dinsdag 30 september 2014

Nederland mobiel iets sneller

Nederland is niet langer meer de hekkensluiter in Europa wat betreft snelheid van mobiel internet. Dat zegt Akamai. Met een gemiddelde snelheid van 3,6 Mbps blijft Nederland dit kwartaal Roemenië (3,1 Mbps) Duitsland (3,2 Mbps),Turkije (3,2 Mbps) en België (3,5 Mbps) net voor. In Nederland bedraagt de gemiddeld mobiele pieksnelheid 15,1 Mbps, voldoende om Kroatië (9,2 Mbps) en België (9,6 Mbps) voor te blijven. De hoogste gemiddelde mobiele snelheid wordt in Europa gehaald in Slowakijke (8,0 Mbps), de hoogste gemiddelde pieksnelheid in Rusland (39,3 Mbps).

Onbeperkt Wifi op vliegveld

Uit een onderzoek van Skyscanner blijkt dat 96 procent van de reizigers vindt dat zij op een vliegveld gratis mobiel internet mogen verwachten. Toch blijkt slechts 48 procent van de Europese luchthavens daaraan te voldoen. In Spanje blijkt het wifi-gebruik het duurst. De onderzochte zeven Spaanse vliegvelden bieden een kwartier gratis wifi aan, maar daarna betaalt de reiziger 4,50 euro voor het eerste uur en 5,50 euro voor elk uur daarna.

‘Google lanceert Android L en Nexus toestellen half oktober’

Na Apple, die vrijdag iPhone 6 in de Benelux lanceerde, zijn alle ogen nu weer gericht op Google, dat zoals gebruikelijk in het najaar een nieuwe mobiel OS uitbrengt. Android L werd afgelopen zomer al getoond op de ontwikkellaarsconferentie en zal voor een groot aantal toestellen beschikbaar komen.

Volgens de jongste geruchten gaat Google rond 15 oktober ook nieuwe eigen toestellen aankondigen, die mogelijk een maand later uitkomen. Naast een 9 inch tablet dat met HTC zou zijn gemaakt, komt er een Nexus 6, een smartphone die qua ontwerp aan de nieuwe Moto X doet denken. Het scherm zou weer iets groter zijn (5,9 inch) dan de Nexus 6 en krijgt een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels (498 ppi). Naast een grotere 3200 mAh-accu heeft het toestel een Snapdragon 805-chip aan boord. De Nexus 6 of X zou 419 euro gaan kosten. Het is niet bekend met welke partner het toestel is ontwikkeld.

maandag 29 september 2014

Is dit de Google Nexus 6?

Een nieuw Nexus toestel staat klaar om gepresenteerd te worden en volgens 9to5google.com is de Nexus 6 of ook wel Nexus X een Moto X look a like maar dan met een 5.9 inch scherm. De verwachting is dat Google eind oktober begin november het nieuwe Nexus toestel gaat presenteren. Sinds augustus van dit jaar, gaan er geruchten dat Google met de Nexus 6 aka Motorola Shame aan het werk is

Beveiligingsrisico's bij Wifi miskend

Begin 2014 kwamen de beveiligingsrisico’s van Wifi uitvergroot in het nieuws toen we kennismaakten met Chameleon, het allereerste ‘Wi-Fi-virus’ dat automatisch draadloze netwerken kan infecteren en zich als een griepvirus door de lucht verspreidt. Gelukkig kwam Chameleon uit de koker van onderzoekers die geen kwaad in de zin hadden. Maar als onderzoekers een dergelijk virus kunnen ontwikkelen, kunnen kwaadwillenden het ook.

vrijdag 26 september 2014

Nederland warmt zich aan smartwatch

Vier op de tien Nederlandse consumenten zijn geïnteresseerd in een smartwatch, vooral omdat het handig en makkelijk is. De verwachting is dat er in 2016 ruim 3,5 miljoen Nederlanders met een smartwatch rondlopen. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.008 Nederlandse consumenten. 

Vier op de vijf Nederlanders hebben weleens gehoord van een smartwatch. De helft van de Nederlanders (weet ook daadwerkelijk wat het is. Vooral mannen en consumenten in de leeftijd van 18 tot en met 49 jaar zijn bekend met dit fenomeen. Een smartwatch is geen vrouwending: minder vrouwen zijn er bekend mee.

RUG krijgt zeer snel mobiel internet

Studenten die werken in de bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen binnenkort de beschikking over een zeer snel draadloos netwerk. Cisco tekende voor de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Momenteel worden tests uitgevoerd met het nieuwe draadloze netwerk, dat werkt volgens de 802.11ac standaard. "Studenten kunnen straks wel 10 tot 20 keer sneller draadloos internetten in de Universiteitsbibliotheek", laat een woordvoerder van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen weten.

donderdag 25 september 2014

‘Samsung Galaxy A5 met metalen design te zien op foto’s’

Enkele foto’s van de Samsung Galaxy A5 zijn gelekt. Het toestel, dat eerder in de media kwam met codenaam SM-A500, wordt een nieuw toestel in de nieuwe A-lijn van Samsung waar onder andere ook de Galaxy Alpha onder valt. Het is vooralsnog onduidelijk of het toestel ook naar Nederland komt en welke prijs het krijgt, maar het lijkt om een midrange-toestel te gaan dat vermoedelijk ook in Nederland wordt gelanceerd.

‘Google-medewerkers testen Android L op Nexus 4′

Google-medewerkers zijn al bezig om Android L, dat ergens in de herfst van dit jaar officieel wordt uitgebracht, op de Nexus 4 te testen. Dat werd ontdekt toen enkele Google-medewerkers op de helpfora van Android antwoordden met een Nexus 4 die op de aankomende Android-versie draait. Het gebeurt vaker dat nieuwe Android-versies op deze manier worden ontdekt.

woensdag 24 september 2014

Android stock-browser in oudere versies kwetsbaar, en dit is de oplossing

Heb je Android 4.3 of een oudere versie van Googles besturingssysteem en surf je met de stock-browser, dan loop je het risico dat je gegevens tijdens het surfen worden gekaapt. Volgens beveiligingsonderzoeker Rafay Baloch bevat de stock-browser een ernstige privacybug, waardoor iedere website de gegevens van een andere website kan uitlezen. Ook sessiecookies zijn te kapen, waardoor kwaadwillenden sessies kunnen overnemen.

Fruitschaal van Intel laadt je smartphone op

Tijdens de elektronicabeurs CES begin dit jaar demonstreerde Intel de Smart Charging Bowl. Dit is een schaal waar je je elektronica, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en draadloos kunt opladen. Intel zegt dat deze voor het einde van het jaar beschikbaar zal zijn. Volgens CNet beloofde Intel-baas Brian Krzanich tijdens een toespraak dat de oplaadschaal nog dit jaar te koop is. De reden volgens Krzanich: “Ik kreeg constant de vraag wanneer de schaal beschikbaar zou zijn.”

dinsdag 23 september 2014

Teleurstelling over afwijzing maatregelen voor houdbaar beltegoed

Minister Kamp (Economische Zaken) neemt geen wettelijke maatregelen om beltegoed langer houdbaar te maken. De Consumentenbond is teleurgesteld dat de minister hiermee de wens van ruim 38.000 consumenten naast zich neerlegt. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Kamp dat hij bij de telecomproviders verbetering ziet en erop vertrouwt dat ze dit doorzetten. De Consumentenbond constateerde echter in juni 2014 nog dat providers te weinig deden aan het langer houdbaar maken van tegoeden.

Volgens Kamp is er het afgelopen jaar op drie vlakken veel gebeurd: er wordt maatwerk geleverd, er is een groot aanbod van onbeperkt bellen en sms'en en er is een speeddown-snelheid voor internet buiten de bundel, waarmee hoge buitenbundelkosten uitblijven. Maar alleen Vodafone kwam met een verbetering op het gebied van houdbaar beltegoed; welgeteld één abonnement, waarbij tegoed een jaar houdbaar is. Dit abonnement is ook nog eens erg beperkt: het kan alleen in combinatie met een toestel worden gekocht en heeft maar één bundel.

In februari 2013 startte de Consumentenbond de actie 'Beltegoed', waarbij de Consumentenbond de Tweede Kamer opriep een einde te maken aan het vervallen van tegoeden. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'De minister gaat voorbij aan de absurde praktijk waar tienduizenden consumenten tegen in opstand komen: ze betalen voor iets dat ze na een maand weer wordt afgenomen als ze het niet gebruiken. In 2013 becijferden wij dat providers hier maandelijks €68 miljoen mee verdienen.'

iPhone 6 makkelijker te repareren

De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus zijn iets makkelijker te repareren dan de 5C en de 5S. De batterijen en de kabel van de vingerafdrukscanner zijn makkelijker te verwijderen. Dat meldt iFixit, een Autstralische site voor doe-het-zelf-reparaties. iFixit wist op de eerste dag dat de iPhones in de verkoop gingen enkele modellen te bemachtigen.

‘Huawei Ascend Mate 7 begin november verkrijgbaar voor 495 euro’

De Huawei Ascend Mate 7 is naar verwachting begin november verkrijgbaar, meldt een anonieme bron uit de telecombranche aan AndroidPlanet. De Ascend Mate 7 bestellen is wel al mogelijk via Belsimpel. De grote smartphone van de Chinese fabrikant is los te bestellen voor 495 euro en wordt in combinatie met de meeste tweejarige abonnementen gratis geleverd. Voor 33 euro per maand krijg je 150 belminuten/sms’jes en een databundel van 1000MB.

maandag 22 september 2014

Amazon lanceert nieuwe Kindle-tablets

Het aanbod van Kindle-e-readers van Amazon wordt uitgebreid met twee nieuwe modellen. De bestaande Kindle Paperwhite krijgt het gezelschap van de Kindle en de Kindle Voyage. Die laatste is de dunste en meest geavanceerde e-reader die Amazon naar eigen zeggen al heeft gemaakt. Hij heeft een resolutie van 300ppi en een verbeterde helderheid en contrast. De helderheid van het scherm wordt ook automatisch aangepast aan de helderheid van de kamer waar je aan het lezen bent. Met de Pagepress-technologie kan je met een lichte aanraking van je duim op de zijkant van het scherm een bladzijde in je boek omslaan. Daar krijg je dan ook tactiele feedback over.

Microsoft brengt draadloos toetsenbord uit voor iOS, Android en Windows

Microsoft heeft het Universal Mobile Keyboard aangekondigd, een toetsenbord dat geschikt is voor Windows, maar ook voor Android en iOS. Er kunnen verbindingen gelegd worden met maximaal drie apparaten. Het toetsenbord kost 80 dollar en moet binnenkort uitkomen. Het toetsenbord verscheen op de website van Microsoft, die over de release alleen kwijt wil dat de verkoop 'binnenkort' start. De prijs is vastgesteld op 80 dollar, omgerekend bijna 62 euro. Over een eventuele Nederlandse release en bijbehorende prijs is nog niets bekend.

vrijdag 19 september 2014

iOS 8 installeren zonder apps en bestanden te wissen

iOS 8 herbergt een onprettige verrassing voor bezitters van iPhones en iPads met weinig vrije ruimte. Het systeem vereist bij installatie 6,9 gigabyte vrije ruimte. Maar er is een methode om te voorkomen dat je apps en data moet wissen om iOS 8 te laden, meldt PC Pro. Die methode vereist inschakeling van een pc of Mac en iTunes. Stap 1 in het proces is - als de iTunes-versie up-to-date is gebracht - het maken van een back-up van de Phone of iPad vanuit iTunes.

Afbeeldingen van toetsenbordcover Nexus 9 gelekt

Er zijn afbeeldingen verschenen waarop een toetsenbordcover is te zien voor de nog onaangekondigde Nexus 9-tablet van HTC. De fabrikant vroeg certificatie aan voor de accessoire, waardoor een aankondiging op korte termijn aannemelijk lijkt. De Chinese editie van VR-Zone merkte de foto's op bij de Natural Communications Commission, een Chinese waakhond die zich onder andere bezighoudt met de telecommarkt. Op de afbeeldingen is een toetsenbordcover te zien van HTC, die naar verluidt bedoeld is voor de Nexus 9.

Dell komt met superdunne tablet

Dell heeft onlangs tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco zijn nieuwste tablet getoond. Intel-ceo Brian Krzanich toonde Intels nieuwe RealSense-technologie en onthulde daarmee Dells nieuwe ultradunne tablet. De Venue 8 7000 is slechts zes millimeter dik. De Dell Venue 8 7000 werd als engineering sample op het podium getoond als vehikel om Intels RealSense-technologie te demonstreren. Die technologie maakt gebruik van meerdere camera's om diepte-informatie aan foto's toe te voegen. Het prototype bleek echter een volledig productierijpe Dell Venue 8 7000-tablet die later dit jaar, in oktober of november, verkrijgbaar moet zijn.

donderdag 18 september 2014

4G+ en 4G via 1800Mhz een feit in Den Haag

Vooruitlopend op de introductie van toestellen die 4G+ ondersteunen, heeft KPN in Den Haag op een aantal plaatsen zijn 4G+ service aangezet. 4G Plus (LTE Advanced) is de techniek die het mogelijk maakt om in het 4G netwerk frequenties te stapelen. Door dit stapelen van frequenties creëert KPN meer capaciteit in zijn netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende klant-vraag naar snel mobiel internet.

Eerder dit jaar liet KPN tijdens een demonstratie al zien hoe de technologie werkt. De behaalde piekdownloadsnelheid lag toen boven de 200Mbit/s.

Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G gebruikers profiteren van de uitrol van 1800 Mhz omdat de meeste 4G toestellen 1800Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd.

De 4G+ service wordt gratis toegevoegd aan alle KPN abonnementen. Om klanten maximaal gebruik te laten maken van het netwerk hanteert KPN geen snelheidslimiet meer op zijn 4G abonnementen. Zo kunnen 4G klanten altijd gebruik maken van de maximale mogelijkheden van het KPN 4G netwerk. De aanpassing aan de snelheidslimiet wordt de komende weken automatisch geactiveerd. Deze aanpassing geldt voor zowel nieuwe als lopende abonnementen.

LG L Bello en L Fino smartphones

LG toonde tijdens de IFA twee smartphones die het instapsegment moeten gaan bedienen. De L Fino heeft een schermdiagonaal van 4,5 inch terwijl de L Bello een 5 inch smartphone is. De eerste smartphone heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels en komt met een quad-core ARM processor met een klokfrequentie van 1,2 GHz. De L Bello heeft een iets meer pixels in de hoogte van een resolutie van 480 bij 854 pixels en ook een iets snellere quad-core processor met een klokfrequentie van 1,3 GHz. Beide apparaten zijn uitgerust met 1 GB aan werkgeheugen en minimaal 8 GB aan opslagcapaciteit.

Media Markt opent beleveniswinkel Man Cave

Media Markt gaat op termijn meer ruimte creëren voor beleving. Een eerste stap in die richting wordt 18 september gezet, als Media Markt in Hoog Catharijne in Utrecht tegenover zijn vestiging daar de eerste experimentele beleveniswinkel Man Cave opent. Daar worden nieuwe producten geïntroduceerd en gedemonstreerd, maar niet verkocht. Het wordt een soort ‘ballenbak’ voor mannen, compleet met theater.

Met De Bijenkorf en Phone House is Media Markt daarnaast een nieuwe winkelformule gestart, B Connect. Die komt eerst in Rotterdam, dan in Eindhoven en vervolgens in Amstelveen. In een winkelformule van 300 tot 400 vierkante meter worden de vijf belangrijkste schermen aangeboden, zoals smartphones, tablets, notebooks en televisies.  Volgens Van Ruiven zijn er oriënterende gesprekken met andere retailers.

woensdag 17 september 2014

iOS 8 installeren op iPhone en iPad: dit moet je weten

Het lange wachten is voorbij: Apple heeft eindelijk iOS 8 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze update is te installeren op de iPhone 4s en nieuwere toestellen. Hoe installeer je de update, en hoe bereid je hier het beste op voor? We vertellen het uitgebreid in deze installatiegids. Je hebt iTunes 11.4 nodig om iOS 8 te kunnen installeren, als je kiest voor installatie via een desktopcomputer (aanbevolen). iTunes 11.4 is inmiddels beschikbaar en te installeren op OS X Mavericks. Heb je een computer met OS X Yosemite, dan moet je gebruik maken van de nieuwste betaversie van iTunes 12. Er is momenteel alleen een developerversie van iTunes 12 in omloop.

De tablet als All-In-One PC

Asus lanceert zijn eerste werkelijk draagbare All-In-One pc, die een groot formaat HD 19.5 inch Windows 8.1 tablet integreert met een toetsenbord. Onder de kap vind je een vierde generatie Intel Core processor, een NVIDIA GeForce 820M grafische processor en een SonicMaster audiotechnologie. Het geheel weegt niet meer dan 3,3 kilogram. Via HDMI kan de tablet ook nog aan een HDTV worden gekoppeld. Over de prijs en beschikbaarheid zijn nog geen details vrijgegeven.

Flexibele Toshiba-laptop met mini-broertje

Toshiba wil niet onderdoen door de 'Flexen' van Lenovo en de x360’s van HP, en brengt op IFA zelf een nieuwe flexibele laptop op de markt. De Satellite Radius 11 is Toshiba’s eerste hybride toestel met een 11 inch-schermdiagonaal. De Radius 11 kent de gebruikelijke standen. Dat wil zeggen dat je de computer met aanraakscherm als gewone laptop kunt gebruiken, maar ook als scherm voor films of zelfs zoals een tablet. De Radius 11 krijgt die flexibiliteit dankzij een scharnier dat 360 graden kan draaien. Om niet per ongeluk toetsen in te drukken wanneer je het ding als tablet gebruikt schakelen de toetsen uit wanneer je het scherm meer dan 180 graden om draait.

dinsdag 16 september 2014

Geen Glassholes meer op je Wifi met dit apparaatje

Handig voor beheerders van wifi-hotspots die een hekel hebben aan Google Glass: de Cyborg Unplug weert ze automatisch van je netwerk. Nieuw-Zeelander Julian Oliver wil best zijn wifi delen met anderen, maar niet met "glassholes", dragers van een Google Glass. Daarom heeft hij een speciale software gemaakt die automatisch Google-brillen herkent op draadloze netwerken en de verbindingen verbreekt. Zo kunnen de Glasses geen beelden meer doorsturen.

HTC gaat goedkope Android One-smartphones uitbrengen

Smartphonemaker HTC gaat toestellen uitbrengen met Android One. Deze goedkope toestellen draaien bijna-stock Android en ontvangen updates rechtstreeks van Google. Met het initiatief wil de softwaremaker naar eigen zeggen goedkope smartphones beter en aantrekkelijker maken. Naast HTC zullen ook fabrikanten als Lenovo, Alcatel One Touch, Panasonic, Acer, Qualcomm en Asus telefoons maken met Android One. Google kondigde de eerste toestellen met Android One maandag aan; die zijn van de Indiase fabrikanten Spice, Karbonn en Micromax. Al die toestellen zijn ongeveer hetzelfde en verschillen feitelijk vrijwel alleen in ontwerp en meegeleverde apps in de fimrware.

maandag 15 september 2014

Een gelikte, functionele iPad-standaard

Elegantie is zeldzaam, en al helemaal in gadgetland. Anders gezegd kom ik maar weinig producten tegen waarbij vorm en functie zo goed samengaan als bij de YOHANN, een gelikte iPad-standaard die zijn crowdfundingdoel heeft verpletterd Bovendien is ‘ie met een prijs van 79 dollar ook nog eens behoorlijk betaalbaar.

Deze iPhone-lader loopt op ouderwetse batterijen

Vrijwel niemand komt elke dag door op één smartphone-lading, en dus schaf je een externe accu aan. Maar die moet je wel opladen, en bovendien moet je ’m wel net bij je hebben als je met een lege telefoon komt te staan. Oivo kun je praktisch niet vergeten: de lader drie centimeter lang en twee centimeter dik, en zit aan je sleutelbos.

vrijdag 12 september 2014

Microsoft brengt Lumia 530 uit in Nederland en België

Microsoft heeft zijn goedkoopste Windows Phone Lumia 530 uitgebracht in Nederland en België. De Amerikaanse softwaregigant vraagt 99 euro voor zijn goedkoopste model. Microsoft kondigde de telefoon enkele weken geleden al aan. De Lumia 530 volgt de 520 op die vorig jaar uitkwam. De telefoon heeft een 4"-scherm met een resolutie van 854x480 pixels, tegenover het 4"-scherm met 800x480-resolutie van de 520. De Lumia 530 draait op een Qualcomm Snapdragon 200-soc, met vier Cortex A7-processorkernen op 1,2GHz en een Adreno 203-gpu.

Intel lanceert pc ter grootte van een SD-kaart

Op het Intel Developer Forum heeft de chipfabrikant een dezer dagen beschikbaarheid aangekondigd van een mini-pc ter grootte van een SD-kaart. Edison, zoals het kleinood werd gedoopt, werd eerder dit jaar op CES in Las Vegas voor de eerste keer aan het publiek voorgesteld. Ondanks zijn kleine omvang is Edison een volwaardige Linux-computer met een 500 MHz Silvermont Atom, 100 MHz Quark, 1 GB RAM en 4 GB intern geheugen aan boord. Hij biedt ook ondersteuning voor wifi en bluetooth. Het computertje kost zo’n 50 dollar en werd ontworpen als eenvoudig en zuinig ontwikkelplatform voor het ‘Internet der Dingen’ en de nieuwe generatie wearables.

Kabelmodems lekken wachtwoorden

Kabelmodems van fabrikanten Arris Touchstone en Netmaster blijken gevoelige informatie zoals gebruikersnaam, wachtwoord en Wifi-sleutels te lekken. Het lekken vindt plaats via het Simple Network Management Protocol (SNMP). Het protocol is bedoeld voor het beheren van apparaten op IP-netwerken. Het gaat dan om routers, switches, servers, modems, werkstations en printers. Door verkeerde SNMP-instellingen kunnen derden toegang tot de apparaten krijgen of gevoelige informatie onderscheppen.

donderdag 11 september 2014

Oplossing Wifi-problemen Surface Pro 3 stapje dichterbij

Microsoft heeft een aantal software-updates uitgebracht voor de Surface Pro 3. Hiermee behoren de WiFi-problemen hopelijk tot het verleden. De software-update brengt diverse verbeteringen aan de systeemstabiliteit en de WiFi-verbinding met zich mee. Na installatie hiervan zijn de WiFi-problemen van Microsofts nieuwste high-end tablet hopelijk opgelost.

Draadloze slimme lader van Nokia kan oplichten

Nokia heeft een nieuwe draadloze oplader gelanceerd voor smartphones en tablets. Naast het draadloos kunnen opladen heeft de DT-903 ook ingebouwde verlichting die kan oplichten bij een bericht of notificatie, en ook aangeeft wanneer de batterij beneden 30% capaciteit komt en de batterij opgeladen dient te worden. De slimme lader is uitgerust met een Bluetooth 4.0 verbinding waarmee de berichten kunnen worden doorgegeven en de lader kan oplichten. Wanneer de lader moet oplichten kan worden ingesteld, standaard is dit echter bij opladen, bij een lage acculading of bij een gemiste oproep.

woensdag 10 september 2014

Afbeeldingen tonen grote telefoon Huawei Ascend Mate 7

Er zijn afbeeldingen online verschenen van de Huawei Ascend Mate 7, een grote telefoon met 6,1"-scherm en vingerafdrukscanner. De Chinese fabrikant kondigt de Android-smartphone vermoedelijk komende week aan op elektronicabeurs IFA. De foto's komen van het Chinese sociale netwerk Weibo, waar de bewuste gebruiker vaker posts plaatst over onaangekondigde Huawei-smartphones. Op de achterkant is een vingerafdrukscanner te zien, onder de cameralens. Dankzij die scanner en de lijntjes in het ontwerp doet de Mate 7 op de afbeeldingen veel denken aan de HTC One max van vorig jaar.

Smartphoneverslaving slaat toe bij studenten

Studentes zijn gemiddeld tien uur per dag bezig op hun smartphone, terwijl hun mannelijke evenknieën het op acht uur houden. Die toch wel extreme cijfers kwamen aan het licht na een onderzoek uitgevoerd door de Baylor-universiteit in Texas in de VS. “De resultaten zijn verbluffend”, meent hoofdonderzoeker professor James Roberts. “Hoe meer functies een gsm krijgt, hoe realistischer de kans op een verslaving aan de schijnbaar onmisbare toestelletjes wordt.”

dinsdag 9 september 2014

Apple lanceert Apple Watch begin 2015

Apple heeft zojuist zijn eerste slimme horloge aangekondigd. De naam is niet iWatch, maar Apple Watch geworden. Die kan je gezondheid in de gaten houden, maar is eigenlijk een minicomputer op zichzelf. Volgens CEO Tim Cook is er heel lang aan gewerkt. Volgens Cook had het geen zin om de gebruikersomgeving van de iPhone te verkleinen. De bediening gebeurt deels met de rechterknop, beter bekend als de ‘kroon’. Daarmee kun je bijvoorbeeld inzoomen bij kaarten. Door twee horloges tegen elkaar te tikken kun je gegevens uitwisselen.


Apple iPhone 6: groter, scherper, dunner

Apple heeft zojuist de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, beide met een groter scherm. Het bedrijf heeft het 4-inch scherm van de iPhone 5C ingeruild voor een 4,7 inch scherm. Het grotere model is een phablet van 5,5 inch. Ook het aantal pixels is omhoog gegaan: 1337 bij 750 pixels voor het kleine model, 1920 bij 1080 pixels voor de iPhone Plus. De toestellen zijn wel groter, maar ook weer dunner dan de iPhone 5s. De iPhone 6 meet 6,8 millimeter, de iPhone 6 Plus 7,1 millimeter.


Intel maakt kleinste 3G-modem

Intel kondigt de lancering van de XMM 6255 aan, 's werelds meest compacte 3G-modem. De XMM 6255 zou volgens Intel aan de basis moeten staan van slimme apparaten die onderling verbonden zijn in het 'Internet of Things'. Hiermee kunnen apparaten zonder directe tussenkomst van mensen toch onderling communiceren en ook opereren. De XMM 6255 zou toegepast kunnen worden in bijvoorbeeld machines of apparaten thuis zoals een koelkast of een wasmachine, maar ook in een horloge waarin normaliter niet genoeg ruimte is voor een 3G-antenne.

Waarom Apple sommige apps weigert

De top-10 die Apple bekendmaakt slaat op de apps die tussen 21 en 27 augustus aan de App Store werden aangeboden. In 14% van de gevallen moeten de ontwikkelaars meer informatie geven over de app vooraleer deze in de virtuele winkel wordt opgenomen. In 8% zitten nog bugs die er eerst uit moeten. Regelmatig zijn er ook problemen met het licentieprogramma dat ontwikkelaars moeten onderschrijven of is de interface volgens Apple niet goed genoeg. “Apple en onze klanten hechten veel belang aan simpele, verfijnde, creatieve en weldoordachte interfaces”, klinkt het. “Dat vraagt veel werk, maar het is het waard. Apple legt de lat hoog. Als uw user interface te complex is of minder dan zeer goed, kan de app geweigerd worden.”

maandag 8 september 2014

​Meer dan helft iPhone gebruikers wil een groter display

Al jaren staat de omvang van de iPhone ter discussie. Ook wijlen Steve Jobs sprak zich hierover uit met de nodige emotie. Het uitgangspunt was dat het scherm bediend kan worden met één hand. Met de huidige generatie smartphones gaat dit steeds moeizamer en wordt een imposanter toestel steeds vaker waargenomen. Ook de iPhone-fanatic lijkt hier aan toe te geven blijkt uit de enquête. Maarliefst 55% van de respondenten geeft aan behoefte te hebben aan een groter scherm waarbij 45% op zoek is naar een 4.7-inch iPhone en 7% naar een phablet formaat van 5.5-inch.

Mijn laptop mag de koffietent niet in

Ik zit met een vriend in een koffiebarretje omdat we een spelletjesavond gaan organiseren. De regels van een spelletje staan op de laptop, dus die klap ik open. De eigenaresse is er als de kippen bij om te vertellen dat ze een no-laptop-policy heeft. Ik stuur het reglement door naar mijn telefoon en we vervolgen onze bespreking, met z’n tweeën hangend boven het kleine schermpje. Want een smartphone, dat is prima. Ik had haar kunnen breken, de eigenaresse. Een telefoon op tafel mag wel, dus. En een iPad? Niet? De iPad Mini? Ook niet? Maar de nieuwe Samsung is maar een fractie kleiner dan de iPad Mini. Dus als je er mee kan bellen, mag het weer wel? En wat dan als ik een iPod Touch heb? Een minilaptop? En wat is de e-reader-policy?

vrijdag 5 september 2014

Wifi in Disneyland Paris alleen voor spelletjes

Slecht nieuws voor iedereen die dacht komend najaar lekker te kunnen whatsappen, facebooken en twitteren in Disneyland Paris. De aangelegde internetverbinding in de wachtrij van achtbaan Crush's Coaster mag alleen gebruikt worden voor het spelen van spelletjes. Veel vaste bezoekers hadden gehoopt dat het nieuwe wifi-netwerk bij de attractie zou betekenen dat ze tijden het lange wachten eindelijk fatsoenlijk op internet konden. Disney staat echter alleen toe dat er een smartphonegame wordt gespeeld die speciaal voor de attractie werd gemaakt.

Drie manieren waarop Apple je iPhone-batterijduur verlengt

Als er één ding is waarover iPhone-bezitters klagen, dan is het wel batterijduur. Een iPhone houdt het zelden een dag vol zonder even aan de stroom te hangen, waardoor je afhankelijk bent van het meest nabijgelegen stopcontact. Dat is vervelend, als je bent opgegroeid in een tijd van telefoons die het dagenlang volhielden met een opgeladen accu. Toch is de situatie niet compleet verloren: Apple doet namelijk een paar dingen om de accuduur van je iPhone te verlengen. We zetten er drie op een rij.

donderdag 4 september 2014

Nieuwe HTC Desire 820 volgend jaar verkrijgbaar

HTC kondigt de HTC Desire 820 aan. De opvolger van de HTC Desire 816 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 615 processor, met 4G LTE Cat 4-connectiviteit en 64-bit, multi-core CPU.

Om de beste selfies te kunnen maken is de HTC Desire 820 uitgerust met een 8MP front-facing camera. Met realtime ‘Live Make-up’ kun je het gewenste correctieniveau voor de gladheid van je huid instellen, voordat de foto wordt gemaakt. Verder stelt ‘Photo Booth’ je in staat verschillende momenten samen te vatten in één beeld.

De 13MP-camera met BSI-sensor aan de achterzijde neemt foto’s zowel gedurende de dag als bij weinig licht. Met de Snapdragon 615 processor biedt de HTC Desire 820 supersnelle Cat 4 4G-connectiviteit snelheden tot 150 Mbps (megabit per seconde).

Op de behuizing van policarbonaat is HTC’s ‘double shot’-kleurtechnologie toegepast. Hiermee heeft HTC een tweekleurige unibody gecreëerd. Rond de camera, flitser en knoppen is een uitgesproken gekleurde rand aangebracht die natuurlijk samensmelt met de kleur van de rest van het toestel. Hiermee ontstaat een stijlvol uiterlijk waarmee je je duidelijk onderscheidt van de massa.

Daarnaast is voor de HTC Desire 820 een HTC Dot View retrostijl-cover beschikbaar. Hiermee heb je snel toegang tot je telefoon, zelfs als de cover gesloten is. Je kunt met een simpele swipe inkomende oproepen beantwoorden en berichten en notificaties ontvangen.

De HTC Desire 820 is naar verwachting vanaf januari 2015 in Nederland beschikbaar.

IFA: Betaalbare Nokia Lumia-smartphones met high-end fototechnologie

Microsoft introduceert de Nokia Lumia 830 en de Lumia 735 smartphones met het Windows Phone 8.1-besturingssysteem. De Lumia 830 is een betaalbaar toppmodel, met optische beeldstabilisatie en PureView-technologie.

Met de Lumia 830 maakt de gebruiker – bij dag en nacht – foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Het toestel beschikt over een 10-megapixel PureView-camera met ZEISS-lenzen, Rich Recording en het dunste optische beeldstabilisatiesysteem in een Lumia tot nu toe.

Het model biedt het beste van Microsoft: het voorgeïnstalleerde Microsoft Office Mobile-pakket, de nieuwste versie van Windows Phone 8.1 met Lumia Denim, en OneDrive met 15 GB gratis opslagruimte, waarmee content eenvoudig te synchroniseren en te delen is. Ook beschikt de Lumia 830 over Lumia-innovaties zoals een geïntegreerde draadloze-oplaadmogelijkheid in een slank en licht ontwerp van aluminium en polycarbonaat.

Met een groothoekcamera aan de voorkant en zijn slanke design is de Lumia 735 ideaal om meer vast te leggen en te delen: De 5 megapixel groothoekcamera aan de voorzijde stelt je in staat om via Skype te videobellen met je familie en vrienden over de hele wereld.

Beide modellen beschikken over een 2220 mAh-accu en 15 GB gratis OneDrive-opslagruimte, de Lumia 735 heeft 8 GB interne opslagruimte en de Lumia 830 16 GB interne opslag. De Lumia 735 beschikt over LTE/4G en de mogelijkheid tot draadloos opladen.

Uiteindelijke behuizing iPhone 6 krijgt minder opvallende strepen

Dit is de echte behuizing van de iPhone 6 die zal worden aangekondigd op 9 september. Dat beweert althans de Franse website NWE op basis van nieuwe foto’s op het Chinese sociale netwerk Weibo. Het gaat volgens de Franse website om de 4,7-inch variant van de iPhone 6, die hier is afgebeeld in de grijze kleurstelling. De nieuwe foto’s geven, mits ze echt zijn, opnieuw aan dat de iPhone 6 zichtbare antenneranden krijgt die net even iets verschillen van de kleur die op de grote vlakken van de telefoon aanwezig is.

woensdag 3 september 2014

Asus kondigt dunne Zenbook aan

Asus heeft tijdens de IFA in Berlijn een nieuwe ultrabook in de Zenbook-serie aangekondigd. De Zenbook UX305 wordt dunner dan zijn voorganger en krijgt een scherm met nog hogere resolutie. De UX305 is de eerste Asus-laptop met een Core M-cpu, gebaseerd op de Broadwell-architectuur. De Zenbook UX305 heeft net als eerdere Zenbooks een wigvormig ontwerp en is slechts 12,3 millimeter dik. De geringe dikte wordt ongetwijfeld mogelijk gemaakt door de zuinige Core M-processor die gebaseerd is op Intels 14nm Broadwell-architectuur en een laag energieverbruik heeft.

‘HTC kondigt 64-bits smartphone en wearables aan tijdens IFA’

Het lijkt erop dat HTC flink gaat uitpakken deze week. Naast de aangekondigde HTC Desire 510, een 64-bits smartphone met middenklasse specs, zal het bedrijf nog een Desire-telefoon, smartwatch en sportband onthullen. Eerstgenoemde betreft waarschijnlijk de Desire 820, een betaalbaar toestel met een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 410, eveneens 64-bit), 1,5GB aan werkgeheugen en een 5,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Verder heeft de Desire 820 een flinke 8 megapixel-frontcamera voor scherpe zelfportretten en een 13 megapixel-camera aan de achterzijde. De opslag bedraagt 8GB en de accu heeft een capaciteit van 2600 mAh. Afgezien van de nieuwe chipset vertonen de specificaties veel overeenkomsten met die van de Desire 816.

‘Dit zijn de Android-toestellen die Sony tijdens IFA onthult’

De onthulling van de Xperia Z3 tijdens IFA komt niet als een verrassing. Qua specs en design verwachten we geen grote veranderingen, al zou Sony op het gebied van software enkele verbeteringen hebben doorgevoerd. Door slimme caching moet het toestel twee dagen met een enkele acculading kunnen doen. Verder beschikt de smartphone over een Snapdragon 801-chip (met een hogere kloksnelheid van 2,5GHz), 3GB aan werkgeheugen en dezelfde 20,7-megapixel-camera die te vinden is in zijn voorgangers. Het 5,2 inch-scherm (1080p) heeft naar verwachting meer contrast en een hogere helderheid.