vrijdag 29 mei 2020

OnePlus 5 en 5T krijgen update naar Android 10

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de toestellen OnePlus 5 en 5T. De smartphones krijgen hiermee hun derde grote Android-update sinds de release.

Dat is opvallend, want de meeste high-end smartphones krijgen slechts twee grote versie-updates.

De toestellen verschenen in 2017 met Android Nougat en zijn bijgewerkt naar Oreo, Pie en nu dus Android 10.

Opvolger razr klaptelefoon

Er komt een opvolger van de Motorola razr-klaptelefoon. Die moet in september uitkomen. Details ontbreken, maar er zijn geruchten dat de telefoon een Snapdragon 765-soc en 5G krijgt.

Volgens geruchten krijgt de camera resolutie van 48 megapixel, met aan de voorkant 20 megapixel. Ook zou het apparaat 8GB werk- en 256GB opslaggeheugen krijgen.

De eerste vouwbare Motorola razr kwam eerder dit jaar uit.

donderdag 28 mei 2020

OnePlus 8 Pro beperkt leverbaar in Europa

OnePlus kampt met een tekort aan onderdelen voor de OnePlus 8 Pro en daardoor is de smartphone de komende tijd beperkt leverbaar in Europa.

De OnePlus 8 Pro kwam midden april op de markt. De oorspronkelijke voorraad was al snel uitgeput.

De fabrikant stelt als tussenoplossing wekelijks op een vaste dag een beperkte voorraad telefoons beschikbaar voor verkoop.

‘Apple kiest bij iPhone 12 voor Lightning, in plaats van USB-C’

iPhone gebruikers zullen ook dit jaar waarschijnlijk geen USB-C op hun toestellen aantreffen. De iPad Pro 2018 maakte wel de overstap. Apple blijft voor voor iPhone 12 vasthouden aan Lightning.

Het behoudt van Lightning heeft natuurlijk ook een aantal voordelen. Hierdoor blijven alle huidige kabels en accessoires gewoon geschikt en hoef je niet te investeren in nieuwe adapters of accessoires.

Er gaan ook geruchten dat Apple aan een Smart Connector werkt. Geen Lightning, maar ook geen USB-C dus. De verbinding geschiedt draadloos via een Qi-oplader.

HTC maakt comeback met flagship smartphone

HTC, tegenwoordig toch vooral bekend vanwege VR-brillen, maakt een comeback op de markt voor smartphones. Een 5G flagship staat gepland voor juli.

Het laatste luxe toestel was de U12 die mei 2018 verscheen.

Het nieuwe toestel draai op een Snapdragon 865 processor, maar andere details ontbreken nog.

Er zou ook nog een midrange toestel onderweg zijn, een 4G Desire, maar die zou zijn bedoeld voor de Chinese markt.HTC, tegenwoordig toch vooral bekend vanwege VR-brillen, maakt een comeback op de markt voor smartphones. Een 5G flagship staat gepland voor juli.

Het laatste luxe toestel was de U12 die mei 2018 verscheen.

Het nieuwe toestel draai op een Snapdragon 865 processor, maar andere details ontbreken nog.

Er zou ook nog een midrange toestel onderweg zijn, een 4G Desire, maar die zou zijn bedoeld voor de Chinese markt.

woensdag 27 mei 2020

Mobile Vikings verlaagt prijzen

Mobile Vikings, de telecomoperator van mediagroep DPG Media, heeft de prijs van een groot deel van zijn abonnementen voor mobiele telefonie verlaagd.

De Unlimited-formule met onbeperkte data, bellen en sms'en blijft 29 euro per maand kosten. Wie nu 15 euro per maand betaalt, zal onbeperkt kunnen bellen in plaats van 150 minuten, en mag 5 GB data verbruiken in plaats van 2 GB.

Om het vertrouwen helemaal te herstellen, biedt de operator voortaan een kwaliteitsgarantie aan, waarbij nieuwe en bestaande klanten voor alle nieuw geactiveerde nummers een proefperiode van 30 dagen krijgen.

Sony Xperia 10 II met hoogwaardige entertainmentfuncties

De Sony Xperia 10 II met een 21:9 OLED-scherm is vanaf volgende week uit voorraad leverbaar via diverse kanalen in de Benelux.

De Xperia 10 II heeft een 21:9 Wide display dat volgens Sony is verwerkt in een 'stijlvolle behuizing'. Gebruikers kunnen eenvoudig het scherm splitsen met Side Sense, de 21:9 multivenstertoepassing, of via stembediening.

Het nieuwe toestel is uitgerust met een OLED scherm gebaseerd op de Triluminous-technologie van Sony BRAVIA tv’s.

De Xperia 10 II heeft een camerasysteem met drie lenzen: een 26mm groothoek (12MP), 52mm telefoto (8MP) en 16mm ultragroothoek (8MP). Dankzij de verbeterde kleurenreproductie is het eenvoudig om scherpe foto’s maken met vooraf vastgelegde instellingen.

De Xperia 10 II is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 369 euro. Het toestel is uitgerust met Android 10 en is beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Mogelijk weer uitstel voor Pixel 4a

Google zou de Pixel 4a later dit jaar willen uitbrengen en stelt de aankondiging uit tot half juli.

Het uitstel is gemeld door Jon Prosser van Front Page Tech.

Aanvankelijk werd verwacht dat Google de Pixel 4a op zijn I/O 2020-ontwikkelaarsconferentie zou onthullen, maar dat evenement ging niet door.

Nederlanders tevreden over Wifi-dekking

Tussen de drie kwart en twee derde van de Nederlanders is (zeer) tevreden over de Wifi-verbinding in hun woning. Vooral over de snelheid oordelen Nederlanders positief. Iets minder tevreden zijn ze over de dekking en de stabiliteit.

Telecompaper heeft voor het onderzoek gekeken naar mensen met een internetabonnement van Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber.

Uit het onderzoek blijkt dat het gros van de respondenten tevreden tot zeer tevreden is over de snelheid. Ziggo, Delta Fiber en KPN ontlopen elkaar hierbij weinig. Bij T-Mobile zijn er wel verschillen te zien ten opzichte van de rest.

Bij de stabiliteit van het signaal scoort de regionale ISP Delta Fiber zo’n 5 procentpunten beneden gemiddeld als het om tevredenheid gaat en zit eenzelfde percentage boven gemiddeld bij ontevreden klanten. KPN zit juist aan de andere kant van het spectrum, met tweemaal 5 procentpunten bovengemiddeld (tevreden klanten) en benedengemiddeld (ontevreden klanten).

Microsoft toont Edge-browser voor Linux

Op zijn ontwikkelaarsconferentie Build heeft Microsoft een dezer dagen tijdens een korte presentatie zijn Edge-browser voor Linux getoond.

Dat een versie van de browser op komst is voor Linux, werd vorig jaar november al duidelijk. Ook werden er in eerdere testbuilds van Edge al verwijzingen naar Linux gevonden.

De Edge-browser is al beschikbaar voor macOS, Android en iOS, naast de varianten voor Windows.

'Surface Duo krijgt Snapdragon 855-processor'

De nog te verschijnen Surface Duo-telefoon van Microsoft krijgt naar verluidt een Snapdragon 855-processor en een sensor die zowel aan de voor- als de achterkant foto's kan maken.

De telefoon krijgt daarnaast 6GB aan werkgeheugen, en wordt geleverd met 64GB of 256GB aan opslagruimte.

Opvallend is dat de telefoon volgens Windows Central niet alleen geen 5G heeft, maar ook geen NFC-ondersteuning.

maandag 25 mei 2020

Android-smartphone voor 110 euro

Huawei heeft zijn nieuwe smartphone Y5p gelanceerd voor gebruikers die niet al te veel willen betalen.

Het beeldscherm heeft een diameter van 5,45 inch met een resolutie van 720 x 1.440 pixels, en de randen zijn relatief breed. Bovenin het toestel zit een 5 megapixel selfiecamera en er is een 8 megapixel hoofdcamera op de achterkant.

Het werkgeheugen is 2 GB groot en het opslaggeheugen 32 GB, uit te breiden middels microsd-kaart.

Vanaf 28 mei is de Huawei Y5p beschikbaar voor 110 euro.

zondag 24 mei 2020

Honor X10 5G-smartphone met pop-upcamera

De Honor X10 5G, die binnenkort staat te verschijnen, wordt uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de zijkant en pop-upcamera in plaats van gat of inkeping in het scherm.

Het scherm heeft een 90Hz-verversingssnelheid. De processor is een HiSilicon Kirin 820 5G van Huawei zelf, de opslag begint bij 64 of 128GB. De telefoon draait op Android met Magic UI 3.1.1, zonder Google-diensten.

vrijdag 22 mei 2020

Amazon met nieuwe Fire HD tablet

In Nederland vinden de e-readers van Amazon gretig aftrek, maar de tablets wat minder. Kort geleden heeft Amazon zijn nieuwste tablet Fire HD 8 aangekondigd. Die komt met 32 GB aan opslag en een microSD kaart.

Voordeel van de Fire tablets is dat de Prime Video dienst wordt meegeleverd en je voor de tablet niet meer dan 90 dollar betaalt.

De HD 8 heeft een scherm van 8 inch (1280 x 800 pixels) en de batterij zou zo'n 12 uur moeten meegaan. Opladen kan via de USB-C-port.

Wil je toch iets meer, dan er er de Plus-variant voor 140 dollar. Die heeft meer werkgeheugen en kan draadloos opladen.

Ook komt Amazon met een kindertablet inclusief tweejarig abonnement op de FreeTime-dienst van Amazon. En er zit een hoes bij zodat de tablet tegen een stootje kan.

donderdag 21 mei 2020

LG kondigt Stylo 6-smartphone aan

LG heeft de Stylo 6 aangekondigd, een budgetsmartphone met 6,8 inch-scherm en een stylus.

Voor opslag is 64GB aanwezig, en dat kan desgewenst worden uitgebreid met geheugenkaartjes. De software is gebaseerd op Android 10. 

Het toestel is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld.

woensdag 20 mei 2020

iOS 13.5 nu beschikbaar: coronatracking en meer

Apple heeft na een korte testperiode iOS 13.5 uitgebracht. De update maakt de iPhone geschikt voor apps voor coronatracking. Andere verbeteringen vinden we bij het gebruik van Face ID. De iPhone herkent dat je een mondkapje draagt, waarna meteen overgegaan wordt naar het invoeren van je pincode zodra je omhoog veegt.

Voor oudere iPhones of iPads die nog op iOS 12 draaien is ook een update beschikbaar, mét een nieuwe functie. iOS 12.4.7 voegt namelijk de coronatools van Apple en Google toe.

Chromebook met ingebouwde 4G-modem

Acer brengt volgende maand een nieuw model van de Chromebook 314 op de Nederlandse markt. In drie varianten en allen voorzien van een 4G-modem.

Volgens Acer bedraagt de accuduur 12,5 uur voor alle varianten. Ook zijn ze bestand tegen vallen, stoten, stof en extreme temperatuurwisselingen.

De goedkoopste variant, de Chromebook 314 C933L-C5XN, heeft als enige geen aanraakscherm. De duurste configuratie heeft een Intel Pentium Silver N5030 processor.

Apple werkt aan iPad mini met groter scherm

Apple zou werken aan een iPad mini met groter scherm, schrijft de bekende analist Ming-Chi Kuo van TF Securities. Ook zou er een reguliere iPad komen met 10,8 inch-scherm.

De grote iPad bervangt wellicht de huidige iPad met 10,2 inch-scherm of iPad Air met 10,5 inch-scherm. Mogelijk worden de bezels kleiner dan die van de huidige reguliere iPads.

De iPad mini zou dan volgend jaar moeten volgen en een scherm hebben tussen 8,5 en 9 inch.

dinsdag 19 mei 2020

Dell vernieuwt XPS 15 en XPS 17

Dell verwelkomt de nieuwe XPS 15 en XPS 17, twee laptops uit de stijlvolle XPS-familie. Beide apparaten krijgen voor de eerste keer een vrijwel randloos scherm.

De Dell XPS 17 is volgens Dell de krachtigste XPS-laptop ooit, maar ook de ‘kleinste’ 17-inch laptop ter wereld. Het vrijwel randloze, 4-zijdige InfinityEdge-display maakt hem kleiner dan 48 procent van de 15-inch laptops die vandaag beschikbaar zijn.

De XPS 17 beschikt over de nieuwste 10e generatie Intel Core-processoren, een NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en een krachtige batterij met een batterijlevensduur van 19 uur om de hele dag mee te gaan.

Dell plaatste zijn kleinste HD-webcam ooit discreet aan de bovenkant van het scherm. Ideaal voor videomeetings en presentaties. Dankzij de bovenaan gemonteerde microfoons met geavanceerde echo-onderdrukking en ruisonderdrukking kom je altijd luid en duidelijk over.

De XPS-familie is verder voorzien van Windows Hello, een ingebouwde vingerafdruklezer in de aan/uit-knop. Hiermee kan je de laptop niet alleen veilig ontgrendelen, maar verlies je geen tijd door een wachtwoord in te voeren.

KPN ondersteunt Android eSIM voor Simyo-klanten

KPN ondersteunt vanaf voortaan Android eSIM voor Simyo-klanten. Daarmee kunnen sim only- en prepaid-klanten zowel met geschikte iPhones als Android-telefoons via deze digitale simkaart bellen, sms’en en mobiel internetten.

KPN ondersteunt via Simyo al een paar maanden iOS eSIM. Deze is te gebruiken voor iPhones uit 2018, 2019 en 2020. Nu kunnen ook Android-gebruikers eSIM nemen.

De eerste Android-telefoons met eSIM zijn namelijk nu beschikbaar in Nederland, zoals de telefoons uit Samsung Galaxy S20-serie, de Galaxy Fold en de Motorola Razr. In de loop van het jaar komen nog meer Android-telefoons op de markt met eSIM.

Samsung Galaxy Fold Lite voor minder dan 1100 dollar

Samsung zou een betaalbaardere versie van de Galaxy Fold overwegen. Deze Galaxy Fold Lite heten moet minder dan 1100 dollar gaan kosten.

Om kosten te besparen wordt het toetel mogelijk niet uitgerust met Ultra Thin Glass. De vrij jonge Samsung Galaxy Z Flip maakt hier wel gebruik van. Verder bestaat de Fold Lite vermoedelijk uit een mix van aluminium en glas.

De telefoon zou wel beschikken over een Snapdragon 865-chipset, de beste processor die Qualcomm te bieden heeft.

Minder klachten over Belgische telecomoperatoren

De Belgische Ombudsdienst voor Telecommunicatie heeft vorig jaar minder klachten gekregen.

De meeste klachten gaan over Proximus (44 procent), Telenet en Base (23), Orange Belgium (13 procent), Scarlet (7,5 procent) en Voo (3,4 procent).

Net geen 41 procent van de klachten gingen over facturatie, gevolgd door contractuele aangelegenheden, defecten en storingen en de aansluiting.

Bij Proximus, Telenet, Orange en Unleashed (Mobile Vikings en Jim Mobile) daalt het totaal aantal klachten. Bij Scarlet (van 926 naar 1.288), Voo (van 550 naar 590) en Schedom-Dommel (115 naar 155) nemen de klachten toe.

Internetballonnen gaan 'varen' in Mozambique

De internetballonnen van Google-zusterbedrijf Loon komen ook boven Mozambique te hangen. Daartoe wordt samengewerkt met Vodacom, een Afrikaanse tak van internetprovider Vodafone.

De ballonnen, die gevuld zijn met helium, varen op windstromen op ongeveer 18 kilometer hoogte.

Mozambique is het tweede Afrikaanse land waar Loon actief gaat zijn. Een jaar geleden maakte het bedrijf bekend in Kenia internet via ballonnen aan te willen bieden.

Google Chrome krijgt functie voor groeperen tabbladen

Google's browser Chrome krijgt in de desktopversie een manier om tabbladen te groeperen. Gebruikers kunnen zelf groepen aanmaken met eigen namen en kleuren en die vervolgens organiseren op de balk met tabbladen.

De optie zit in Chrome 84 die volgende week verschijnt, maar is al te vinden in de bètaversie van de browser.

Het groeperen van tabbladen kan alleen in Windows, macOS, Linux en ChromeOS.

zondag 17 mei 2020

Samsung start verkoop Galaxy A41-smartphone

Samsung start de verkoop van de Galaxy A41 in Nederland en België voor 299 euro. Het toestel is beschikbaar in het zwart, wit en blauw.

De A41 is iets groter en zwaarder dan de voorganger A40 groter en heeft een 6,1 inch- in plaats van een 5,9 inch-oledscherm.

Verder zijn zitten drie camera's aan de achterkant.

Het toestel heeft standaard nog steeds een 4GB geheugen en 64GB opslag en ook een 3,5mm-audioaansluiting is nog aanwezig.

vrijdag 15 mei 2020

Lenovo brengt Android 10 uit voor Motorola razr-vouwtelefoon


Lenovo heeft Android 10 uitgebracht voor zijn vouwbare smartphone Motorola razr. Daarmee zijn extra functies toegevoegd voor het scherm aan de buitenkant van de klaptelefoon. Meldingen komen nu binnen als kaarten, zoals in de normale notificatiebalk van Android.

De telefoon kwam enkele maanden geleden uit in diverse landen en is sinds vorige maand ook verkrijgbaar in Nederland. Lenovo kondigde de razr in november vorig jaar aan.

donderdag 14 mei 2020

Youfone met 500 MB bundel

Youfone heeft een bundel van 500 MB toegevoegd aan het aanbod voor postpaid. Deze kost 5,50 euro met een bundel van 200 minuten of sms en 7,00 euro met een onbeperkte spraak-sms-bundel. In beide gevallen geldt er een periode van 24 maanden.

Volgens Youfone wordt de 6 GB bundel het meest gekozen. Samen met onbeperkt bellen komt die op 12,00 euro maand.

T-Mobile Go Unlimited nu ook met 5G

Klanten met een T-Mobile Go Unlimited-abonnement krijgen op termijn toegang tot het 5G-netwerk. Dat heeft T-Mobile laten weten aan Tweakers. De abonnementskosten blijven gelijk.

T-Mobile verkoopt sinds februari het Unlimited Plus-abonnement dat '5G-ready', maar nu geldt het 5G aanbod ook voor Go Unlimited-klanten, die 2,50 euro per maand minder betalen.

De maatregel geldt niet alleen voor bestaande abonnees, maar ook voor mensen die vanaf nu een Unlimited-abonnement afsluiten.

Scherm Surface Laptop 3 gratis gerepareerd

Gebruikers van de Surface Laptop 3 kunnen hun scherm gratis laten repareren als er kleine scheurtjes in zitten.

Als oorzaak wordt een 'hard extern deeltje' genoemd, maar meer informatie laat Microsoft niet los.

Wie in het verleden al betaald heeft voor een reparatie krijgt zijn of haar geld terug.

MacBook Pro met mini LED displays pas in 2021

Apple producen met mini-LED-displays laten nog even op zich wachten. Producten die gebruik zouden gaan maken van deze nieuwe techniek waren de 12,9 inch iPad Pro en 16-inch MacBook Pro. Ze zouden dit jaar al uitkomen, maar volgens geruchte wordt dat op zijn vroegst begin 2021. De massaproductie daarvan zou in de herfst 2020 worden opgezet.

'LG werkt aan unieke telefoon met draaibaar scherm'

LG zou werken aan een unieke smartphone met twee op elkaar liggende schermen, waarvan de bovenste een kwartslag kan draaien. De nieuwe LG-telefoon heet 'Wing' en zou in de tweede helft van dit jaar verschijnen, zo weet ETNews.

In opengeklapte stand heeft de smartphone een T-vorm.

Gebruikers zouden zo beter kunnen multitasken, bijvoorbeeld met op het grote scherm de camera-app en op het kleinere scherm de bewerkingsopties.

dinsdag 12 mei 2020

Android 10-upgrade naar Xperia 10 en Xperia 10 Plus

De Xperia 10 en Xperia 10 Plus van Sony krijgen een upgrade naar Android 10. Volgens XperiaBlog gaat het om een beperkte uitrol die zich beperkt tot bepaalde regio's en providers.

Met de upgrade wordt naast Android 10 ook de Android-beveiligingsupdate van maart mee gestuurd.

Wanneer de upgrade in Nederland verschijnt is niet bekend.

Facebook test app voor gratis mobiel internet

Facebook test in Peru een nieuwe app met de naam Discover. Met bepaalde beperkingen kunnen gebruikers dan gratis het internet op. Iedere gebruiker krijgt dagelijks zo'n 10 á 20 MB data gratis beschikbaar. Sites worden via Discover gestript van elementen die veel data kosten. Zo worden geen video's geladen. De verwachting is dat andere landen binnenkort volgen.

maandag 11 mei 2020

Xiaomi brengt update uit voor zijn browsers

Xiaomi heeft via de Google Play Store updates uitgebracht voor zijn Mi Browser, Mi Browser Pro en Mint Browser. Belangrijkste verandering is dat gebruikers het verzamelen van (persoonlijke) data in de incognitomodus kunnen uitzetten.

Het Chinese bedrijf reageert daarmee op een artikel in Forbes over de wijze waarop Xiaomi data verzamelde.

Velvet-smartphone met stylusondersteuning


LG heeft heeft Zuid-Korea de Velvet-smartphone aangekondigd. De smartphone heeft onder meer ondersteuning voor een stylus, net als de duurdere V60 ThinQ.

De telefoon heeft achterop drie camera's. De primaire camera heeft een 48-megapixelsensor, terwijl er ook een camera met ultragroothoeklens is met een 8-megapixelsensor en een dieptesensor.

In Zuid Korea moet de telefoon zo'n 677 euro kosten. Het is niet bekend of en wanneer de smartphone naar Nederland komt.

vrijdag 8 mei 2020

Honor 20 Lite komt opnieuw uit als Honor 20e

Huawei brengt de Honor 20e in Nederland uit voor 179 euro. Het toestel is vrijwel identiek aan de Honor 20 Lite van vorig jaar en kan daardoor nog geleverd worden met Google-diensten.

De Honor 20e beschikt over een 6,21 inch-lcd met een resolutie van 2340x1080 pixels. In het scherm zit een druppelvormige inkeping voor de frontcamera.

Eerder deze maand werd in China al de Honor 30-serie aangekondigd.

Google introduceert Nest Wifi-routers in Nederland en België

Google gaat zijn Nest Wifi-routers ook in Nederland en België beschikbaar stellen. De combinatie van router en toegangspunt gaat 259 euro kosten. Het toegangspunt heeft een geïntegreerde speaker en microfoon voor de Google Assistent.

Nest Wifi is eigenlijk een zogeheten meshsysteem dat eenvoudig uit te breiden is met extra toegangspunten.

Een losse Nest Router kost 159 euro en een los toegangspunt 139 euro. Google verkoopt ze ook gebundeld voor 259 euro.

donderdag 7 mei 2020

Veel Oppo-smartphones krijgen upgrade naar Android 10

Vanaf juni krijgen de meeste telefoons van Oppo een upgrade naar ColorOS 7, Oppo's besturingssysteem op basis van Android 10.

Het gaat om toestellen die allemaal in de afgelopen twee jaar zijn uitgekomen. Het oudste toestel op de lijst is de R15 Pro, uit juli 2018.

Ook Oppo's goedkopere telefoons uit de A-serie staan op de lijst.

Xiaomi kondigt Mi Note 10 Lite-telefoon aan

Xiaomi heeft de Mi Note 10 Lite-smartphone aangekondigd, een goedkopere versie van zijn camerasmartphone Mi Note 10.

De Lite-versie heeft geen 108-megapixelcamera, maar wel een accu met hoge capaciteit, namelijk 5260mAh.

De Mi Note 10 Lite komt binnenkort uit voor een prijs vanaf 349 euro.

Orange Belgium biedt 4GB extra data aan

Orange Belgium blijft zijn klanten helpen om door deze uitdagende tijden te navigeren. Om tegemoet te komen aan de behoeften van zijn klanten tijdens de zogenoemde progressieve exit van de lockdown, biedt het bedrijf 4GB mobiele data gratis aan al zijn particuliere klanten.

Door het ingaan van de quarantaine voor het hele land medio maart is het internetgebruik onder Belgische klanten sterk toegenomen. Omdat bedrijven steeds meer afhankelijk zijn van thuiswerk en klanten steeds vaker verbinding maken met hun familie en vrienden door middel van chatten en (video)bellen, blijft de behoefte aan een betrouwbaar netwerk en een overvloed aan mobiele data toenemen.

Eenmaal geactiveerd door de klant, is het 4GB-cadeau 31 dagen geldig. Klanten kunnen kiezen voor een alternatief cadeau als ze de extra mobiele data niet nodig hebben. 

woensdag 6 mei 2020

Nieuwe Microsoft Surface Go 2 en Surface Books


Microsoft kondigt nieuwe Surface Book 3-convertibles aan. Deze zijn beschikbaar in 13,5 en 15 inch.

Ook verschijnt de Surface Go 2 uit. De tablet heeft een 10,5 inch-scherm met een resolutie van 1920x1280 pixels.

De Surface Go 2 draait op Windows 10 Home in S-modus en is ook te gebruiken met de Surface Pen.

Ook introduceert Microsoft de Surface Dock 2, een dock dat magnetisch verbonden kan worden, en de USB-C Travel Hub. De hub kost 110 euro en komt op 26 mei uit.

'HTC werkt aan Desire 20 Pro-smartphone'

HTC lonkt weer naar de smartphonemarkt en zou een nieuwe smartphone, genaamd de Desire 20 Pro, aan het voorbereiden zijn.

De Desire-serie omvat goedkopere toestellen.

Het nieuwe toestel draait op Android 10 met 6GB RAM. De prestaties komen in de buurt van de Pixel 3a XL.

HTC was ooit prominent aanwezig op de smartphonemarkt, maar verloor steeds meer marktaandeel aan concurrenten.

Fairphone 3 met Google-vrij besturingssysteem

De duurzame Fairphone 3-smartphone wordt nu ook verkocht in combinatie met een Google-vrij besturingssysteem

Het gaat nog steeds om Android, maar daaruit is alle code verwijderd die persoonlijke data zonder toestemming naar servers stuurt.

Fairphone onthulde zijn nieuwe toestel afgelopen zomer.

dinsdag 5 mei 2020

Op 25 mei uitspraak in zaak van Stop5GNL tegen de staat

De Rechtbank Den Haag doet maandag 25 mei uitspraak in de zaak die Stichting Stop5GNL voert tegen de Nederlandse staat.

De Stichting Stop5GNL wil de uitrol van 5G-netwerken in Nederland stopzetten. De staat zou niet kunnen aantonen dat er geen reële en ernstige gezondheidsrisico's bestaan met 5G.

Het verweer van de staat zegt dat het advies van de Gezondheidsraad in juli zal worden opgevolgd, ook als daar uitkomt dat er meer onderzoek moet worden gedaan.

maandag 4 mei 2020

Apple vernieuwt MacBook Pro

Apple introduceert vandaag de vernieuwde 13-inch MacBook Pro met het nieuwe Magic Keyboard die sinds maart op de nieuwe MacBook Air zit. Verder zijn alle standaardconfiguraties uit deze serie nu uitgerust met de dubbele hoeveelheid opslag.

De nieuwe modellen hebben een processor van de tiende generatie die de grafische prestaties volgens Apple tot 80 procent sneller maakt. Sommige configuraties hebben daarnaast standaard 16 GB sneller 3733-MHz geheugen.

Als je hiervoor een 13-inch MacBook Pro met een dual-coreprocessor had, profiteer je van 2,8 keer betere prestaties.

Dankzij de nieuwe grafische processor kun je nu ook een Pro Display XDR aansluiten en de volledige 6K-resolutie benutten.

Een aantal modellen bevat nu standaard 16 GB sneller 3733-MHz geheugen, en je kunt nu voor het eerst een 13-inch Mac-notebook met 32 GB geheugen bestellen.

De nieuwe 13-inch MacBook Pro is vanaf vandaag te bestellen en heeft een instapprijs van 1499 euro.

Wifi 6E in aantocht


Binnen nu en enkele maanden wordt Wifi 6E gelanceerd. Dan wordt een deel van het 6GHz-spectrum opengegooid voor gebruik zonder licentie.

Het nieuwe spectrum zorgt voor een verviervoudiging van de frequentieruimte. Dat betekent: meer bandbreedte en minder interferentie.

Uiteraard alleen als de apparaten Wifi 6E ondersteunen.

KPN en T-Mobile gaan niet 5G aanbieden op 4G-frequenties

T-Mobile en KPN gaan in Nederland geen 5G aanbieden op 4G-frequenties zoals Vodafone dat heeft gedaan. Dat zeggen beide providers in een reactie op vragen van Tweakers.

T-Mobile ziet meer in een toegewijde band voor 5G, die de kwaliteit van 4G niet kan aantasten.

De techniek van Vodafone, dynamic spectrum sharing, houdt in dat als het netwerk contact krijgt met een 5G smartphone, een klein deel van de hele band vrij wordt gemaakt voor communicatie via 5G.

De technologie levert hooguit een snelheidswinst op van 10 procent.

vrijdag 1 mei 2020

T-Mobile blieft geen 5G op huidige 4G-frequenties

T-Mobile gaat in Nederland geen 5G aanbieden op 4G-frequenties zoals Vodafone dat heeft gedaan. Dat zegt de provider in een reactie op vragen van Tweakers.

T-Mobile ziet meer in een toegewijde band voor 5G, die de kwaliteit van 4G niet kan aantasten.

De techniek van Vodafone, dynamic spectrum sharing, houdt in dat als het netwerk contact krijgt met een 5G smartphone, een klein deel van de hele band vrij wordt gemaakt voor communicatie via 5G.

De technologie levert hooguit een snelheidswinst op van 10 procent.

Ook 5G in midrange toestellen Samsung

Samsung zal ook midrange-smartphones  dit jaar voorzien van 5G-ondersteuning. Ook komt er nog een vouwbare smartphone aan en werkt de fabrikant naar eigen zeggen aan nieuwe Note-telefoons.

De 5G ondersteuning wordt verwacht in duurdere modellen van de A-serie. Vorig jaar kwam de A90 al uit in een 5G-variant.

De telefoons zullen grote schermen hebben, meerdere camera's, frontcamera's met hoge resoluties en accu met hoge capaciteit.