woensdag 31 augustus 2016

Acer lanceert Android-smartphones Liquid Z6 en Z6 Plus

Acer introduceert op de IFA in Berlijn twee nieuwe smartphones in de Liquid-lijn: de Liquid Z6 en Z6 Plus. De Z6 beschikt heeft een 5 inch-scherm met HD-resolutie en de Liquid Z6 Plus een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie. Het topmodel heeft een 64bit-soc met acht kernen, de MT6753-ARM-processor van MediaTek die draait op maximaal 1,5GHz.

AldiTalk de fout in met roamingkosten

Bijna 6000 prepaidklanten van aanbieder AldiTalk betaalden teveel roamingkosten, omdat de provider de nieuwe roamingtarieven nog niet had doorgevoerd. De Consumentenbond trok hierover aan de bel na een melding van een consument.

De afgelopen jaren zijn de kosten voor het bellen en internetten binnen de Europese Unie volgens EU-afspraken verlaagd. Per 30 april 2016 gingen de tarieven verder naar beneden, maar door een technisch probleem voerde Medion, het bedrijf achter AldiTalk, dit niet door. Een oplettende consument kwam hier achter en kreeg uit coulance €7,50 beltegoed, maar Medion paste de tarieven niet aan. Daarop plaatste de gedupeerde een klacht op Klachtenkompas, het online klachtenplatform van de Consumentenbond.

Wifi drie keer sneller door uitvinding MIT

Onderzoekers van MIT hebben een techniek ontwikkeld die Wifi drie keer sneller maakt. MegaMIMO 2.0 maakt gebruik van een processor, een real-time baseband processing system en een transceiver als hardware. Het frequentiebereik van de Wifi-signalen kan daardoor worden afgewisseld binnen het spectrum, waardoor ze elkaar minder storen. Volgens MIT kan de technologie vrij snel worden omgezet in een commerciëel product.

HTC 10 krijgt update naar Android 7.0 in vierde kwartaal

Smartphonefabrikant HTC waardeert zijn topmodel HTC 10 nog dit jaar op naar Android 7.0 Nougat. Ook de HTC One M9 en A9 krijgen een update naar de nieuwste Androidversie, maar wanneer die komt is nog niet duidelijk. Of de toestellen van vorig jaar ook nog worden meegenomen blijft onduidelijk.

dinsdag 30 augustus 2016

Vodafone test Wifi en 4G

Vodafone is maandag begonnen met een publieke test voor bellen over Wifi en 4G. Gebruikers hebben een recent Samsung-toestel nodig om mee te doen aan de test, een Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge of A5. In totaal kunnen driehonderd klanten meedoen. Het signaal gaat vanaf de eigen internetverbinding naar het Vodafone-netwerk om daar het gesprek op te zetten.

MacBooks krijgen snellere USB

Toekomstige Mac-modellen krijgen de veel snellere variant USB 3.1 Gen 2, dat blijkt uit de code van MacOS Sierra. Momenteel beschikken de nieuwste MacBooks nog over USB 3.1 Gen 1, dat in snelheid gelijk is aan USB 3.0, namelijk 5 Gbps. De nieuwe versie zou 10 Gbps moeten kunnen halen.

Android Nougat nu al werkend op een Nexus 5

Android Nougat is helaas niet beschikbaar voor de Nexus 5. Maar een ontwikkelaar heeft de software toch aan de praat gekregen. Volledig werkend is echter wat anders. Zo werken onder andere Bluetooth en de camera niet, maar daar wordt nu aan gewerkt om het te verbeteren.

maandag 29 augustus 2016

Lenovo Yoga Tab 3 Plus mogelijk op IFA

Lenovo introduceert vermoedelijk later deze week op de IFA een nieuwe tablet in de Yoga-reeks, de Yoga Tab 3 Plus. Er wordt gesproken over een 10-inch scherm met een WQXGA-resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Onder de kap zou een Qualcomm Snapdragon 650 SoC op een kloksnelheid van 1,8 GHz schuilgaan. Aan de achterzijde zit  een 13-megapixel camera en de tablet heeft luidsprekers van JBL.

Flikkerend scherm steeds vaker probleem iPhone 6

Reparatiedienst iFixit heeft een probleem geconstateerd met de iPhone 6 (Plus), dat steeds vaker schijnt voor te komen. Het scherm lijkt ‘dood’ of vertoont een grijze flikkering. Ook andere reparatiebedrijven hebben gemerkt dat het probleem zich steeds vaker voordoet bij gebruikers. Het scherm zelf is niet defect, maar iFixit spreekt over een ‘tikkende tijdbom’ en vindt dat Apple een terugroepactie moet organiseren.

Maar enkele Sony smartphones en tablets krijgen Nougat

De Xperia Z3+, die halverwege 2015 verscheen, is het oudste toestel dat een update krijgt voor Android Nougat. Naast de Xperia Z3+ gaan ook de Z4 Tablet, Z5, Z5 Compact en Z5 Premium naar Android 7.0. De Z3-serie die in 2014 verscheen valt buiten daarmee de boot.

vrijdag 26 augustus 2016

Samsung in markt voor opgeknapte toestellen

Ook Samsung stapt naar verluidt in de markt voor opgeknapte gebruikte smarthones. Dat beweert in elk geval Reuters. Het zou in eerste instantie gaan om verkoop in de VS en het thuisland Zuid Korea, of ook de Benelux aan de beurt komt is niet bekend. Apple biedt al veel langer een programma voor opgeknapte toestellen, onder meer voor iPads.

2-in-1-laptops in trek

Steeds meer Europeanen kopen een 2-in-1-laptop, zo blijkt uit cijfers van IDC. Het gaat om laptops waarvan het scherm kan worden losgeklikt, zodat het ook kan worden gebruikt als tablet. De verkoop in het tweede kwartaal lag drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar.

Samsung presenteert derde telefoon met Tizen

Samsung heeft in India zijn derde telefoon met de systeemsoftware Tizen gepresenteerd. Het budgetmodel biedt ondersteuning voor 4G. Het is de derde telefoon met Tizen. Tot nu toe durft Samsung zijn zwaarste toestellen niet met Tizen uit te rusten, die draaien Android, maar dat zou kunnen veranderen.

donderdag 25 augustus 2016

Meer geheugen voor iPhone

De nieuwe iPhone 7 krijgt maximaal 256GB aan opslagruimte. Dat blijkt uit documenten gelekt op Twitter. Uit de gegevens is af te leiden dat de iPhone 7 drie opslagopties krijgt: 32GB, 128GB en 256GB. De huidige iPhone 6S wordt met 16GB, 64GB en 128GB aangeboden. Sommige iPads worden al verkocht met 256GB aan geheugen.

OnePlus X ontvangt voorlopige update naar Android 6.0

Gebruikers moesten lang wachten, maar Android 6.0 Marshmallow is nu eindelijk ook beschikbaar voor de OnePlus X. Het gaat nog wel om een voorlopige versie van de nieuwe software die nog niet helemaal naar behoren werkt. De update kan gedownload worden via de website van de fabrikant.

Kwart van de Nederlanders maakt nooit back-up van de smartphone

Bijna een kwart van de Nederlanders maakt nooit een back-up van de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope in opdracht van internetvergelijk.nl. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat back-ups in de cloud, op de eigen computer en op een externe harde schijf ongeveer even populair zijn. Het lijkt erop dat nog niet iedereen zich bewust is van de zeer waardevolle informatie die we op onze smartphone bewaren.

Multiscope deed in opdracht van internetvergelijk.nl onderzoek naar de wijze waarop Nederlanders back-ups maken van hun smartphone. Hieruit blijkt dat 23,6% nooit een back-up maakt. 39,5% van de mensen maakt een back-up in de cloud, 38,1% maakt de back-up op een externe harde schijf en 36,1% doet dat op een computer, laptop of een tablet. Dit geeft aan dat de methoden om een back-up te maken ongeveer even populair zijn.


woensdag 24 augustus 2016

Popup stores voor Galaxy Note

Samsung opent twee pop-up stores voor zijn nieuwe Galaxy Note7. In de pop-up stores in Amsterdam en Rotterdam kunnen mensen de smartphone ervaren en deze direct bestellen. Twee Virtual Reality ervaringen brengen mensen in beweging, terwijl een speciale Note7-arteist de deelnemers op eigen wijze vereeuwigt met fotografie en tekeningen. De pop-up stores zijn tot en met 11 september 2016 te bezoeken aan de Kalverstraat 101 in Amsterdam en de Beurstraverse 178 in Rotterdam.

De pop-up store aan de Kalverstraat 101 in Amsterdam is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:30 uur, op zaterdag opent de winkel om 10:00 uur. Op maandag en zondag gelden afwijkende openingstijden van 12:00 tot 18:30 uur. Op donderdagavond is de winkel geopend tot 21:00 uur.

De pop-up store aan de Beurstraverse 178 in Rotterdam is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:30 uur, op zaterdag opent de winkel vanaf 10:00 uur. Op maandag en zondag gelden afwijkende openingstijden van 12:00 tot 18:30 uur. Op vrijdagavond is de winkel geopend tot 21:00 uur.

Amsterdam in je broekzak met weCity Premium WiFi Pass

Een Wifi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de App van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft. En de mogelijkheid biedt kaartjes te reserveren en af te rekenen. Om dat te bereiken werken Ziggo en weCity voortaan samen in Amsterdam.

Ziggo investeert fors in de uitbreiding van het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden om zo een volledig dekkend Wifi netwerk te realiseren. Ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) kunnen op die manier, tegen geringe vergoeding, gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo.

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor op de straatkasten van Ziggo een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden. Op deze landingspagina vinden zij lokale informatie waardoor ze makkelijker hun weg kunnen vinden in de stad. En krijgen zij de gelegenheid om kaartjes voor toeristische attracties aan te schaffen of een tafel in een restaurant te reserveren. De App Amsterdam weCity Guide geeft toeristen relevante informatie en advies over hun bezoek aan Amsterdam. Toeristen kunnen de App in een open WiFi omgeving downloaden in de AppStore.

Op wifipass.wecity.amsterdam en in de App van weCity kan de Premium WiFi Pass worden aangeschaft. Deze Premium WiFi Pass biedt klanten toegang tot de meer dan 90.000 Ziggo WiFI spots in heel Amsterdam. Op die manier kunnen zij in heel Amsterdam op een veilige, snelle manier het internet op. David Kat, mede-oprichter van weCity: “De weCity Premium WiFi Pass biedt een snelle verbinding zonder datalimieten. Zo kan men de stad ontdekken zonder zorgen over data roaming kosten”. De WiFi Pass kost €5 voor een dag, €8 voor twee dagen en €10 voor een week.

Apple Stores: nieuwe functietitels, sneller technische hulp

De Apple Stores, die eigenlijk al niet meer zo genoemd mogen worden, ondergaan een grote reorganisatie. Afgelopen weekend waren er bijeenkomsten om het winkelpersoneel op de hoogte te stellen van de veranderingen. Het goede nieuws: je kunt straks makkelijker terecht met een technisch probleem, melden bij de Genius Bar is niet langer nodig.

dinsdag 23 augustus 2016

Lenovo lanceert de vernieuwde Moto E en Moto G Play

Lenovo brengt begin september de vernieuwde Moto E op de markt. Volledig in lijn met andere Moto-modellen en de filosofie van het merk, koppelt het modiaal technologiebedrijf naar eigen zeggen 'premium specificaties en flagship-features aan een scherpe prijszetting'.

De Moto E uitgerust met Android Marshmallow OS en wordt geleverd twee geavanceerde camera’s met autofocus voor de perfecte foto of selfie. De Moto E zal 129 euro kosten en ligt vanaf begin september in de winkel.

De nieuwste generatie Moto E’s volgt kort op de lancering van de iets hoger gepositioneerde Moto G line-up eind mei die nu wordt uitgebreid met de Moto G Play. Ook de Moto G Play komt met een quadcore processor en heeft een batterij van 2800 mAh batterij. De Moto G Play zal 169 euro kosten en zal eveneens vanaf begin september in de winkel liggen.

'Apple bestelt minder iPhones'

Ook Apple heeft blijkbaar geen torenhoge verwachtingen van de nieuwste iPhone, die volgende maand moet uitkomen. Volgens Digitimes heeft Apple dertig procent minder iPhones besteld bij Taiwanese leveranciers dan het jaar ervoor. Apple zou ook om lagere prijzen hebben verzocht, maar daar zouden de leveranciers niet mee hebben ingestemd.

Honor voorziet nieuwe smartphones voorlopig van snelle updates

Huawei gaat minstens twee jaar updates leveren voor zijn toestel Honor. Honor staat bekend om de relatief goedkope smartphones, maar dat heeft ook zijn nadelen. In de regel krijgen de toestellen namelijk maar weinig tot geen ondersteuning. Fabrikanten als Samsung, HTC, Sony en LG werken hun vlaggenschepen vaak redelijk snel bij.

Google brengt Android 7.0 Nougat uit

Zoals verwacht is Google begonnen met het uitrollen van definitieve versie van Android 7.0 Nougat voor de Nexus 6, 9, 5X, 6P, Pixel C en Nexus Player. Daarnaast zal de LG V20 worden voorzien van de nieuwste systeemsoftware. Het kan tot enkele weken duren voordat alle gebruikers de update ontvangen. De Google Nexus 5 en de Nexus 7 uit 2013 krijgen geen update naar Android 7.0.

maandag 22 augustus 2016

Een werkend alternatief voor AirDrop

Noem het een alternatief voor AirDrop: AirMount. Alleen te gebruiken voor iOS en Mac. AirMount onderscheidt mappen voor screenshots, foto's uit de Filmrol, Albums en de 25 laatst toegevoegde foto's. Een map met de naam Drive is bedoeld voor de overige bestanden (PDF en dergelijke). De apps zijn gratis.

38 procent Nederlanders zet dataroaming uit op vakantie

De dalende kosten voor roaming in de EU leiden er niet toe dat Nederlanders vaker op vakantie mobiel internet gebruiken zoals in Nederland. De afgelopen twee jaar steeg zelfs het aantal Nederlanders dat op vakantie dataroaming uitzette. Zette een kwart van de Nederlanders in 2013 de dataroaming uit in het buitenland, in 2015 en 2016 deed 37 respectievelijk 38 procent dit, aldus Telecompaper op basis van zijn Consumer Panel.

Ook het percentage van de Nederlanders dat de mobiele telefoon wel meeneemt maar alleen in geval van nood gebruikt, is gedaald: van 36 procent in 2013 naar 18 procent in 2016. Verder daalt het aantal Nederlanders dat liever een sms verstuurt vanaf het vakantieadres dan dat zij bellen: 17 procent afgelopen juli tegen 22 procent een jaar eerder.

vrijdag 19 augustus 2016

10,5 inch iPad Pro in de maak

Apple zou volgens niet bevestigde berichten een iPad Pro ontwikkelen met 10,5 inch scherm. Die moet volgend jaar op de markt komen.

De 10,5 inch-versie van de iPad Pro zal volgens Kuo geïntroduceerd worden samen met een 12,9 inch model en een lager geprijsde 9,7 inch-iPad Pro. Dat zou inhouden dat er dit jaar geen nieuwe iPads meer verschijnen.

De twee grootste modellen worden mogelijk uitgerust met een A10X-processor.

Oplaadstation voor je iPhone, iPad én Apple Watch

Best handig, deze universele oplader voor iPhone, iPad en Apple Watch. De Evolus 3 isgeschikt is voor elk iDevice. Het oplaadstation bevat ook een Touch4Time-functie. Tik op het oplaadstation en je Apple Watch zal de tijd weergeven.

donderdag 18 augustus 2016

61 procent Nederlanders neemt tablet mee op vakantie

Zes op de tien Nederlanders wil bij de eerstvolgende vakantie hun tablet meenemen. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van haar Consumer Panel in juli 2016. Een jaar eerder wilde nog 66 procent de tablet meenemen, 5 procentpunten meer.

De daling heeft mogelijk te maken met het feit dat smartphones een groter beeldscherm krijgen, waarmee tablets minder onderscheidend worden. Steeds maar smartphones hebben een display van 5,5 inch, soms zelfs 6 inch (phablets). Tablets beginnen bij 7-inch maar er kan vaak niet mee gebeld worden (WiFi-only).

Ook bij de twee populairste merken tablets, Apple en Samsung, is er een duidelijk verschil. iPad-bezitters geven meer redenen op om de tablet mee te nemen. Vooral op het gebied van online weerberichten (28% versus 20% van de consumenten met een tablet van Samsung) en het opzoeken van toeristische informatie (27% vs 20%).

Foto's van Mate 9 gelekt

Van de Mate 9 van Huawei zijn de eerste beelden opgedoken. Die tonen alleen de achterkant van het toestel. De smartphone zou beschikken over een dubbele camera aan de achterkant, al wordt dat uit de foto's niet duidelijk. Wel valt op dat de camera's verticaal zijn geplaatst in plaats van horizontaal. De opvolger van de Mate 8 heeft opnieuw een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner waarmee het toestel snel wordt ontgrendeld.

woensdag 17 augustus 2016

HTC maakt inderdaad volgende Nexus toestellen

Niet dat het als een grote verrassing kwam, maar het is nu ook bevestigd: HTC maakt de twee nieuwe Nexus-toestellen die later dit jaar uitkomen. Dat blijkt uit gegevens die zijn gedeponeerd bij HTC. Helaas wordt er bij de FCC niets gezegd over hardware en zijn er ook geen foto's. Die van de 5 inch Nexus zijn trouwens al uitgelekt.

Ziggo gaat alle nieuwe klanten dual-band Wifi-modem leveren

Ziggo gaat volgens de Consumentenbond nieuwe vast-internetabonnees vanaf 1 september alleen nog dual-band Wifi modems leveren, die zowel op 2,4 als op 5 Ghz werken. De dual band moet interferentie op Wifi-frequenties in het 2,4 GHz-spectrum voorkomen. KPN levert ook al een dual-band Wifi-modem uitlevert.

Smartphone als actiecamera

Zo op het oog een mobieltje als alle andere, maar schijn bedriegt. De DuraForce PRO van Kyocera is volgens de fabrikant ook te gebruiken als actiecamera. Aan de achterkant zitten zelfs twee camera’s. Want naast de waterdichte actiecamera is er ook nog een reguliere camera met een resolutie van 13 megapixels. Een derde frontcamera gaat niet verder dan 5 megapixels.

dinsdag 16 augustus 2016

Samsung onthult binnenkort Galaxy Tab S3

Samsung lanceert volgende maand de derde tablet in de Galaxy Tab S-lijn, en mogelijk is hij kort daarna op de IFA 2016 in Berlijn te bewonderen. Specificaties ontbreken nog maar Samsung spreekt over 'diverse verbeteringen en innovaties'. De voorganger was beschikbaar in twee formaten, 8 en 9,7 inch.

BlackBerry DTEK 50 vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

De BlackBerry DTEK 50, het tweede Android-toestel van de Canadese fabrikant, is sinds enkele dagen beschikbaar in Nederland voor 339 euro. Het is de opvolger van de grotendeels mislukte BlackBerry Priv.

De fabrikant van het toestel is Alcatel. Dit is dan ook duidelijk zichtbaar, want de smartphone lijkt sterk op de Alcatel Idol 4. Naast een 5,2 inch-scherm met een full-HD-resolutie wordt het toestel geleverd met een Snapdragon 617-chip.

Galaxy Note 7 met 6 GB werkgeheugen

De Galaxy Note 7 die standaard is uitgerust met 64 GB opslag en 4 GB werkgeheugen, komt ook beschikbaar met 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen. Er gaan geruchten dat dit model voorlopig alleen in China zal verschijnen voor omgerekende 920 dollar.

maandag 15 augustus 2016

Meer 4G, minder 3G

We gebruiken steeds meer mobiele data. Sinds de ingebruikname van de 4G netwerken begin 2015 is het dataverbruik met ruim een kwart toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van ACM. Het 4G verbruik steeg met ruim 1 miljard MB. Voor het eerst is er minder 3G data verbruikt ten opzicht van het kwartaal daarvoor. Mogelijk wordt deze daling veroorzaakt, doordat meerdere providers aan het einde van 2015 een actie hebben gehad, waarbij het dataverbruik in het vierde kwartaal van 2015 relatief hoog was. In de komende kwartalen wordt duidelijk of het 3G-dataverbruik inderdaad gaat dalen.

HP heeft Windows-convertible in de pijplijn

HP werkt aan een nieuwe 11-inch convertible, oftewel een laptop waarvan het toetsenbord geheel achter het aanraakscherm kan worden opgeborgen. De laptop vormt onderdeel van de goedkope Stream-lijn van HP, en gaat pakweg 250 dollar kosten. HP wil de producten op 7 september gaan onthullen.

Xiaomi met Redmi 4 en Mi Note 2

Xiaomi lanceert binnenkort de smartphones Redmi 4 en Mi Note 2. De Redmi 4 wordt de opvolger van de toestellen in de zogenoemde Redmi 3-serie. Het toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 625 processor in combinatie met 3 GB RAM en 32 GB opslag en gaat iets van 115 euro kosten.

De Mi Note 2 krijgt een 5,7-inch Full HD IPS-scherm krijgen. De prijs bedraagt naar verluidt 411 euro voor 4 GB/64 GB en 445 euro voor 6 GB/128 GB.

vrijdag 12 augustus 2016

Ingrijpende vernieuwing MacBook Pro

De nieuwe 13- en 15-inch MacBook Pro's met Touch ID en een OLED-strook, zouden zich bij Apple reeds in een gevorderde testfase bevinden. De dunnere laptops worden echter nog niet in september verwacht, wanneer Apple in elk geval zijn nieuwe iPhones lanceert. Hoewel dunner, blijft er op zijkant van de unibody-behuizing ruimte voor meerdere poorten, mogelijk allemaal van het type USB-C.

'Bescherming QuadRooster-lek Android al aanwezig'

Google zegt dat het nu al Android apps kan blokkeren die via een hack toegang kunnen krijgen tot gebruikersgegevens, camera en microfoon van Android smartphones. Beveiliger Check Point waarschuwde een dezer dagen voor wat in de wandelgangen QuadRooster is gaan heten, het grootste Android lek sinds Stagefright.

Fast-app van Netflix toont werkelijke snelheid

Er is een beter alternatief voor de oude Speedtest app. Sterker nog: de Fast app snelheidsmeter is minimalistisch, bevat geen reclame en toont veel sneller de uitslag. Netflix heeft er belang bij dat zoveel mogelijk mensen de dienst gebruiken, omdat ze daarmee kunnen zien waar de bottlenecks zitten in internetverbindingen.

donderdag 11 augustus 2016

'Apples App Store naar 5 miljoen apps in 2020’

Apples App Store zal in 2020 niet minder dan 5 miljoen apps herbergen, dubbel zoveel als vandaag de dag. Dat verwacht Sensor Tower op basis van historische data. Gelijk al bij de start van de App Store in 2008 groeide het aantal apps met 5000 per jaar en eind vorig jaar stond de teller op een totaal van 1,75 miljoen. In augustus 2016, ruim een half jaar later, zijn het er maar liefst 2 miljoen.

Eerste vulkaan met Wifi

Masaya, een vulkaan in Nicaragua, wordt de komende weken voorzien van een netwerk van 80 Wifi-sensoren. Overigens niet om toeristen Pokemon te laten spelen, maar om data van sensoren door te geven. De metingen via internet zijn betrouwbaarder dan de huidige methode, die via radiosignalen gaat. De sensoren die in hittebestendige dozen zitten, moeten onder meer gas, temperatuur en luchtdruk gaan meten

Apple patent voor gebogen scherm

Apple lijkt in eerste instantie goed te hebben gekeken naar Samsung’s Galaxy Edge met gebogen randen. Er is namelijk ook een octrooi van Apple aangetroffen met een dergelijk design. Maar Apple heeft het patent al ingediend in mei 2014, een jaar voor dat het eerste (gebogen) Edge-apparaat van Samsung op de markt kwam. Er zijn overigens geen indicaties dat ook de iPhone een gebogen rand krijgt.

woensdag 10 augustus 2016

Gebogen scherm standaard bij Galaxy S serie

Het gebogen scherm van de Galaxy S Edge is zo'n succes gebleken, dat hij wellicht standaard wordt bij alle nog te verschijnen Galaxy toestellen, te beginnen met de S8. Zo wwrd de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note 7 reeds in een enkele variant uitgebracht, namelijk mét gebogen scherm.

HP-rugzak fungeert als oplader

HP lanceert een rugzak met een enorme accu van 22.400 mAh. Met de volle accu zou je een smartphone tien keer kunnen opladen. De tas van canvas heeft ook nog eens geventileerde zakken en een hittesensor die zorgt dat de accu niet te heet wordt. De tas is vanaf 1 oktober te koop voor 200 dollar, maar momenteel alleen nog in de VS.

dinsdag 9 augustus 2016

'Touch ID op MacBook'

Naar verluidt krijgt de nieuwe MacBook Pro TouchID, bekend van de iPhone. Dat zou blijken uit code die in macOS Sierra is aangetroffen. De vingerafdruksensor is niet alleen nuttig om de Mac te ontgrendelen, maar ook handig bij Apple Pay op het web.

Nexus 6 kampt wereldwijd met 4G-problemen

De Nexus 6 heeft moeite om een verbinding te maken met mobiel internet via 4G. Op Reddit geven gebruikers uit een groot aantal landen aan dat ze geen 4G meer kunnen gebruiken. Ook Nederlandse gebruikers zouden zijn getroffen. Google en Motorola zouden inmiddels op de hoogte zijn van het 4G-probleem. 

Gamen meest populaire activiteit van kinderen op tablets

Veertig procent van de ouders met een tablet en kinderen onder de twaalf jaar geeft aan dat hun kinderen de tablet gebruiken om spelletjes op te spelen, zo blijkt uit onderzoek onder van het Telecompaper Consumer Panel. Naast spelletjes spelen zijn ook video’s kijken of streamen (Youtube, Netflix) en het spelen van educatieve spelletjes populair. Beide activiteiten worden door ruim twee op de tien kinderen gedaan. Verder wordt er gesurfd op het internet (16%) en wordt de tablet voor huiswerk gebruikt (12%).

Vijf procent geeft aan dat hun kinderen live tv kijken via de app van de tv-aanbieder. Ook kijkt vijf procent uitgesteld. Het lezen van tijdschriften (2%) of het gebruik van de tablet als e-Reader (3%) wordt bijna niet gedaan door kinderen. Voor het onderzoek zijn ruim 1.300 ouders ondervraagd in het tweede kwartaal van 2016.

maandag 8 augustus 2016

Metro Brussel krijgt gratis Wifi

De metro van Brussel krijgt gratis Wifi. Dat heeft Brussels staatssecretaris voor Informatica, Bianca Debaets, vorige week laten weten. Hallepoort is het eerste station dat aan de beurt is. Het huidige netwerk in de binnenstad telt 4000 bezoekers per week.