woensdag 31 december 2014

Meting via Wifi-gebruik valt slecht in Rotterdam

Wethouder Adriaan Visser (D66) van Rotterdam wil het aantal bezoekers aan de binnenstad gaan meten via het Wifi-gebruik van binnenstadbezoekers. Maar GroenLinks en de VVD voelen daar niets voor. De partijen zijn van mening dat de privacy van bewoners en bezoekers wordt geschonden. GroenLinks en VVD stellen voor om een alternatieve meetmethode te gebruiken die de groei van het aantal binnenstadbezoekers in beeld brengt.

Ook Kodak met Android-smartphones en -tablets

Kodak gaat het toch proberen: het lanceert volgend jaar een Android-smartphone, -tablet en -camera, samen met Bullitt Group. Bullitt Group is  bekend van de robuuste Caterpillar-smartphones en heeft al langer ervaring met het produceren van Android-hardware. De smartphones en tablets krijgen speciale software om foto’s te maken, bewerken en delen. De nieuwe producten worden gelanceerd op de elektronicabeurs CES in Las Vegas.

dinsdag 30 december 2014

Steeds meer details gelekt over Samsung Galaxy S6

Er lekken steeds meer details uit over de Samsung Galaxy S6, die begin 2015 wordt verwacht. Het scherm van 5,5 inch krijgt naar verluidt een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Galaxy S6 wordt verder voorzien van een Snapdragon 801-processor, niet de meest recente en krachtige Snapdragon-chip. Er wordt mogelijk ook voor het eerst geexperimenteerd met kleuren. Een uitgelekte foto toont een behuizing van fluorescerend geel.

Galaxy S6 krijgt groter werkgeheugen

De Galaxy S6, die mogelijk al in januari wordt gelanceerd, krijgt 4GB aan werkgeheugen, vergelijkbaar met de meeste laptops en pc’s. Gemiddeld hebben smartphones 2 of 3GB aan werkgeheugen. De Galaxy S5 heeft bijvoorbeeld 2GB aan werkgeheugen, en de Galaxy Note 4 in totaal 3GB RAM. Voordeel van het grotere geheugen in dat het taken sneller kan uitvoeren, zoals het verwerken van foto’s met een hoge resolutie.

maandag 29 december 2014

Meestal gratis Wifi op Europese vliegvelden

Het aanbod van gratis internet in publieke ruimtes neemt snel toe in Europa. Veel vliegvelden volgen deze trend, zo blijkt uit onderzoek van Vliegveldinfo.nl. Die onderzocht het internetaanbod op 244 luchthavens in 45 Europese landen. De conclusie is duidelijk. Moderne reizigers willen altijd en overal ‘connected’ zijn. Steeds meer vliegvelden voldoen aan deze eis.

In Nederland bieden vier van de vijf vliegvelden gratis internet. Alleen op Groningen Airport Eelde moeten reizigers betalen. Buurlanden Duitsland en België presteren minder sterk. In Duitsland is WiFi op slechts de helft van de vliegvelden gratis. Düsseldorf Airport, populair onder Nederlandse reizigers, biedt sinds 2014 een half uur gratis internet. Het grootste vliegveld van België (Zaventem) 30 minuten. De Belgische luchthavens Antwerpen, Charleroi, Luik en Oostende Brugge stellen teleur.

Luchthavens in Noord-Europa voldoen het best aan de eisen van moderne reizigers. Net als in Nederland beschikken ook bijna alle vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland over gratis WiFi. Van de 33 vliegvelden in het noorden van Europa (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden) bieden er 30 gratis WiFi aan. Keflavik Airport bij Reykjavik, het grootste vliegveld van IJsland, is een van de drie uitzonderingen.

Van de vijf grote landen in Europa blijven Frankrijk en Italië, net als Duitsland, voorlopig achter op Noord-Europa. In Spanje bieden alle vliegvelden gratis WiFi, zij het in alle gevallen slechts een kwartier lang. In buurland Portugal kunnen reizigers een half uur gratis internetten. Armenië, Bosnië en Herzegovina, IJsland, Turkije en Wit-Rusland zijn de enige Europese landen waar gratis internetten op het vliegveld helemaal niet mogelijk is.

4G gebruik neemt snel toe

Snel mobiel surfen - oftewel 4G - wint snel aan populariteit. Dat maakt de site Eensim.nl op uit eigen bezoekersdata. Uit tellingen door de sim-only-vergelijker blijkt dat het aantal sitebezoekers dat naar een sim-only-abonnement met 4G zocht, sinds september met 50 procent is gestegen. Ook providers zelf melden een groei van het aantal 4G-gebruikers. KPN had in april dit jaar al 1 miljoen klanten met 4G. Vodafone en T-Mobile blijven daar nog wat op achter.

Marriott wil persoonlijke hotspots blokkeren

Hotelgroep Marriott wil telecomwaakhond FCC zover zien te krijgen dat het persoonlijke Wifi hotspots mag blokkeren. Marriott vindt dat het blokkeren van eigen Wifi van hotelgasten nodig is om de eigen netwerken te beschermen. Daarnaast bestaat de vrees dat deze hotspots gebruikt kunnen worden om in het hotelnetwerk in te breken. De hotelgroep blokkeerde eerder Wifi via eigen jammers, maar is nu bereid alleen door de FCC goedgekeurde apparatuur te gebruiken.

woensdag 24 december 2014

Samsung sluit flagstore in Londen

Samsung sluit zijn flagstore in een van de grootste winkelcentra van Europa,  de Samsung Experience Store in Westfield Stratford City, aan de rand van Londen. Bezoekers melden dat de winkel, waar de eerste modellen van Galaxy S5 en S5 konden worden gekocht, een dag voor kerst al grotendeels is ontmanteld. Het bedrijf heeft de sluiting inmiddels bevestigd.

Gratis backup van internetdiensten

Met een gratis account van freemiumdienst Revert.io kun je een backup maken van Evernote, Mailchimp, Tumblr en ConstantContact. De backup blijft 30 dagen bewaard. Wie een backup wil voor een langere periode en meer diensten wil toegeven zoals Dropbox, Highrise en Pipeline, betaalt tien dollar per maand. Dan blijft de backup een jaar bestaan. Vokgend jaar komen er nog veel meer diensten bij, zoals Google Drive en Campaign Monitor. De backupruimte gaat dan tot wel 1 terabyte.

Op vier locaties in Utrecht gratis Wifi

Bezoekers kunnen voortaan op vier locaties in Utrecht gratis gebruik maken van Wifi: de Woonboulevard, het Smaragdplein, de Biltstraat en Vleuterweide. Utrecht verschaft deze mogelijkheden zodat ondernemers ervaring kunnen opdoen met digitaal ondernemen. Over een paar weken kunnen bezoekers ook in Utrecht-Oost en de binnenstad gratis internetten. Het gaat om een proefperiode van twee jaar.

dinsdag 23 december 2014

Goede Medion met bovengemiddelde prestaties

Onlangs heeft Medion zijn Medion Lifetab S10333 tablet op de markt gebracht. Die heeft een 10.1-inch Full HD scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Hij draait op een Cortex A9 Quad Core processor met 2GB aan RAM geheugen. Ook zijn een MicroSD, HDMI en MicroUSB2.0 aansluiting aanwezig. Aan de achterzijde vindt men een 5 megapixel camera, met een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De Medion S10333 tablet wordt voor ongeveer 210 euro verkocht.


De tablet heeft nog wel Android 4.4 aan boord, waarbij het niet duidelijk is of Android 5.0 gaat volgen. Verder is een aantal Medion apps voorgeinstalleerd, maar die kun je ook weer verwijderen.

De prestaties van de Medion tablet zijn goed te noemen, zeker boven gemiddeld, en vooral de accuduur is een groot pluspunt, oordeelt Technieuws.

Android 5.0.2 duikt op

De Wifi-versie van de Nexus 7 (2012) krijgt alweer een update: Android 5.0.2. Die is inmiddels op het Android Open Source Project (AOSP) geplaatst, en de factory images zijn eveneens beschikbaar. De verwachting is dat de andere Nexus tablets en smartphones ook worden bijgewerkt. Android 5.0.2 is in elk geval een grotere update dan de 0.1-versie, met verbeteringen rondom de MountService en performBootDexOpt.

maandag 22 december 2014

Nokia gaat weer smartphones maken’

Het heeft er alle schijn van dat het Finse Nokia toch weer smartphones gaat maken, ook al is de totale mobiele afdeling verkocht aan Microsoft. Volgens geruchten zouden de Finnen begin volgend jaar de Nokia C1 op markt willen brengen.

Deze smartphone zou draaien op een Intel processor en Android 5.0 Lollipop. Volgens uitgelekte specificaties zou het toestel zijn uitgerust met een 5 inch scherm, 32 GB aan opslag en een 8 megapixel camera. Nokia levert geen standaard Android mee, maar zet er zijn eigen Z Launcher overheen. De smartphone, die aan de iPhone 5C doet denken, zou begin 2015 al moeten verschijnen.

OnePlus One Mini in de maak?

Eerder dit jaar lanceerde OnePlus de One, een relatief goedkope smartphone met high-end specificaties die tot voorkort alleen op door middel van een invite te bestellen was. Het toestel, dat op een variant van het populaire Cyanogenmod draait, is met een schermdiagonaal van 5,5-inch zeker geen kleintje. Er gaan echter geruchten dat er een kleinere variant op komst is en op een Chinese website doken reeds enkele afbeeldingen van het desbetreffende toestel op.

Wifinity realiseert Wi-Fi in TivoliVredenburg

In juni van dit jaar opende het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht zijn deuren. Wifinity heeft in het hele pand inmiddels een high-capacity Wi-Fi-netwerk gerealiseerd om alle bezoekers te kunnen voorzien van gratis Wi-Fi. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless voor een stabiele verbinding met voldoende capaciteit. Met vijf concertzalen biedt TivoliVredenburg plaats aan 7500 bezoekers. Deze bezoekers willen tijdens concerten hun ervaringen delen via social media en vaak is er op dit soort locaties onvoldoende 3G/4G-dekking om dit te faciliteren.

vrijdag 19 december 2014

iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen niet goed overweg met metaal en magneten



'Een metalen case of een magnetische lens kan interfereren met de optische beeldstabilisator van de iPhone 6 Plus', schrijft Apple zelf op zijn website. Daarnaast zouden magneten ook de NFC-chip van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in de war kunnen sturen. Een magnetische storing kan ervoor zorgen dat de NFC-verbinding mislukt. Voor dat laatste probleem wil Apple vooral Amerikaanse iPhone 6-gebruikers waarschuwen, omdat de NFC-betaaldienst Apple Pay in de VS al actief is.

Honor T1: dunne tablet met 8 inch-scherm voor 130 euro

De Honor T1 kenmerkt zich door zijn lage prijskaartje van 130 euro en relatief bescheiden specs. Zo heeft het 8 inch-scherm een resolutie van 1280 bij 800 pixels en is er een 1,2GHz quadcore-processor aan boord (Qualcomm Snapdragon 400). Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte aanwezig. De opslag is uitbreidbaar tot maximaal 32GB door een micro-sd-kaartje in te voeren. Uit de doos draait de tablet op Android 4.3 (Jelly Bean) met daaroverheen de Emotion UI-skin van Huawei.

donderdag 18 december 2014

Het complete Android 5.0 Lollipop update overzicht

Nu Android 5.0 Lollipop eindelijk officieel is onthuld, ben je vast benieuwd wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt naar deze nieuwe Android-versie. Om het overzichtelijk te houden, hebben we een overzicht gemaakt met daarin alle smartphones en tablets die (bevestigd of niet) de Android Lollipop update ontvangen. Hierbij alle Android-toestellen die de Android Lollipop update zullen ontvangen. Tussen haakjes lees je wanneer de update voor het desbetreffende toestel beschikbaar is.

Mobiele beveiliging grote uitdaging voor 2015

Security-specialist Check Point heeft zijn security-voorspellingen voor het komende jaar gepresenteerd. Het bedrijf wijst op de verwachte toename van mobiele beveiligingsproblemen in 2015. Mobiele beveiligingsproblemen worden steeds groter omdat medewerkers steeds vaker connectie maken met het bedrijfsnetwerknetwerk. Arthur van Uden, country manager Benelux van Check Point: 'De uitdaging van het beveiligen van mobiele apparaten groeit in 2015 veel organisaties boven het hoofd. Het 2014 Check Point Mobile Security Research rapport leert ons dat 42 procent van de geïnterviewde IT managers te maken hebben gehad met een mobiel security-incident dat meer dan 250.000 dollar kostte.'

woensdag 17 december 2014

Tele2 gaat 4G aanbieden vanaf begin 2015

Tele2 gaat 4G aanbieden vanaf het eerste kwartaal van 2015, aldus Telecompaper. De provider zou later vandaag de uitrol van 4G officieel aankondigen. Het 4G-netwerk van Tele2 zal eerst alleen actief zijn in de Randstad. In het eerste kwartaal van 2016 moet het netwerk uiteindelijk landelijk beschikbaar zijn. Tele2 begint al snel met het aanbieden vanaf 4G: op 1 januari 2015 zullen de eerste gebieden worden gedekt. Bestaande abonnees krijgen als eerste toegang.

De vijf beste Android-smartphones voor onder de 200 euro

De gemiddelde prijs van smartphones daalt al tijden en dat zagen ook in 2014 terug: 50 procent van de verkochte smartphones kostte immers minder dan 200 euro. Hoeveel Android krijg je voor die prijs? Wij lichten de 5 beste toestellen uit. Het aanbod goedkope Android-smartphones is in 2014 sterk toegenomen. Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om meer smartphones van onder de 200 euro in hun portfolio op te nemen en ook winkelketens als Hema proberen mee te liften op de populariteit van budgettelefoons.

dinsdag 16 december 2014

HTC Desire 820 vanaf nu verkrijgbaar

De HTC Desire 820 is vanaf vandaag beschikbaar voor 399 euro. De smartphone beschikt over een Qualcomm Snapdragon 615-processor en een 5 inch scherm. Voor de HTC Desire 820 zijn ook diverse accessoires beschikbaar, namelijk de Clear case en de Dot view cover. De Clear case is een transparante backcover met aan de zijkanten een soft touch-kleuraccent die zorgt voor een goede grip. Daarnaast is er de Dot view cover. Deze beschermt niet alleen het toestel, maar het laat ook notificaties zien in een matrixstijl.

Doodziek door Wifi

De lijst van plekken waar de 63-jarige Mary Coales van zichzelf niet mag komen is vrij uitgebreid. De Britse kan niet naar theaters, restaurants, bioscopen, luchthavens of parken. Net als steeds meer mensen, is Mary er van overtuigd dat ze lijdt aan het Electromagnetic Hypersensitivity Intolerance Syndrome (EHS) - met andere wooorden; de vrouw denkt dat elektronische apparaten haar doodziek maken. Zo'n drie miljoen mensen geloven dat zij lijden aan een zekere mate van elektrogevoeligheid. Deze 'elektro-allergische patiënten melden levensechte klachten als hoofdpijn, lusteloosheid, misselijkheid, ademhalingsproblemen en zelfs verlamming.

NMBS rust treinen uit met Wifi

De NMBS zal nog voor de zomer enkele treinen uitrusten met Wifi. De vervoersmaatschappij experimenteert met een systeem dat draadloos surfen in de trein mogelijk maakt. Dat weet het Nieuwsblad. Vandaag kan je in theorie je mobiel internet gebruiken op de trein, maar de dekking daarvan laat vaak te wensen over. Een wagon is net geen kooi van Faraday, wat de signaalsterkte niet ten goede komt. Wifi kan dat probleem oplossen, al moet er dan wel een goede technologie worden ingezet. In het buitenland is de kwaliteit van het internet niet altijd even goed en de NMBS wil beter presteren.

maandag 15 december 2014

Europa telt meeste GSM-gebruikers ter wereld

Uit een rapport, voorgesteld op de Mobile 360-conferentie van de GSMA, blijkt dat Europa de hoogste penetratiegraad voor mobiele diensten ter wereld heeft. Tegen het einde van de maand telt Europa 431 miljoen unieke mobiele klanten, stelt de organisatie. Dat is 79 procent van de Europese bevolking, een percentage dat niemand ons nadoet. In 2020 moet dat cijfer echter nog stijgen, naar schatting tot 82 procent of 454 miljoen. Unieke klanten kunnen meerdere abonnementen hebben, waardoor ons continent vandaag zo’n 688 miljoen mobiele verbindingen telt. In 2020 kijken we naar 762 miljoen verbindingen.

Details van LG-telefoon met Firefox OS

Er zijn foto's en details online verschenen van een LG-telefoon met Firefox OS. Het model zou de naam L25 meekrijgen en een 4,7"-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels hebben. De L25 ondersteunt bovendien 4g, een noviteit voor een Firefox OS-toestel. De telefoon is niet bedoeld voor de Nederlandse markt. Volgens de Chinese telefoonlekker UPLeaks komt de telefoon alleen uit bij de Japanse provider KDDI; in dat geval zal het in de line-up van de provider voor het voorjaar zitten. Japanse providers kondigen alle toestellen van alle fabrikanten die ze gaan verkopen tegelijk aan, tijdens een groot evenement dat ze een keer per half jaar organiseren.

vrijdag 12 december 2014

Wat we mogen verwachten van 5G

Op de Mobile 360-conferentie in Brussel stelde de GSMA een nieuw rapport voor over de toekomst en de ontwikkeling van 5G. De Groupe Speciale Mobile Associatio, ’s werelds grootste samenwerking van mobiele operatoren en gerelateerde bedrijven, heeft als missie het mobiele gsm-netwerk te ontwikkelen en standaardiseren, een taak waar je maar beter op tijd aan begint. Meer dan 800 operatoren en 250 fabrikanten wereldwijd maken deel uit van de organisatie.

Nexus 6 had bijna een vingerafdrukscanner

Enkele maanden voor de release van de Nexus 6 koos Google ervoor om de smartphone toch niet te voorzien van een vingerafdrukscanner, zo blijkt uit de broncode van Android. Android-expert Ron Amadeo dook onlangs in het Android Open Source Project en kwam daar een opdracht tegen voor het verwijderen van de ondersteuning voor de vingerafdrukscanner van de ‘Shamu’, de werktitel van de Nexus 6. In de aanloop naar de release van de smartphone gingen vaker de geruchten dat deze voorzien zou worden van een dergelijke scanner, maar uiteindelijk koos Google ervoor om deze te schrappen.

donderdag 11 december 2014

Lollipop update Moto G verschijnt op korte termijn

Dat Android 5.0 voor de Moto G steeds dichterbij komt blijkt uit een nieuwe versie van de Update-Services applicatie van Motorola. Deze nieuwe versie is nodig om de Lollipop op het toestel op het toestel te kunnen installeren. Voor bezitters van het desbetreffende toestel is het dan ook aan te raden om deze vast bij te werken zodat je de update direct uit kunt voeren zodra deze beschikbaar is.

D66 Den Haag wil gratis Wifi voor in je luie strandstoel

Als het aan D66 ligt, kunnen bezoekers van de Haagse stranden en boulevards vanaf volgende zomer gebruik maken van een gratis Wifi-netwerk. 'In Katwijk wordt dit al mogelijk gemaakt', zegt raadslid Rachid Guernaoui. 'In Den Haag is het internetbereik op het strand niet altijd even goed.'

woensdag 10 december 2014

Meer WiFi-fixes in aankomend OS X Yosemite 10.10.2

De wispelturigheid van de Wi-Fi is het grootste probleem waar gebruikers van OS X Yosemite last van hebben. Apple loste een deel van de problemen op in OS X 10.10.1, maar uit een peiling onder 1400 lezers blijkt dat nog lang niet alle problemen verholpen zijn. Apple is zich hiervan bewust en heeft in de eerste beta van OS X Yosemite 10.10.2 opnieuw oplossingen voor de WiFi-problemen opgenomen.

Gratis Wifi buitenshuis voor abonnee Zeelandnet

Abonnees van internetprovider Zeelandnet zijn door energiebedrijf Delta uitgenodigd om deel te nemen aan een proef met gratis draadloos internet. Onder de noemer WifiSpots willen Zeelandnet en Delta de hele provincie voorzien van draadloos internet. Zeelandnet-abonnees krijgen een gebruikersnaam en wachtwoord. Het kost hen niets extra, maar klanten besparen wel op de mobiele databundel van hun telefoon of tablet.

dinsdag 9 december 2014

YotaPhone 2 vanaf 8 december verkrijgbaar voor 699 euro

De YotaPhone 2, het opvallende toestel van Russische komaf met een e-ink-scherm aan de achterzijde, heeft een releasedatum en prijs gekregen. De smartphone is vanaf aankomende maandag 8 december te koop voor 699 euro. We wisten al een tijdje dat de YotaPhone 2 in Nederland zou verschijnen, maar pas vandaag is duidelijk geworden dat hij op 8 december verschijnt. Het toestel krijgt, zoals we hadden verwacht, een flink prijskaartje van 699 euro. Haal je het toestel in huis, dan heb je wel twee apparaten in één tot je beschikking.

Huawei gaat in 2015 vooral duurdere smartphones uitbrengen

In 2015 zullen we minder goedkope Huawei smartphones tegemoetzien. Het Chinese bedrijf wil zich richten op high-end smartphones met hogere winstmarges, zo geeft perschef Joe Kelly aan in een interview. Op duurdere telefoons is de winstmarge doorgaans stukken hoger dan op de overwegend goedkope telefoons die Huawei nu nog uitbrengt. Op die toestellen valt weinig te verdienen, zo merkte ook Samsung de afgelopen periode. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht in het derde kwartaal minder smartphones en zag zijn winst sterk dalen. Consumenten kozen vaker voor een toestel van Apple of concurrerende merken uit China, zoals Huawei en Lenovo.

maandag 8 december 2014

Bluetooth 4.2 maakt accessoires zuiniger

De Bluetooth Special Interest Group heeft de specificaties van Bluetooth 4.2 bekendgemaakt, waarmee je nog sneller data kunt uitwisselen tussen apparaten. Bluetooth wordt voor iPhone-gebruikers steeds belangrijker omdat talloze sensoren en accessoires voor sport, gezondheid en thuis met Bluetooth 4.x werken. Volgens de Bluetooth SIG zullen vooral toepassingen voor de connected home profiteren van de nieuwe Bluetooth-versie, zoals lampen, thermostaten en weerstations. Accessoires krijgen direct toegang tot internet. De snelheid van data-overdracht ligt 2,5 keer hoger dan bij Bluetooth 4.1.

iPhone Plus gebruiker laat iPad links liggen

Consumenten die de overstap hebben gemaakt naar de iPhone 6 Plus, gebruiken de iPad veel minder Dat constateert Pocket, een app die je online artikelen en video's laat bewaren voor offline gebruik, na onderzoek onder meer dan 2 miljoen gebruikers.

iPhone 5S-gebruikers gebruiken hun iPad nog wel veel om internetcontent op te lezen en te kijken. iPhone 6 Plus-bezitters zouden nog maar 20 procent van de tijd de iPad raadplegen.

De trend was ook al eerder opgemerkt bij gebruikers van Android phablets, oftewel smartphones met extra grote schermen.

vrijdag 5 december 2014

Google lapt een miljoen voor Wifi in bibliotheken

Google heeft volgens Wall Street Journal 1 miljoen dollar (zo'n 800.000 euro) gedoneerd aan het project dat voor gratis wifi in bibliotheken in New York moet zorgen. In totaal moeten er in bibliotheken van de New York Public Library, de Queens Library en de Brooklyn Public Library zo'n 10.000 Wifi-punten komen waarvan New Yorkers gratis gebruik kunnen maken.

Apple introduceert in 2015 nieuwe 4-inch iPhone’

Apple gaat in 2015 een nieuw 4-inch model van de iPhone introduceren. Dit vertellen anonieme bronnen aan het Aziatische Feng. Deze nieuwe iPhone wordt verkocht naast de mogelijke opvolgers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Met de kleinere iPhone wil Apple een model aanbieden die je makkelijk met één hand kunt bedienen. Op het moment verkoopt Apple hiervoor nog de iPhone 5s en iPhone 5c.

donderdag 4 december 2014

‘HTC One M9 wordt groter en krijgt een betere camera’

Op Chinese sociale media zijn de vermeende specificaties van de HTC One M9, het nieuwe vlaggenschip van HTC, opgedoken. De smartphone wordt mogelijk een phablet. Als we de HTC One M9 specificaties mogen geloven, wordt het nieuwe toestel een slag groter dan zijn voorganger, de HTC One M8. De M9 zou worden uitgerust met een 5,5 inch-scherm, waar eerder nog uitgegaan werd van 5,1 inch. Het grotere scherm heeft bovendien een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD), wat neerkomt op een indrukwekkende 534 pixels per inch. Of je bij deze schermgrootte het verschil ziet tussen QHD en 1080p valt echter te bezien.

Twee derde van iPhones en iPads op iOS 8 of hoger

Het is een traag proces, maar uit de laatste cijfers van Apple blijkt dat inmiddels ruim 60 procent van de iPhone- en iPad-gebruikers gebruikmaakt van iOS 8.0/8.1. Bijna twee derde van de mensen die wel eens de App Store bezoeken draaien op minimaal iOS 8 of hoger. Dat betekent ook dat een kleine 35 procent nog steeds vasthoudt aan iOS 7.

woensdag 3 december 2014

Weinig animo voor grote databundel bij smartphone

Nederlandse consumenten hebben weinig interesse in een grote databundel bij hun smartphone-abonnement. Nog geen kwart van de consumenten is op zoek naar een abonnement met meer dan 1500 MB per maand. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Budger.nl onder bijna 20.000 oriënterende smartphone geïnteresseerden.

Door de steeds verdere uitrol van 4G-netwerken in Nederland en lanceringen van smartphones die hier geschikt voor zijn, is het voor steeds meer mensen mogelijk gebruik te maken van hoge mobiele internetsnelheden. Hiermee worden muziek- en videostreaming, gaming en clouddiensten gemeengoed. Ondanks de groeiontwikkeling in het gebruik van deze diensten is de Nederlandse consument niet van plan gebruik te maken van een grote databundel bij afsluiting van een (nieuw) smartphone abonnement. Ruim 75 procent van de consument verwacht de komende één of twee jaar af te kunnen met maximaal 1500 MB aan data.

Zo zoekt 30,1 procent een abonnement met minimaal 500 MB data per maand, en 40,6 procent wil een databundel van minimaal 1000 tot 1500 MB per maand. Grote databundels van 3000 MB of meer zijn niet populair: slechts 8,9 procent van de consumenten zoekt hier actief naar. De gegevens zijn gebaseerd op het gebruik van de vergelijkingstool door 19.522 bezoekers op Budger.nl in het derde kwartaal van 2014.

Ondanks de lage interesse bieden providers KPN, Vodafone en T-Mobile bundels aan van 3000 MB en hoger. T-Mobile spant de kroon met een bundel van 10 GB per maand. De verwachting dat consumenten door 4G behoefte hebben aan grotere databundels lijkt tot nu toe echter uit te blijven.

Gemiddeld gebruikt een consument 310 MB per maand (bron: Tweakers.net, mei 2014). Het lage verbruik heeft ook te maken met de vele wifi-hotspots die op steeds meer plekken gratis toegankelijk zijn. Op die manier is men ook buitenshuis niet meer afhankelijk van de eigen dataverbinding. Als gevolg hiervan is 6% van de Nederlanders van plan om de databundel te verkleinen (bron: Telecompaper, oktober 2014).

Betaalbare 80 Cesium Windows-tablet

Eind augustus kondigde Archos onder andere de 80 Cesium aan, een compacte Windows-tablet met een vriendelijk prijsje. Sindsdien is het apparaat echter spoorloos gebleven, al heeft het Franse bedrijf inmiddels meer informatie vrijgegeven via zijn website. Het geheel weegt overigens 360 gram en wordt gevoed door een 4000 mAh accu. Als besturingssysteem is Windows 8.1 geïnstalleerd, inclusief een 1-jarig abonnement op Office 365. De 8-inch tablet heeft een IPS-scherm met 1280x800 beeldpunten en is gebaseerd op een Intel Atom Z3735G met vier rekenkernen op 1,8 GHz.

dinsdag 2 december 2014

Gebruikers iPhone 6 en 6 Plus klagen over krassen

Met de iPhone 6 en 6 Plus heeft Apple het beeldscherm van zijn smartphones naar het volgende niveau gebracht. Niet alleen de resolutie ging omhoog, maar ook het schermdiagonaal. Bovendien lijkt het scherm ook beter in de behuizing te vloeien dan voorheen. De beeldschermen lijken echter niet het sterkste punt van de nieuwe iPhones te zijn; ze zouden namelijk vatbaar zijn voor krassen. Op het Apple Support Communities forum is een grote thread gestart met bijna 800 reacties en 127 duizend views.

Eerste Wifi bussen De Lijn rijden uit

De Lijn heeft de eerste Wifibussen voorgesteld. Er rijden nu 35 bussen rond in Leuven, Turnhout, Hasselt en Genk die uitgerust zijn met gratis wifi. In december komen er ook wifibussen in Mechelen, Aalst en een nog te bepalen stad in West-Vlaanderen. Tegen volgende zomer zal er ook wifi op de kusttrams komen.

maandag 1 december 2014

Telfort verdubbelt snelheid

Alle Telfort klanten met een consumenten 3G mobiel abonnement krijgen vanaf 1 december kosteloos een snelheidsverhoging. Al deze klanten krijgen de maximale snelheid die op het 3G netwerk mogelijk is. Dit betekent een maximale snelheid van 14 Mbit/s download en de 2.0 Mbit/s upload. Deze laatste is onveranderd gebleven.

In januari dit jaar verhoogde Telfort de snelheid al naar 7 Mbit/s. Nu wordt de mogelijke downloadsnelheid dus verdubbeld. Klanten die gebruikmaken van de huidige InternetVersneller 3G, maken vanaf vandaag gratis gebruik van de InternetVersneller 3G.

In het dagelijks gebruik is dit te merken aan het sneller laden van webpagina’s, foto’s posten op Facebook of in WhatsApp en het laden van video’s op YouTube. Klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen. Uiterlijk 5 december 2014 ontvangen zij een SMS zodra de snelheidsverhoging is doorgevoerd.

iPad Air Plus komt in april-juni 2015′

Een Japans tijdschrift heeft mogelijke productieschema’s in handen gekregen van de grotere iPad, die iPad Pro of iPad Air Plus kan gaan heten. Ook weten de Japanners te melden dat de iPad Air Plus tussen april en juni 2015 op de markt komt. Het gaat om een iPad met een groter 12,2 inch lcd-scherm met afmetingen van 305,31 mm x 220,8 mm x 7 mm, wat overeenkomt met eerdere geruchten. Aanvankelijk werd gesproken over een schermformaat van 12,9 inch.

Details en foto's Oppo 3007 smartphone duiken op

Naast high-end toestellen werkt Oppo momenteel ook aan een nieuwe mid-range smartphone. Het apparaat draagt de naam 3007 en passeerde recentelijk het Chinese certificeringsbureau TENAA. Hierbij kwamen zowel twee afbeeldingen als de nodige specificaties van het toestel aan het licht.
De 3007 beschikt over een 4,7-inch IPS-paneel met een 720p-resolutie. Onder de kap gaat een niet nader gespecificeerde quad-core processor op een kloksnelheid van 1,2 GHz schuil. Deze wordt gecombineerd met 1 GB RAM en een nog onbekende hoeveelheid opslaggeheugen.