenoemde 'gram'-laptops voor 2021 geïntroduceerd. Het gaat stuk voor stuk om schermen met een 16:10-verhouding.

De vijf nieuwe modellen zijn de LG gram 17, gram 16, gram 14, gram 16 2-in-1 en gram 14 2-in-1.

Ze zijn allemaal voorzien van Intel Core-processors van de elfde generatie.

De modellen met een 16 inch- of 17 inch-scherm hebben een resolutie van 2560x1600 pixels en het gaat in alle gevallen om ips-panelen.

Anker kondigt goedkope MagSafe-lader en -dock aan


De Chinese accessoiremaker Anker heeft een tweetal MagSafe-accessoires aangekondigd. Naast een alternatief voor de MagSafe Charger is er ook een dock. Beide zijn uitgevoerd in wit met zilver.

De MagSafe-lader in de vorm van een rond schijfje is heel wat goedkoper dan die van Apple: zo'n 22 euro.

De oplader is voorzien van temperatuurcontrole, om te voorkomen dat het schijfje oververhit raakt.

Nieuwe laptops Lenovo


Lenovo heeft samen met NEC twee nieuwe laptops uit de Lavie-lijn onthuld.

De Lavie Pro Mobile is een 13,3 inch-model dat op de zakelijke markt is gericht.

Daarnaast komt Lenovo met de Lavie Mini, een laptop van 8 inch met enkele opmerkelijke eigenschappen.

De Lavie Pro Mobile wordt geleverd met een Tiger Lake-i7 processor. Hij krijgt een adviesprijs van 1.700 dollar.

maandag 11 januari 2021

Nieuwe instap-iPad van 2021 krijgt verbeterd scherm

Apple baseert naar verluidt de nieuwe instap-iPad van 2021 op de iPad Air 3 van 2019.

Hierdoor wordt de iPad 2021 dunner en lichter, maar krijgt de tablet mogelijk ook een beter display.

Qua formaat blijft het scherm van de iPad 2021 met 10,2-inch vermoedelijk ongewijzigd ten opzichte van de iPad 2020, maar Apple zou dit jaar kiezen voor een volledig gelamineerd display mét anti-reflectiecoating, brede kleurweergave en True Tone.

Verkoop T-Mobile Nederland dichterbij

De verkoop van T-Mobile Nederland lijkt dichterbij te komen. Deutsche Telekom bereidt volgens bronnen van het FD de verkoop voor.

Deutsche Telekom zou de Nederlandse tak van de hand willen doen, omdat T-Mobile er hier niet in slaagt om de nummer één of twee van de markt te worden.

Nederland had bijvoorbeeld lang geen activiteiten op het vaste net, een voorwaarde om quadplay diensten te kunnen aanbieden.

Samsung Galaxy S10-serie ontvangt Android 11-update

Android 11 rolt eindelijk uit voor de Samsung Galaxy S10-serie.

SamMobile meldt dat de update in Zwitserland reeds beschikbaar is voor de Samsung Galaxy S10e en de Samsung Galaxy S10 5G.

De verwachting is dat Android 11 de komende dagen ook in Nederland en voor andere modellen in de serie te downloaden zal zijn.

vrijdag 8 januari 2021

Xiaomi lanceert nieuwe toestellen voor instap- en middensegment


Xiaomi lanceert vandaag twee nieuwe Redmi smartphones: de Redmi Note 9T en Redmi 9T. De Redmi Note 9T is de eerste 5G-smartphone in de Redmi Note-serie en biedt volgens de fabrikant betaalbare dual 5G SIM-mogelijkheden.

De Redmi Note 9T is met zijn Dimensity 5G-integrated 800U SoC van MediaTek tot wel 100 procent sneller dan vorige generaties. Samen met het geïntegreerde modem heeft de Redmi Note 9T een heel zuinig stroomverbruik met zijn octa-core-processor en 7nm-procestechnologie.

De 48MP-camera aan de achterzijde heeft een 2MP-dieptesensor en 2MP-macrolens. Dankzij de ½-inch-sensor en de ISP-architectuur is de beeldkwaliteit beter en de verwerking sneller.
 
Het Corning Gorilla Glass 5 beschermt tegen schade door een val.
 
De Redmi Note 9T is uitgerust met een 5.000mAh (typ) accu. De smartphone biedt 18W snelladen en een 22,5W oplader.

De Redmi 9T maakt geweldige foto’s dankzij de 48MP AI quad-camera aan de achterzijde. Met de 8MP-ultra-wide groothoek maak je zonder bijsnijden groeps- en landschapsfoto’s en met de 2MP- macrolens en 2MP-dieptesensor fantastische close-ups. Verder biedt de Redmi 9T een nieuwe movie frame-mogelijkheid en een nieuwe time-lapse-feature.
 
De lichtgewicht Redmi 9T is voorzien van een 6.000mAh (typ) accu en een Qualcomm Snapdragon 662-chipset.

De Redmi 9T is gecertificeerd voor Widevine L1 en TÜV Rheinland Low Blue Light en leverbaar in vier kleuren: Carbon Gray, Twilight Blue, Sunrise Orange en Ocean Green.

De Redmi Note 9T is beschikbaar in de versie 4GB+64GB, 4GB+128GB en kosten resp. 229 en 269 euro. Redmi 9T komt in de versies 4GB+64GB en 4GB+128GB kosten respectievelijk 169 en 199 euro.
 

Acer met Chromebook voor zakelijk gebruik

De nieuwe Acer Chromebook Spin 514 is het eerste Chromebook-model van Acer met de nieuwe AMD Ryzen 3000 C-serie mobiele processoren en een AMD Radeon-videokaart.

Het bedrijf belooft betere prestaties, het snel opstarten van de laptop en een lange accuduur.

De voor zakelijk gebruik geschikte Acer Chromebook Enterprise Spin 514 is voorzien van de Chrome Enterprise Upgrade, waarmee de geïntegreerde zakelijke mogelijkheden kunnen worden geactiveerd.

Het draagbare ontwerp heeft een verstevigde metalen behuizing en duurzaamheid van militaire kwaliteit (het ontwerp voldoet aan de Amerikaanse MIL-STD 810H-standaard) met een compacte en flexibele vormgeving en scharnieren van 360 graden.

donderdag 7 januari 2021

'70 procent van België halverwege 2023 toegang heeft tot 5G'

De Belgische minister van Telecommunicatie, Petra De Sutter denkt dat 70 procent van de Belgische bevolking in 2023 toegang heeft tot een 5G-netwerk. Daarvoor moet de frequentieveiling uiterlijk in 2022 beginnen.

Rond juni zou de wetgeving klaar moeten zijn, waarna telecomagentschap BIPT de veiling van de frequenties kan organiseren.

Providers die frequentieruimte kopen, moeten volgens regelgeving na een jaar dekking bieden voor 70 procent van de bevolking.

Xiaomi faalt weer met updates

Xiaomi heeft Android 11 beschikbaar gesteld voor de Mi A3, maar door grote problemen heeft de Chinese fabrikant de uitrol stilgelegd.

Het is niet de eerste keer dat upgrades van Xiomi de mist ingaan. Na het installeren van Android 11 zou de Mi A3 niet meer werken, opladen of verbinden met een computer.

De Mi A3 is de meest recente Android One-smartphone van het bedrijf en verscheen in juli 2019 in Nederland.

Belkin 3-in-1 MagSafe-oplader met een maand uitgesteld

De 3-in-1 Boost Charge Pro MagSafe-oplader van Belkin die vorig jaar oktober al was aangekondigd, ligt nog steeds niet in de winkels. Nu blijkt dat de release van de Belkin 3-in-1-oplader met MagSafe met een maand vertraagd is.

Met de 3-in-1 MagSafe-oplader van Belkin kun je zowel je iPhone 12 via MagSafe als je Apple Watch en AirPods opladen.

Eind vorig jaar bracht Belkin wel de magnetische ventilatiehouder PRO uit. Dit is een MagSafe-houder voor in de auto, die je aan je ventilatierooster klikt.

woensdag 6 januari 2021

OnePlus voorziet 6- en 6T-smartphones van Android 11

De OnePlus 6 en 6T krijgen op een later moment een upgrade naar Android 11, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt.

De OnePlus 6 en 6T kwamen destijds uit met Android 8.1 en 9 en hebben sindsdien een upgrade gekregen naar Android 10.

De Nord N10 en N100 varianten krijgen de upgrade ook, maar later. Voor die telefoons is daarna geen nieuwe Android-versie meer beschikbaar.

‘Apple komt met kleinere en lichtere opladers’

Apple zou van plan zijn om de opladers voor de iPhone kleiner te maken. Dit is mogelijk dankzij de GaN-techniek.

GaN is een relatief nieuwe techniek voor opladers, dat al gebruikt wordt door Belkin en Aukey, twee populaire merken voor opladers en soortgelijke accessoires.

Digitimes schrijft nu dat de productie van dergelijke nieuwe laders op gang komt. De leverancier Navitas zou van Apple bestellingen gekregen hebben voor dergelijke opladers, met TSMC als fabrikant van de chip in de oplader.

dinsdag 5 januari 2021

Big Sur is sinds december niet beschikbaar via online macOS-herstel

Gebruikers die hun Mac-computer via internet willen herstellen met macOS-herstel lijken sinds december enkel nog macOS Catalina te kunnen downloaden in plaats van de meest recente versie van het OS, macOS Big Sur.

Het probleem werd begin december al ontdekt door leden van de MacAdmins-Slackgroep.

Bijna een maand na de eerste meldingen duurt deze situatie nog altijd voort. Volgens een forumlid van MacAdmins-podcast zou Apple op de hoogte zijn van het probleem en bevestigd hebben dat het om een serverprobleem gaat.

Budgettelefoon Motorola met 5G

Er lijkt een nieuw 5G toestel van Motorola aan te komen met als codenaam Ibiza, meldt Techniknews.

De Motorola Ibiza heeft een scherm met waterdruppelinkeping, een resolutie van 1600x720 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz.

De telefoon heeft 4GB werkgeheugen en een opslag van 128GB.

Wanneer het toestel op de markt komt is niet bekend.