dinsdag 28 februari 2017

ZTE introduceert Blade V8 Mini met dubbele camera

ZTE heeft op het Mobile World Congress de Blade V8 Mini en Blade V8 Lite aangekondigd. De ZTE Blade V8 Mini heeft mindere specificaties dan de in januari aangekondigde Blade V8, maar wel is er een dubbele camera. De Lite-variant van de Blade V8 moet de dubbele camera missen: er zijn een 8-megapixelcamera en een 5-megapixelfrontvariant aanwezig. 

Nederlanders zoeken online naar nieuw mobiel aanbod

75 procent van de Nederlanders heeft bij het oriënteren op  een nieuwe mobiele aanbieder (mede) informatie gezocht via websites. Slechts 31 procent van de Nederlanders die dacht aan overstappen op een andere mobiele aanbieder, heeft zich hiervoor in een winkel georiënteerd. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in december 2016 op basis van diens Consumer Panel. 

44 procent van de consumenten gaf aan (mede) gebruik gemaakt te hebben van de website van een telecomaanbieder om zich te oriënteren , 31 procent keek op een website van een onafhankelijke aanbieder. Bij fysieke winkels ging het in 21 procent van de gevallen om een winkel van een telecomaanbieder, terwijl het bij 10 procent ging om een onafhankelijke keten. Dit laatste percentage zal mogelijk verder dalen, nu de Phone House faillissement heeft aangevraagd (exclusief de 74 franchisenemers). Daarnaast heeft 7 procent van de Nederlanders telefonisch contact gehad met een telecomaanbieder.

Robuuste hybride tablet voor buiten

In navolging van de Archos 50 Saphir smartphone, onthult Archos de 101 Saphir tablet. Deze verstevigde 2-in-1 tablet met toetsenbord heeft Android 7.0 Nougat als besturingssysteem.

De Saphir is vooral bedoeld voor buitengebruik. Het apparaat is spatwaterdicht en is ook bestand tegen stof en vuil.

De tablet heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Mediatek 1,3GHz quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB intern opslaggeheugen en een GPS-module voor locatiebepaling. Twee luidsprekers, Bluetooth, Wifi en microSD-kaartlezer zijn ook aanwezig.

maandag 27 februari 2017

De eerste smartphone met interactieve LED-cover

TCL Communication introduceert de Alcatel A5 LED tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Deze smartphone heeft een interactieve LED-cover

Via diverse functies kun je met de A5 LED verschillende LED-lichtshows instellen en zelf bepalen hoe je je persoonlijkheid op je telefoon wilt belichten

Stel verschillende lichtshows in voor notificaties van inkomende gesprekken, berichten, alarmen en social media alerts. Gebruik Color Catcher voor het maken van LED-cover-thema’s en -patronen, zodat je elke dag een frisse look hebt.

De A5 LED is vanaf juni 2017 beschikbaar in Europa voor 199 euro. Het toestel wordt geleverd met een Metallic Black LED back cover en een extra Metallic Black, of een Metallic Silver back cover.

Eerste 4K HDR scherm ooit in een smartphone

Sony Mobile introduceert vandaag de Xperia XZ Premium en hiermee ook de allereerste smartphone met een 4K HDR scherm. Daarnaast heeft de Xperia XZ Premium de nieuwe Motion Eye camera, in een premium waterbestendig design.

Het 4K HDR (High Dynamic Range, 2160 x 3840) technologie in het 5,5 inch scherm komt van de BRAVIA TV’s van Sony. Niet alleen is het mogelijk om zelf in 4K video op te nemen of 4K content te ‘casten’ naar een 4K TV, ook video’s en foto’s worden in 4K afgespeeld.

Predictive Capture geeft je de mogelijkheid om een foto te kiezen voordat je er één hebt genomen. Zo vind je de juiste foto terug in een selectie van vier beelden die één seconde voordat je op de knop drukte zijn gemaakt.

De Xperia XZ Premium is eind voorjaar 2017 verkrijgbaar in de kleuren Luminous Chrome en Deepsea Black voor een verkoopadviesprijs van 749 euro.

Sony lanceert midrange Xperia XA1 en XA1 Ultra

Sony Mobile onthulde vandaag twee mid-range modellen, de Xperia XA1 en de Xperia XA1 Ultra, met een 6 inch scherm. De XA1 en XA1 Ultra hebben een randloos design. Beide toestellen beschikken over camera's die volgens Sony octa-core processors waardig zijn.

De 8 megapixel frontcamera van de Xperia XA1 heeft een 23 mm groothoeklens en de XA1 Ultra heeft een 16 megapixel frontcamera met Optical Image Stabilizer om de effecten van trillende handen weg te nemen en om selfies bij weinig licht te verbeteren. De Smart Selfie Flash geeft je gezicht bovendien een natuurlijke belichting.

Qnovo Adpative Charging volgt de gezondheid van de batterij en past de laadsterkte aan om schade te voorkomen en om de levensduur van de batterij te verlengen. Sony’s Smart Cleaner beheert de prestaties en het geheugen van je toestel door de cache te legen en ongebruikte apps automatisch te verwijderen.

De Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra worden in het voorjaar van 2017 uitgebracht met Android N en zijn verkrijgbaar in de kleuren; White, Back, Gold en Pink[1]. De Xperia XA1 heeft een verkoopadviesprijs van 279 euro en voor de Xperia XA1 Ultra heeft een verkoopadviesprijs van 379 euro.

Chrome krijgt ondersteuning voor Touch Bar op MacBook Pro

De browser Chrome 58 krijgt ondersteuning ingebouwd voor de Touch Bar op de MacBook Pro. Gebruikers kunnen een nieuwe tab openen of de URL-balk selecteren. De ondersteuning voor de Touch Bar zit momenteel in de Canary-build van Chrome 58 voor macOS. Pas over enkele maanden wordt de stabiele release verwacht.

zondag 26 februari 2017

Samsung lanceert Galaxy Tab S3 tablet

Samsung heeft in Barcelona de Galaxy Tab S3 tablet aangekondigd. De tablet is met een 9,7 inch Super AMOLED display en quad speakers volgens Samsung perfect voor het kijken van films en het spelen van games.

De Tab S3 ondersteunt onder meer HDR (High Dynamic Range) Video Content. Dat zorgt voor realistische kleuren en levendige digitale content.

De Tab S3 heeft verder een 13-megapixel achtercamera met autofocus en een 5-megapixel camera aan de voorkant. De tablet heeft fast-charge met tot 12 uur video playback en het geheugen is eenvoudig uit te breiden. Ook ondersteunt de tablet het gebruik van Pogo keyboards.

Dankzij 4K video playback is het kijken van films volgens Samsung een bioscoopachtige ervaring. Ook is de Galaxy Tab S3 de eerste Samsung tablet met quad-stereo speakers, waarbij AKG van Harman zorgt voor de techniek. n van HDR-video’s eenvoudig.

De Galaxy Tab S3 is verder geoptimaliseerd voor het spelen van games.

De Galaxy Tab S3 is vanaf begin april verkrijgbaar in Nederland, maar vanaf 27 februari vooruit te bestellen via de website van Samsung. De verkoopadviesprijs bedraagt 679 euro voor de Wifi-versie en 769 euro voor de versie met 4G.

Nokia terug met drie smartphones

HMD Global introduceerde vandaag in Barcelona een nieuwe generatie Nokia-smartphones. Het portfolio – bestaande uit drie nieuwe smartphones – zet volgens het bedrijf zelf een ‘standaard voor design, kwaliteit en gebruikerservaring’.

De nieuwe Nokia-serie bestaat uit:

Nokia 6, met 5,5 inch full-HD-scherm, en een strakke aluminium unibody gemaakt uit één blok van 6000-series aluminium. Het toestel is verkrijgbaar in vier kleuren Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De adviesprijs ligt rond 229 euro.

Nokia 6 Arte Black Limited Edition. Deze speciale versie combineert de beste eigenschappen van de Nokia 6-serie in een zwart hoogglans ontwerp (ook 299 euro).

Nokia 5, een slanke en compacte smartphone die draait op een Qualcomm Snapdragon 430-chipset en de QualcommAdreno 505-grafische processor. De Nokia 5 is verkrijgbaar in vier kleuren – Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De adviesprijs is 189 euro.

Nokia 3. Ook hier is de aluminium behuizing gemaakt uit één stuk aluminium en gaat over in een 5 inch Corning Gorilla Glass-scherm. De smartphone beschikt over twee camera’s (voor en achter). Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Silver White, Matte Black, Tempered Blue en Copper White. De retail adviesprijs van het toestel is 139 euro.

Alle nieuwe Nokia-smartphones draaien op Android Nougat. Daarnaast beschikt de serie ook over Google Assistant.

Naast nieuwe smartphones, zal ook het wereldberoemde spel Snake zich weer een weg banen naar ieders hart met een nieuwe Snake-versie die beschikbaar is via Messenger, dat onderdeel uitmaakt van het Instant Games-platform van Facebook. Deze Snake-versie is ontworpen om samen met vrienden te spelen wat ‘m nog leuker maakt dan de eerste versie.



Lenovo met Moto G5 en Moto G5 Plus

Lenovo kondigt, via dochteronderneming Motorola Mobility, de nieuwste generatie Moto G aan, de Moto G5 en de Moto G5 Plus.

De nieuwe Moto G5 is voorzien van een metalen design dat beschikbaar is in de kleuren Lunar Grey en Fine Gold. Ook zijn een vingerafdruklezer en een 13MP camera met fasedetectie voor een snellere scherpstelling van foto’s aanwezig. De 10W snellader laadt de Moto G5 op in slechts enkele minuten.

De Moto G Plus biedt uiteraard meer, zoals een geavanceerde 12MP camera, de eerste Moto G Plus met Dual Autofocus Pixels. Die stelt in een oogwenk het doelwit scherp. Dankzij een groot f/1.7 diafragma en grotere pixels wordt er meer licht doorgelaten, waardoor het ook mogelijk is om goede foto’s in het donker te maken.

De Moto G5 Plus heeft een 3000 mAh all-day batterij en bijhorende TurboPower snellader die zorgt voor een batterijduur van 6 uur in slechts 15 minuten.

In Nederland is de Moto G5 (3GB) met dual sim beschikbaar in maart vanaf 199 euro. Ook de Moto G5 Plus is er met dual sim vanaf 279 euro per mid-lente.

Huawei P10 (Plus) onthuld

Een grote verrassing was het niet meer. Huawei heeft op MWC de langverwachte Huawei P10 (Plus) uit de doeken gedaan en daar wisten we al veel over: vergelijkbaar met de Huawei P9, maar dan met een iets groter scherm. Wederom met metalen behuizing, dubbele camera achterop en relatief grote randen rond het scherm.

De P10 is uitgerust met een 5,1 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De P10 Plus heeft een scherm van 5,5 inch, met een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook is de accu is wat groter (3750 mAh in plaats van 3200 mAh).

De P10 draait op de Kirin 960, de snelste chip die Huawei ooit gebouwd heeft.

De Huawei P10 is al vanaf 24 maart in Nederland te koop. De adviesprijs van het toestel bedraagt 599 euro, met niet minder dan acht kleuren.

De Huawei P10 Plus wordt op 10 april verwacht en kost 749 euro.

Daarnaast werd de Huawei Watch 2 gelanceerd, zijn eerste smartwatch met Android Wear 2.0.

LG G6 met multitask scherm

LG heeft in de voorbije weken al duidelijk gemaakt wat het vandaag zou presenteren: de LG G6.

Bijzonder is het FullVision-scherm: 5,7 inch groot en een opvallende beeldverhouding van 18 bij 9, net wat breder dan bij de meeste smartphones.

Een van de voordelen: multitasken. Splits je het scherm in tweeën dan houd je twee vierkantjes over. Onder meer wordt Netflix-content beschikbaar gemaakt voor het speciale scherm van de G6.

De G6 is verder voorzien van een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Ook de Google Assistent, Google’s stemgestuurde assistent, zit ingebouwd in de smartphone. Het is na de Google Pixel de eerste smartphone met het stemhulpje.

Het toestel is gemaakt van aluminium en glas en wordt geleverd in wit, platinum en zwart. Het is nog niet duidelijk wanneer de LG G6 in de Benelux wordt uitgebracht en wat het toestel gaat kosten.

Belangrijkste technische specificaties

Chipset: Qualcomm Snapdragon 821 Processor
Display: 5,7-inch 18:9 QHD+ FullVision
Display (2880 x 1440 / 564ppi)
Geheugen: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB of 64GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (tot 2TB)
Camera:
Voor: 5MP groothoek (F2.2 / 100°)
Achter: 13MP groothoek (F2.4 / 125°) / 13MP standaard OIS 2.0 (F1.8 / 71°)
Batterij: 3.300mAh (ingebouwd)
OS: Android 7.0 Nougat
Afmetingen: 148,9 x 71,9 x 7,9mm
Gewicht: 163gram
Netwerk: LTE-A 3 Band CA
Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatible)
Kleuren: Ice Platinum / Mystic White / Astro Black
Overige kenmerken: Water- en stofdicht / vingerprintscanner / UX 6.0 / Dolby Vision™ / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0

zaterdag 25 februari 2017

BlackBerry KEYone lekt voortijdig uit

Fabrikant TCL lanceert voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona zijn smartphone BlackBerry KEYone. Inclusief fysiek toetsenbord en dezelfde camera als die waarover de Google Pixel-telefoons kunnen beschikken. De spatiebalk bevat bovendien een vingerafdrukscanner.

De presentatie is vanavond, maar per abuis waren al gegevens uitgelekt.

De telefoon heeft onder meer een 4,5 inch scherm met een resolutie van 1620x1080 pixels. In de behuizing zit een accu met een capaciteit van 3505mAh.

De telefoon, die dit voorjaar uitkomt, heeft net als Pixel de Android 7.1 Nougat aan boord.

BlackBerry maakt zelf geen telefoons meer. Ze worden nog wel in licentie vervaardigd.



vrijdag 24 februari 2017

ZenFone 3 nu ook in Nederland

De geruchten gingen al, maar nu heeft Asus het ook bevestigd: het bedrijf gaat drie varianten van de ZenFone 3-smartphone in Nederland verkopen. De ZenFone 3, Go en 3 Max zijn meteen beschikbaar.

De ZenFone 3 is met 400 euro de duurste van de drie telefoons. Die heeft een 5,5 inch-scherm met full-hd-resolutie, 4 GB RAM-geheugen en twee simkaartslots. Een model van 50 euro minder heeft een 5,2 inch-scherm en 3 GB RAM. De 150 euro kostende ZenFone Go is het budgetmodel in de reeks.

Dit voorjaar volgt de Zenfone AR, een telefoon met ondersteuning voor Google Tango (augmented reality).

Asus zal zijn smartphones vooralsnog alleen verkopen retailers Bol.com, MediaMarkt en Coolblue.

iOS 10 nu op 8 van de 10 iOS-apparaten

Vijf maanden na de release in september 2016 draait iOS 10 op acht van de tien Apple-apparaten. Op 20 februari stond iOS 10 op 79 procent van alle iPhones, iPads en iPods. De volgende release hakt er vermoedelijk meer in. iOS 11 wordt waarschijnlijk helemaal 64-bits. De iPhone 5, iPhone 5c en iPad vierde generatie zijn uitgerust met een 32-bits A6-chip en zullen daarom op iOS 10 blijven.

Huawei lanceert in China de Honor V9

Huawei heeft in China de Honor V9 gepresenteerd. Naast een 4000mAh-accu in een behuizing die net geen 7mm dik is, heeft het toestel een dubbele camera die in staat is om 3D-modellen te maken. De frontcamera heeft een maximale resolutie van 8 megapixels en een f/2.0-lens. De Android-telefoon gaat volgende week in de verkoop in China voor omgerekend 360 euro.

donderdag 23 februari 2017

Windows-tablet Samsung op komst

Samsung werkt aan een Windows-tablet met een scherm van 10,6 inch. Dat valt af te leiden uit een FCC-keuring van het apparaat. Als de bezels aan alle kanten ongeveer gelijk zijn, duidt dat op een scherm met een beeldverhouding van 3:2. Of de tablet zondag al gelanceerd wordt op de telecombeurs Mobile World Congress is zeer de vraag.

Veilige router Keezel met kinderziektes

Na een succesvolle crowdfundingcampagne, waarmee de Nederlandse bedenkers 325.000 dollar ophaalden, is Wifi router Keezel nu voor iedereen te koop. Keezel verbindt met openbare hotspots en laat je via zijn eigen netwerk veilig internetten. De Keezel beveiligt de internetverbinding door het gebruik van een VPN-verbinding. Volgens Bright vertoont Keezel kinderziekten: hier en daar heeft de router moeite om met een Wifi-netwerk te verbinden of valt de verbinding weg. Dat gebeurt echter maar incidenteel.

LG G6 krijgt dubbele camera

De LG G6 wordt net als zijn voorganger voorzien van een dubbele camera achterop. Net als op de LG G5 vind je achterop twee dubbele lenzen van 13 megapixel. De ene lens is voor gewone foto’s, de ander heeft een extra brede kijkhoek van 125 graden.

De selfiecamera voorop krijgt ook een bredere kijkhoek, al gaat die niet verder dan 100 graden. De camera-app beschikt over een panoramodus van 360 graden en een speciale ‘food mode’. Deze verhoogt de kleurverzadiging.

woensdag 22 februari 2017

MacBook Pro heeft problemen met toetsenbord


Na problemen met de batterijduur en klachten over grafische problemen op de nieuwste MacBook Pro, zijn er nu weer meldingen over het toetsenbord. De klachten lopen nogal uiteen: Herhalende toetsen, knoppen die niet reageren of toetsen die een gek geluid maken.

LineageOS al ruim half miljoen keer geïnstalleerd

LineageOS, de opvolger van Android variant CyanogenMod, blijkt het goed te doen, want het aantal actieve installaties zit al boven een half miljoen. Eind vorig jaar liet Cyanogen weten te stoppen. CyanogenMod werd echter door ontwikkelaars voortgezet als LineageOS. India en China staan bovenaan als het gaat om aantallen installaties. Daar achter volgen de Verenigde Staten en Duitsland.

Wifi op De Rietmeen

De voormalige gemeentewerf verandert steeds meer in de ontmoetingsplek die vrijwilligers uit de omgeving van De Rietmeen een jaar geleden voor ogen hadden. Naast een vlindertuin, moestuin, natuurspeeltuin en kerstbomenhotel wordt er komend voorjaar een verkeerstuin gerealiseerd voor jong en oud. CAI Harderwijk en Matrix IT waren bereid om de handen inéén te slaan om belangeloos een internetvoorziening en abonnement te schenken.

dinsdag 21 februari 2017

Archos gaat tablets verkopen onder merknaam Kodak

Kodak heeft gaat samen met Archos tablets uitbrengen onder de merknaam Kodak. Die komen voor de zomer van 2017 op de markt in heel Europa. Archos heeft tot nu toe vooral tablets ontwikkeld in het budgetsegment. Op de tablet zal een camera van acht megapixel aanwezig zijn, 3G- en 'voorgeïnstalleerde applicaties voor foto en video enthousiastelingen'.

Wi-Fi 802.11ax haalt 4,8 Gb/s

Er staat een nieuwe, snellere Wifi standaard aan te komen: Wifi 802.11ax, met een snelheid van maximaal 4,8 Gb/s. Wifi 802.11ax is wat anders dan 802.11ah of 802.11ad. In tegenstelling tot de twee genoemde standaarden, werkt Wi-Fi 802.11ax op de traditionele 2,4 en 5GHz banden. Deze worden gecombineerd voor meer snelheid. De belangrijkste focus is echter niet de snelheid, maar het aantal apparaten dat tegelijk aangestuurd kan worden.

maandag 20 februari 2017

'Rode iPhone 7 en 128GB iPhone SE’

Naast de nieuwe iPad Pro-lineup, zou Apple volgende maand een rode versie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus willen lanceren, een iPhone SE met 128GB aan opslag en nieuwe bandjes voor de Apple Watch. Tenminste, dat beweert de Japanse site Macotakara, en die zat er vaker naast. Of hiervoor een heel evenement wordt opgetuigd lijkt niet erg waarschijnlijk.

Nederlander tevreden over tablet

85 procent van de Nederlanders is tevreden tot zeer tevreden over hun tablet.  Dat is behoorlijk minder dan vier jaar geleden, toen nog 97 procent van de Nederlanders (zeer) tevreden was over hun tablet. Na 2013 is er een flinke daling ingezet, de afgelopen jaren schommelde de tevredenheid rond de 85-88 procent, aldus cijfers van marktonderzoeksbureau Telecompaper. 

Niet alleen de tevredenheid stagneert. In Nederland is volgens cijfers van Telecompaper ook de tablet-penetratie onder consumenten na jaren van groei aan het stagneren. Tussen het derde kwartaal van 2014 en dat van 2015 was er nog sprake van een flinke stijging in penetratie - van 58 procent naar 67 procent. Maar tussen het derde kwartaal van 2015 en dat van 2016 (68%) kwam die groei vrijwel tot stilstand.


Het minst te spreken zijn Nederlandse tablet-bezitters over de standby/gebruikstijd van de batterij van hun tablet en over cellulaire connectiviteit (3G of 4G via een simkaart). Slechts 73 procent van de Nederlanders is te spreken over de batterij- en gebruiksduur. Dit percentage is sinds het begin van de meting ervan in januari 2014 op een vrij laag niveau gebleven.

GPD Pocket doet niet onder voor MacBookAir

Ze lijken weer terug te keren, de mini-laptopjes. Zo is via Kickstarter al ruim 200.000 dollar opgehaald voor de GPD Pocket, die met Ubuntu of Windows 10 wordt geleverd. Hij is klein genoeg om in de jaszak op te bergen, maar doet niet onder voor een MacBook Air of Surface 3 qua specs. De GPD Pocket wordt geleverd met 4GB aan werkgeheugen, 128 GB aan opslag en garandeert 12 uur werktijd op een volle batterij.

vrijdag 17 februari 2017

‘Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update deze maand'

Samsung rolt nog deze maand een Android 7.0-update uit voor verschillende smartphones. Onder andere de Galaxy S6 Android 7.0-update. De Turkse tak van het bedrijf claimt dat de Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ eind februari al aan de beurt zijn. De Samsung Galaxy Note 5 is ook al deze maand aan de beurt. De Galaxy J Android 7.0-update wordt vanaf juli uitgerold.

Horecabezoeker wil gratis internet

Consumenten verwachten dat er in de horeca gratis Wifi wordt aangeboden, zo blijkt uit onderzoek van Hughes Europe. De consument zou bovendien langer in de zaak verblijven. Een kanttekening: de bestaande systemen worden vaak als gebruiksonvriendelijk gezien. De klant heeft dus geen zin in een technologie die weinig service oplevert.

donderdag 16 februari 2017

HTC stopt met goedkope smartphones

Smartphonemaker HTC stopt uit de markt voor goedkope smartphones. De markt voor goedkope smartphones - HTC maakte afgelopen jaren goedkopere telefoons in zijn Desire-serie, waaronder de Desire 300, 310 en 320 - is 'ultra-competitief' en uitzicht op winst is er nauwelijks. De fabrikant wil zich richten op zeven modellen. Daarvan zijn de U Play en U Ultra al gepresenteerd.

'Samsung Galaxy S8+ vervangt Edge-variant'

Het formaat van de nieuwe Galaxy S8 gaat mogelijk veranderen. Volgens sommige geruchten komt er alleen maar een Edge-model beschikbaar, terwijl andere geruchten spreken over de komst van een 'reguliere'- en 'Plus'-variant. Er is echter ook sprake van een Galaxy S8+-model met een schermdiagonaal van 6,2-inch. De reguliere versie zou een schermdiagonaal van 5,8-inch hebben.

Moto G5 goedkoper dan voorganger

Van de aanstaande Moto G5 en G5 Plus zijn de adviesprijzen gelekt. Volgens de 'lekker' Roland Quandt krijgt de G5 een aanzienlijk lager prijskaartje dan de G4, namelijk 189 euro, voor 2 GB aan RAM en 16 GB aan opslag. Voor 3 GB aan RAM en 16 GB aan opslag betaal je 209 euro.

woensdag 15 februari 2017

Ouders willen meer grip op smartphone-gedrag jonge kind

Anti-virus software voor mobiele telefoons waarmee het mogelijk is om op afstand apps te deactiveren en sites te blokkeren, is momenteel een verkoophit bij ouders van schoolgaande kinderen. Sim only-provider Youfone meldt sterk stijgende verkoopcijfers sinds begin dit jaar. “Het gaat hard. Van tien naar ongeveer duizend verkopen per maand in relatief korte tijd,” aldus CEO Valentijn Rensing van Youfone.

Parental control software heet de technologie waarmee ouders het online gedrag van hun kinderen kunnen monitoren en toegang tot bepaalde sites en apps eenvoudig kunnen blokkeren.

Onder de naam Yousecure biedt Youfone de anti-virus software pas sinds vorig jaar aan voor Android-toestellen. Dankzij de mogelijkheid van parental control kunnen ouders via een app op hun eigen toestel op elk moment zien waar het toestel van hun kind zich bevindt, welke games ze spelen en welke sites ze bezoeken. Kinderen die de software op hun toestel hebben, krijgen ook boodschappen te zien over veilig internetgedrag en worden beschermd tegen websites en apps met geweldige en/of seksuele content. Voor ouders bestaat ook de mogelijkheid om kinderen een bericht met hoge prioriteit te sturen. Hun toestel blokkeert zolang ze die niet beantwoorden. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen in Nederland hun eerste smartphone krijgen ligt al enkele jaren rond de elf jaar, al stijgt het percentage jongere kinderen snel. Van alle 8-jarigen zou een kwart over een eigen telefoon beschikken.

'Xiaomi werkt aan eigen processor'

Volgens de Wall Street Journal werkt smartphonefabrikant Xiaomi aan een eigen processor, net als onder meer Samsung, Apple en Huawei. Het bedrijf zou meer afstand willen van Qualcomm, op dit moment de voornaamste processorleverancier van het Chinese bedrijf. De chip in kwestie draagt de codenaam Pinecone. Het ligt in de lijn der verwachting dat Xiaomi de chips in eerste instantie alleen voor zijn eigen apparaten zal gebruiken.

Instant Tethering nu officieel beschikbaar

Instant Tethering, de toepassing binnen Android die het makkelijker moet maken om een mobiele dataverbinding te delen, is nu officieel beschikbaar voor Nexus 5X, 6, 6P of een Pixel of Pixel XL. Om als host te dienen, moet een apparaat Android 7.1.1 draaien, de 'ontvanger' Android 6.0. De verbindng wordt automatisch verbroken als hij niet gebruikt wordt.

dinsdag 14 februari 2017

Nokia 3310 komt terug

Nokia lanceert tijdens Mobile World Congress in Barcelona een vernieuwde Nokia 3310. Dat was een van meest iconische mobiele telefoons ooit geproduceerd. In totaal gingen er 126 miljoen 3310's over de toonbank. Hoe de reïncarnatie van de 3310 er uit gat zien blijft een verrassing. De nieuwe 3310 moet zes tientjes gaan kosten.

Apple lid van Wireless Power Consortium

Dat de toekomstige iPhones draadloos worden staat nu wel vast. Apple is onlangs lid geworden van het Wireless Power Consortium dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert. De Japanse site Macotakara beweerde afgelopen weekend nog dat Apple heeft gekozen voor Qi-technologie. Apple voelde in 2012 nog niets voor inductief laden, omdat het maar weinig extra gemak op zou leveren.

Verf laat los bij matzwarte iPhone 7

Als je een matzwarte iPhone 7 hebt, heb je wellicht pech. Er zijn namelijk berichten van gebruikers opgedoken die zeggen dat de zwarte verflaag los begint te raken. De problemen spelen zowel bij mensen met een normale iPhone 7 als met de iPhone 7 Plus, maar het probleem zou vooral bij de grotere modellen optreden. Gevoelige plekken op het toestel bevinden zich rond de speakergaten, op de achterkant rond het Apple-logo en rond de volumeknoppen.

Asus brengt Zenfone-serie naar Nederland

Het lijkt erop dat Asus Android-smartphones in Nederland gaat verkopen. Verschillende toestellen van de fabrikant zijn opgedoken bij webwinkels, zo ontdekte Android Planet. Het zou gaan om de Asus Zenfone 3 Go, Zenfone 3 Max en de Zenfone 3 5,2 en 5,5. Asus Benelux zegt vooralsnog niet te willen reageren. Op 23 februari organiseert Asus een evenement in Amsterdam. Mogelijk wordt dan meer bekend.

maandag 13 februari 2017

Android 7.0 (Nougat) voor Nvidia Shield Tablet beschikbaar

De Nvidia Shield Tablet krijgt een Android 7.0-update en daarmee een stapel nieuwe functies. Nougat zit verpakt in Shield Experience 5.0 voor de tablet, die ook beschikbaar is voor de nieuwere Nvidia Shield Tablet K1. Met Android 7.0 krijgen de gametablets onder meer ondersteuning voor splitscreen. Ook worden meer controllers ondersteund.

Gratis Wifi voor basiskamp Mount Everest

Bergbeklimmers die in de basiskampen van de Mount Everest wachten op de juiste weersomstandigheden, krijgen de beschikking over gratis Wifi. Om de verbinding aan te leggen wordt gebruikgemaakt van glasvezelkabels. Ook wordt de communicatie tijdens natuurlijke rampen en ongelukken verbeterd.

Honderden klanten ontvangen geen tablet van Ziggo

Mensen die zich in september en oktober 2016 hebben aangemeld voor het Ziggo Alles-in-1 pakket kregen als welkomstcadeau een Huawei MediaPad T1 7.0 tablet cadeau ter waarde van 100 euro, of ze konden kiezen voor een korting van vier maanden.

Een groot succes was het echter niet. Zo hebben honderden klanten die gekozen hebben voor een tablet, problemen ervaren met het verkrijgen van het apparaat. Het regende klachten op het forum van Ziggo en op Facebook en Twitter.

In eerste instantie was het niet duidelijk gecommuniceerd dat klanten het tablet niet door de brievenbus krijgen, maar dat zij via de mail een voucher met actiecode ontvangen van de Media Markt. Die voucher kan dan verzilverd worden in de winkel of online.

Dat het flink mis is gegaan geeft Ziggo inmiddels toe. In een verklaring bij Kassa geven ze aan dat de verwerking van de gratis tablets via een speciaal systeem met externe partners liep. Daarom is de verwerking niet in de eigen systemen opgenomen en zijn de vragen niet altijd goed verwerkt. Soms zijn de vouchers helemaal niet aangekomen bij de klanten. Ziggo zegt dat ze vanaf 30 januari het proces heeft aangepast door niet langer de voucher per e-mail te sturen, maar per post. Ook menen zij alle klanten, die de voucher nog niet hebben verzilverd, dezelfde voucher nog eens per post te hebben verstuurd.

vrijdag 10 februari 2017

Slanke zakelijke 2-in-1 laptop

De Toshiba Portégé X20W-D is een zakelijke laptop die ook als tablet is te gebruiken. De magnesium behuizing van de nieuwe Portégé X20W-D is slechts 15,4 mm dik en weegt 1,1 kg. De convertibele laptop wordt geleverd met 7e generatie Intel Core-processor (U-serie) en besturingssysteem is Windows 10 Pro. De batterij biedt maximaal 16 uur werkkracht. De Toshiba Portégé X20W-D 2-in-1 laptop is vanaf februari 2017 beschikbaar.

Criminelen maken site Vodafone na

Criminelen hebben een valse website van Vodafone gelanceerd om de gegevens van klanten van dat bedrijf te bemachtigen. Daarvoor waarschuwt de Fraudehelpdesk.

De makers van de site hopen dat nietsvermoedende bezoekers er hun gegevens achterlaten. Daarmee krijgen ze toegang tot de klantenportaal van Vodafone. Wat ze daar precies mee willen bereiken, is gissen.

donderdag 9 februari 2017

Volgende iPhone duurste ooit

Bronnen van Fast Company beweren dat het jubileumtoestel van Apple de naam iPhone X krijgt of iPhone 8 en dat de prijs boven de 1.000 dollar zal liggen. Dit toestel krijgt een nieuw design en een OLED-scherm.

Verder zou het toestel nieuwe 3D-sensortechnologie van Lumentum bevatten voor gezichtsherkenning, voor betere foto's of voor augmented reality. Het OLED-scherm zal rond de 5,8-inch zijn en loopt over de hele voorkant van de telefoon.

YouTube introduceert livestreamen vanaf je mobiel

YouTube introduceert een volgende stap in livestreamen: livestreamen vanaf je mobiel voor alle YouTubers met minimaal 10.000 abonnees. Honderdduizenden getalenteerde YouTubers kunnen vanaf nu in een handomdraai livestreamen, waarmee ze spontaner dan ooit hun gedachten, levens en creativiteit kunnen delen met de wereld.

Via de YouTube-app kunnen creators livestreamen vanaf hun mobiel waarbij deze video's dezelfde functionaliteit hebben als gewone YouTube-video’s: je kunt ze opzoeken, vinden via aanbevelingen en playlists en beschermen tegen oneigenlijk gebruik. In samenwerking met honderden creators heeft YouTube het livestreamen vanaf je mobiel verbeterd.

Om YouTubers te helpen geld te verdienen met livestreamen, introduceert YouTube ook Super Chat in 20 landen (nog niet in Nederland) en voor kijkers van livestreams in meer dan 40 landen (wel in Nederland). Super Chat is een nieuwe manier voor fans en videomakers om tijdens live streams met elkaar te communiceren. Elke fan krijgt de kans om de aandacht van een livestreamende YouTuber te trekken door speciale chatberichten te kopen met een speciaal kleurtje, die tot vijf uur in het chatscherm blijven plakken. Kijkers kunnen zo wat flair toevoegen aan hun chats en YouTubers kunnen op een nieuwe manier extra inkomsten genereren.

‘Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update deze maand beschikbaar in Nederland’

Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy S7 is mogelijk nog voor het einde van dit kwartaal beschikbaar in Nederland, meldt Android Planet. Samsung gaf de Galaxy S7-update reeds in januari vrij, maar tot nu toe is deze in slechts een handjevol landen beschikbaar. Volgens Samsung Benelux staat de update voor het eerste kwartaal op de planning voor zowel de Samsung Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge.

woensdag 8 februari 2017

Reizen met je mobieltje steeds populairder

Eén op de drie treinreizigers met een e-ticket Enkele reis of Dagretour reist nu met het treinkaartje op zijn mobiele telefoon en dat aantal groeit snel. Tot nu toe maakte NS nauwelijks reclame hiervoor; reizigers zelf hebben deze optie ontdekt en meteen omarmd.

Sinds juni 2016 kan iedereen met een e-ticket reizen door deze (na aankoop) te openen in de NS Reisplanner Xtra-app in plaats van deze te printen. Zowel treinreizigers als NS-medewerkers zijn positief over het mobiele ticket. Reizigers die de eerste keer een mobiel ticket gebruiken, reizen in 85 procent van de gevallen de volgende keer weer mobiel.

Voor NS is de groei van het aantal e-reizigers voldoende aanleiding verder te gaan met het mobiele ticket. Zo kan bij de volgende HEMA-actie (Dagretour 2e klas + koffie of thee voor €17,50) vanaf 13 februari ook met het mobiele ticket worden gereisd. Als dit bevalt bekijkt NS samen met de andere treinvervoerders of het mobiele ticket ook voor andere kaartjes gebruikt kan worden.
Het merendeel van de mobiele tickets wordt momenteel verkocht in de Randstad en qua reisafstand is het mobiele ticket vooral voor korte afstanden populair. Reizigers met een mobiele ticket zijn gemiddeld genomen jonger dan die met een geprint ticket.

Kijk voor meer informatie over reizen met het mobiele ticket op ns.nl. De HEMA-actie is vanaf 13 t/m 26 februari verkrijgbaar via tickets.hema.nl/ en in de meeste HEMA-filialen.

'Google Assistant komt naar de Nexus 5X en Nexus 6P'

De virtuele assistent Google Assistant komt ook naar de Nexus 5X en de Nexus 6P. Het is nog onduidelijk met welke update van Android deze functionaliteit beschikbaar komt, maar vermoedelijk niet met Android 7.1.2. Mogelijk gaat het om Android 7.1.3, Android 7.2, of versie 8.0. Google introduceerde Assistant vorig jaar voor zijn Pixel-smartphones.

Concept iPhone 8 beschikt over een TouchBar

Sommigen blijven dromen, bijvoorbeeld over de nieuwe iPhone 8. Dit concept van Thadeu Brandao lijkt een goede kanshebber: het toestel beschikt over een OLED-scherm met een minimale rand, waarin aan de onderkant een TouchBar zoals die van de MacBook Pro verwerkt is.

dinsdag 7 februari 2017

Mozilla trekt stekker uit Firefox OS

Mozilla zet een punt achter de ontwikkeling van Firefox OS en zet vijftig ontwikkelaars op straat. Firefox OS had een alternatief moeten worden voor Android, met als belangrijkste onderscheid dat het hele systeem op webtechnologie was gebaseerd.

Het OS werd in 2013 gelanceerd, maar vond nauwelijks afnemers. In december 2015 besloot Mozilla om Firefox OS in te zetten voor de internet of things. Panasonic rustte er zijn televisies mee uit. Er volgden nog wat projecten, maar daar is het bij gebleven.

Lenovo introduceert Yoga laptop met Android

Lenovo heeft de Yoga A12 aangekondigd, een 2-in-1-laptop met toetsenbord zonder fysieke knoppen. Er zijn grote verschillen met de eerder geleverde Yoga Book, want de A12 draait alleen op Android, wordt niet met een stylus geleverd en heeft een groter scherm. Het toetsenbord is 360 graden om te klappen en fungeert dan als tablet. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom x5-processor, samen met 32GB werkgeheugen. De accuduur bedraagt rond de 13 uur.